Отговори
# 375
От Chipolino

# 376
Аз имам две комплектчета (чаршаф, плик, калъфка) и 2 чаршафа с ластик и протектор за матрачето.
Чувалчето ни за спане е лятно.

много е хубаво това чувалче, прилича ми на зимно, лятно ли е?

а защо са ти плик и калъфка, нали няма да се ползват в началото? протектор и аз ще взема, вярно, пропуснах да го спомена;

на някои места четох, че някои взимат и за отгоре върху чаршафчето някакъв протектор... не знам дали е чак такава необходимост... вероятно просто трябват повече чаршафчета и ще е ок

# 377
  • Варна
За вестителките тече усилена дискусия във ФБ, а знаете ли дали ще имаме и ЛЛЛ консултант във форума - не е ли време вече? Защото е мноооого полезно.....

# 378
  • София
Чувалчето е лятно, прилича на боди с дълъг ръкав, удължено надолу като рокличка и на отвора е зашит ластик.
Плик и калъфка имам, защото си вървяха в комплекта.
С пликчето може да се завива детенцето през лятото, а калъфките не са излишни, защото се слагат празни (без възглавничка) и така ако бебче повърне не се цапа чаршафа. Разбира се наместо тях може да се ползват и пеленки, които да се подменят.

# 379
  • В градината...
Дудунски, мен ме навяват такива мисли, че като се отпусна и збравя, може пък и да забременея, оттам ми дойде и иедята за второ секцио. Сега бях на ЖК - ами на бебка главичката е малко по-мъничка, за сметка на крачето. Ще пия феродолгама, защото при секцио е хубаво хемоглобинът да е по-високичък. Някоя от вас беше ли на ферофолгама  Thinking
А и да попитам,  нали всяка тема си има албумче, а тази има ли  Thinking

# 380
Здравейте, не съм писала скоро, но ви чета. Тези дни взех от OLX възглавница за бременни (за сън не съм очарована, но мисля, че за кърменето ще е от голяма полза) и ваничка със стойка (като нова е, много съм доволна).
Вчера бях на 3-та ФМ - бебка е супер - 1350гр. , развива се добре Simple Smile   Heart Eyes

От тези дни започнах да правя вкъщи едни леки пилатес упражнения за бременни - пускам и линк, ако има някой на когото ще е интересно. Много са леки - аз по принцип съм скарана със спорта Simple Smile От общо 5- те сесии аз правя тези без гиричките- понеже нямам - та правя 2,3 и 5 и засега се чувствам добре. Може да пробвате, особено както го дават пак да става студено и ще трябва да се ограничи излизането и движението Simple Smile  https://www.youtube.com/watch?v=j_ccd8VDTEc

Виждам обсъждате чаршафчетата - аз имам 3 долни с ластик и 1 комплект горен плик + калъфка. Мисля да купя още един горен плик и калъфка. Взела съм и едно чувалче - то е мъничко като за в началото, само малко не ми харесва, че не е памучно, а поларено - дано не се запотява вътре.

И да ви питам за идея за подарък за 1-ви рожден ден на момиченце Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 15:41 от water_life

# 381
Чувалчето е лятно, прилича на боди с дълъг ръкав, удължено надолу като рокличка и на отвора е зашит ластик.
Плик и калъфка имам, защото си вървяха в комплекта.
С пликчето може да се завива детенцето през лятото, а калъфките не са излишни, защото се слагат празни (без възглавничка) и така ако бебче повърне не се цапа чаршафа. Разбира се наместо тях може да се ползват и пеленки, които да се подменят.

благодаря ти за разясненията Hug

# 382
  • Бургас
ginbay, много сладък бузанчо е бил баткото  Heart Eyes И той  Петър  Hug

perunika, пожелавам ти го от сърце. Чувала съм за много такива случаи, след инвитро или осиновяване да следва естествено забременяване.  Hug

# 383
  • София
За вестителките тече усилена дискусия във ФБ, а знаете ли дали ще имаме и ЛЛЛ консултант във форума - не е ли време вече? Защото е мноооого полезно.....
Аз съм консултант на НАПК, която е българската организация в подкрепа на кърменето. Можете да последвате линка в подписа ми или от първа страница на темата. Имаме различни варианти за консултация, провеждаме лекции, има и списък по квартали за домашни посещения, при необходимост  Peace
 water_life, ако искаш, можеш да замениш гиричките с бутилки от минерална вода.
 perunika, година, година и половина след първо секцио е ОК за второ такова. Стискам палци  второто бебче да стане по естествен път! В болницата лежах с бременна, която е имала 2 неуспешни опита и вече се била отказала. Бебето е станало самичко, без дори да го планират!
 Sweety ஜ, много е сладка количката, със здраве да си я ползвате!
 Аз отивам на ФЕ след малко. Вярвам, че всичко е наред, но за всеки случай искаме да я види и специалист, кардиолог, заради първоначалните тревоги.

# 384
Elle- успех, стискаме палци всичко да е наред!  Praynig Добра идея за бутилки с вода, не се бях сещала Simple Smile
А това, че си консултант е супер- аз подписа не го виждам, но ще проверя на 1 стр. Тъкмо това си мислех онзи ден- ако имам проблеми с кърменето към кого да се обърна, може ли някой да дойде вкъщи и т.н - така че благодаря!   bouquet

# 385
  • В градината...
water_life, ако нямаш гирички, си напълни шишенца от минерална вода  Peace ох, вече са ти го предложили  ooooh!

# 386
Water life може ли да пуснеш линк за тези упражнения?
Аз съм си вкъщи и може и да се изпробвам с тях.
Perunika имам познати приятели с 3 деца инвитро и са страшно щастливи.
Пожелавам и на теб пълна къща с дечица Simple Smile

# 387
titi888 -  аз го пуснах ама явно не излиза, ето го пак:
https://www.youtube.com/watch?v=j_ccd8VDTEc

Благодаря за идеята за шишетата Simple Smile

# 388
  • Варна
Ей, супер, Elle, имаме едно рамо значи Simple Smile

# 389
Елле, успех! Всичко ще бъде наред! Hug

Общи условия

Активация на акаунт