Отговори
# 615
  • В градината...
Аз постоянно правя кексове, мъфини, питки, сладкиши ....  Embarassed Embarassed
За сега съм  +7кг.

Габче, има в нета рецепта за един домашен крем за стрии - с какаово масло, масло от пшеничен зародиш и зехтин. Аз му сложих и кокосово масло и стана супер  Peace

# 616
  • burgas
Аз нали си спя до обяд и съм изтървала всичко. Пак ще кажа, дано всичко това да не е една лъжа, защото в противен случай не е честно. Ако бебе Билян съществува, мога да пожелая много здраве и нека мама бъде силна.
За фейсбук групата, аз съм една от тези които подкрепят, че ако няма активност защо трябва да сте там. Все пак там не е форум, не всеки може да влиза и да чете. Малко по-лично е, има снимки на голи тумбаци, на жилищатата и така. Според мен не трябва да се обиждате, това не е насочено лично срещу вас.
За килцата, аз съм +5 засега, но има време може да изненадам всички. Много се надявам да нямам стрии, мажа се с Мустела един път дневно и смятам да включа и някакво олио. Ако съм като майка ми ужас, тя се е нацъфкала цялата като е била бременна с мен, но е била +25кг

# 617
В интерес на истината всичко е до кожа, но си мисля, че всяка помощ към нея с крем или олио все пак има смисъл.
За педиатрите мисля март да се захващам се сериозно, но нямам идея...
Похвалиха ми д-р Масларски в ситиклиник, но понеже не е по ЗК, не зная ходи ли на домашни посещения и дали му се дават ваксините. Много ми се иска педиатъра да си идва в къщи.
Един въпрос - от няколко дни ми е схванат десния крак горе в основата, от вътрешната страна /ама как го обясних само/ и направо си куцам или отказва. Предполагам, че е от разширението. Някой има ли подобен проблем и как го решава? Ще съм благодарна за съвет... Иначе за кг явно ще се качва вече повече... Изпитвам зверски глад, а като няма салатки., Cry

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 16:14 от Black Lady

# 618
Мами, аз съм първа бременност,но имам стрии,които ми се появиха през пубертета.Мажа се с крем против стрии на палмърс.Много ме е шубе да не ми се появят нови.Ако корема ми се нацепи трудно ще го преглътна  ooooh!

# 619
И аз за сега като Галка съм +5. Нямам стрии за сега, миналата бременност ми се размина тази екстра, имах съвсем малко в долната част на гърдите, които сигурно защото не ги виждах, не ме дразнеха  hahaha На пук на всичко и всички те се заличиха, или може би са твърде бледи и не ги забелязвам (нали все казват че стрии не изчезват). Имах и една най пъпа, съвсем малка около сантиметър, сега като хубаво ми се изпъна корема пак се появи Simple Smile) Прилича на белег от пиърсинг  Laughing

Аз днес ще изям света, какво е това чудо не знам   261uu Сигурно Луната е влязла в някоя фаза, аз нямам нищо общо със случващото се  Mr. Green Почнах сутринта с едни вафлени изрезки Арбанаси (4 броя Blush ) , после ядох две препечени филии с крема сирене, после ядох една огромна ябълка, преди малко ядох две филии хляб със сирене и едни млени люти чушлета с чесън дето баба ми прави. Сега съм сложила два цели картофа във фурната да се опекат, ще ги ям само така със сол. А после и вечеря  ooooh!

# 620
Аз съм +4 кг. Постоянно се разглеждам за стрии  Laughing Засега нямам, дано е все така. Мажа се с Мустела и с бебешко олио, но не съм редовна, когато се сетя. Малко целулит ми се е появил.

# 621
  • burgas
В интерес на истината всичко е до кожа, но си мисля, че всяка помощ към нея с крем или олио все пак има смисъл.
За педиатрите мисля март да се захващам се сериозно, но нямам идея...
Похвалиха ми д-р Масларски в ситиклиник, но понеже не е по ЗК, не зная ходи ли на домашни посещения и дали му се дават ваксините. Много ми се иска педиатъра да си идва в къщи.
Един въпрос - от няколко дни ми е схванат десния крак горе в основата, от вътрешната страна /ама как го обясних само/ и направо си куцам или отказва. Предполагам, че е от разширението. Някой има ли подобен проблем и как го решава? Ще съм благодарна за съвет... Иначе за кг явно ще се качва вече повече... Изпитвам зверски глад, а като няма салатки., Cry
Нормална е тази болка, аз по едно време куцах, после намаля и сега ме боли като се събудя. Аг ми каза, че тази болка я имат 50% от бременните. Даже се шегувахме, че сме пенсионер клуб 😊

# 622
С килограмите и аз съм доста напред като в 27 седмица съм между 10 и 12 килограма плюс. А докторката ми определи лимит 12 за деветте месеца. Но аз съм си виновна - ленива съм си по природа, а апетит си имам.

За горещите въпроси в темата... Отдавна си го мисля, но се въздържам от коментар. Споделям личното си усещане.

Наистина ми се струва, че има доминанти, които диктуват правила или налагат мнение. А би било по-приятно и полезно да има равноправие, толерантност и свобода на мнение.

Аз лично не смятам, че активността е норма. Има хора с потребност да споделят и обсъждат, има и такива с потребност да четат и да извличат полезното за тях. Всеки преценява какво и дали да сподели. Има жени с по - ниско ниво на грамотност, има и такива говорещи на диалект. За мен това, което е ключово и свързващо звено е "общият кюп" - бременност с близък термин, както и вълненията, свързани с това. Не мисля, че е коректно и да се ограничава правото на изразяване на когото и да било, където и да било - щом определеният общ знаменател е ясен и точен.

# 623
Здравейте мами,

И аз се вълнувам от темата за килцата, особено напоследък. В момента съм +5 в 26г.с., но ме е обзел страх, че ще започна да качвам повече, тъй като ям много сладко, дори един ден не мога да издържа без Embarassed Не знам дали има и други мами така...Относно стриите - за сега нямам - мажа се по 2 пъти на ден с Палмърс, но мисля като свърши, да пробвам нещо друго, че почна да ме дразни как мирише  Simple Smile

Пожелавам ви приятна вечер и според мен няма смисъл да се занимаваме повече с тази история, ако има бебче, пожелавам им да е живо и здраво!

# 624
Браво е така ми харесвате като говорите за др нещо  Flutter Flutter Flutter Crazy Crazy Crazy
Ох тия килограми хич не се меря и ми е любопитно колко ли съм но има време ще се видя някъде или чак при АГ .Аз за Педиатър мисля др месец да ходя да търся .

# 625
Благодаря за съветите мами, почвам и кокосовото масло тогава.

Сега отивам да готвя, хубава вечер на всички   chef

# 626
И аз си купих кокосово и какаово масло, но и двете са много твърди и не стават за мазане. Трябва да ги разтопя на водна баня ли или нещо друго? Извинявайте за тъпия въпрос ама до сега не съм взимала.

# 627
Момичета, здравейте  Heart Eyes
Видях, че една мама беше писала(извинявам се,че не запомних ника й) ,че все още няма контракции и никой не беше споделил нищо по въпроса.. Та сега да попитам и аз  Rolling Eyes Понеже ми е първа бременност, не мога да разбера дали досега съм имала контракции  Rolling Eyes Преди няколко дни една вечер, корема ми беше доста напрегнат и твърд като топка имаше и болки,пих но-шпа и след определено време ми мина, незнам това контракция ли беше  Embarassed Други съмнения за контракции нямам, това нормално ли е и аз почвам да се притеснявам  Sad

# 628
  • В градината...
И аз си купих кокосово и какаово масло, но и двете са много твърди и не стават за мазане. Трябва да ги разтопя на водна баня ли или нещо друго? Извинявайте за тъпия въпрос ама до сега не съм взимала.
Кокосовото масло, ако не е на студено си е меко, даже лятото се втечнява. Но много се изненадах, като си купих какаовото - твърдо като калъп сапун, не бях прочела по въпроса. Стопих го на водна баня, добавих 2-3 с.л. кокосово масло, малко зехтин и масло от пшеничен зародиш  /на Икаров/, като последното е точно за суха кожа и помага при стрии. Налях го в бурканче, като изстине пак не е много меко, но загребвам и си го разтривам между пръстите - бързо омеква и започва да се топи.

# 629
  • София
blondellinna, това е контракция да. В зависимост от интензитета на болката и честотата става ясно дали да се притесняваш или не. Най-добре, ако усетиш повече от 3 за час да се обадиш на лекаря си.

Общи условия

Активация на акаунт