Секцио или нормално раждане?

• 69 009
  • 668
  •   1
Отговори
# 270
Е как след половин час? Не ти ли го дават веднага да го гушнеш и цункаш?
Половин час след започването на (раждането)секциото.  Peace

# 271
  • Варна
Ааааааа, така може Grinning

# 272
Във всяка болница си болница си имат различни практики - някъде ги дават веднага и след нормално, и след секцио. А някъде само ги показват и започват процедурите, които има да се правят. Пък и зависи от самото състояние на бебето и майката.  Peace

# 273
Зависи и с каква упойка е секциото.  Peace

# 274
Simple Smile Ами майка ми като роди след 20 мин беше навън да пие кафе и да пуши а леля ми беше със секцио и 1 месец не можеше и да се облича сама ...Много по добре е нормално раждане ..Да изглежда по-страшно ,но е по -бързо и по-безболезнено

Всяка жена се възстановява различно. Леля ти и вагинално да беше родила, пак можеше 1 месец да не може да се оправя сама. Зависи от много неща.
Аз след моето секцио си станах на следващия ден, ходех си, изкъпах се и си се оправях съвсем сама.
От друга страна, кафето и пушенето са последното нещо, за което би тичала една току що родила жена.

# 275
Не съм светица, и аз пуших на терасата на стаята си, но чак пък това да се дава за стимул ми идва отгоре  Mr. Green

# 276
В болницата, в която аз раждах, след раждането си 2 часа под наблюдение заедно с бебето. Мен ме оставиха на леглото в родилна (без пясък на корема), защото нямаше други родилки. Иначе те местят в предродилна и 2 часа си стоиш. Кафе не ми се пиеше, но сандвич нямаше да откажа  Mr. Green

# 277
И двата пъти ме преместиха на подвижно легло и 2 часа наблюдаваха. Оставиха окситоцина да се доизтече. Първия път отнесоха бебето, втория път беше до мен под нагревателна лампа.

Никой  няма да те остави веднага да скокнеш.

# 278
  • Варна
И мен ме преместиха в предродилна за два часа, аз заспах по едно време.
И Филип Морис лично да ми беше предложил цигара, нямаше шанс да му правя компания.

# 279
  • София
 В Шейново седяха около половин-1 час в коридора при предродилна и родилна зала. Не знам дали са имали торба с пясък, някои си говореха по телефона, имаше някои си кърмеха за пръв път бебето. Не знам какво следва после, май ги местят в стая. Видях да вдигат една родилка и да я водят към банята за раздвижване и измиване.
При секциото те местят в реанимация и се започват системите...около 5-6 неща ми вляха, заедно с една инжекция обезболяващо, от която нямах нужда, но решиха да ми сложат. И торба с пясък. На мен въобще не ми пречеше, даже ме беше страх, че като я махнат ще започнат непоносими болки. Но не се случи де, яко ме друсаха   hahaha
Беше гадно като ме местеха от операционната маса на носилка и после на легло. А като ми сменяха чаршафа,вечерта, една санитарка реши, че ще покаже на една по-млада системата си за смяна на чаршаф на обездвижена "родилка"   Joy Пляс на едната страна...аз само можех да изохкам и да се хиля като идиот...избутва мръсното, подпъхва ново . Пляс на другата страна-издърпва мръсното и после чистото. И вика"Виж я, че се смее"...пък мен ме избиваше на смях от болката и цялата ситуация.

# 280
  • Телиш/Плевен
Аз си полежах два часа на магарето (с торба лед), но беше принудително (в смисъл, че ми казаха, че трябва да лежа). Ако зависеше от мен, щях веднага да стана (нямах разкъсвания, шевове или епизиотомия). А и нямах търпение да го направя, защото направо се схванах от лежане (бях на система от 7 сутринта, родих в 12:25 на обяд и те искаха от мен и още да лежа Tired ). Е, само лохиите ми бяха доста силни, но честно - бях готова и памперс да си сложа, само и само да ми позволят да стана. Laughing

# 281
 Като излезе бебето първо ми го показаха,а после го измериха и повиха.Това стана за около 10 мин в стаята при мен после ми го дадоха да го гушна и да си го кърмя.След около 30 мин го взеха понеже вече беше нощ,а аз полежах още около 30 мин. отидох до тоалетна после в стаята си и заспах,че не бях спала от 24 часа.На другата сутрин си санах,изкъпах се,минаха визитация,закусих и дойде една акушерка да ме пита дали си искам бебето,че в съседната стая имаше две жени родили един ден преди мен със секцио и двете ,те не си искаха техните бебета,а и за закуска не бяха успели да станат.

# 282
По мое време след секцио на другия ден не се ядеше още.  Peace

# 283
  • Варна
То нали си има рутинна, естествена процедура, през която трябва да се премине, за да се стигне изобщо до хапване.

# 284
То нали си има рутинна, естествена процедура, през която трябва да се премине, за да се стигне изобщо до хапване.
Да. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт