Секцио или нормално раждане?

• 68 972
  • 668
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Красиво е всеки да си прави каквото знае. Това е красивото мнение. Само, ако лекарите имаха малко достойнство над парите и можеха да кажат "Ти ли знаеш по-добре от мен как е нормално да родиш и какви са показанията за теб." щеше да е много интересно хората с богато информиран собствен избор къде щяха да идат. Все пак обаче избраното секцио е малка част от медицинските меркантилни манипулации, то само като се знае на ниво пластична хирургия, че лекарите са съгласни да направят всичко на принципа, който плаща той поръчва музиката пък и дори тази музика да е в състояние да го остави с трайни последици.
Тук не казвам, че секциото винаги има трайни последици, а се опитвам пак да намекна за информацията, която имат огромния процент от избиращите, чиито прост отговор е "избрах го, защото е по-лесно". То не е лесно и това да бъдеш родител, като цяло, ама кога ли ще измислят оперативно да ни предоставят децата вече пълнолетни и съзнателни и възпитани.

# 376
  • София
Еми по-спокойни са и щастливи и могат да си гледат детето мирно и щастливо, без някакви травми на психиката Peace Страхът не винаги е нещо за подценяване, и не винаги се забравя.
Та щом ги кара да са по-спокойни, нека родят както желаят. Някои са по-спокойни с водно раждане, други в поза хванали клона, трети със секцио.В крайна сметка тялото си е тяхно и ако не застрашава живот им и този на бебето, имат пълното право да вземат едно информирано решение. Няма нужда да се съобразяват с разни жени, които възприемат едно или друго за някакво невероятно геройство и, че начина на раждане те определя като майка.

# 377
  • Варна
Според мен няма никакво значение кой,как е родил.Важно всички да са живи и здрави и много щастливи.Всяка бъдеща мама има право на избор. HugИ в едното раждане има плюсове и минуси и в другото.И в двете има болки така че не виждам в едното да има повече геройзъм.За мен са равни.

# 378
Еми по-спокойни са и щастливи и могат да си гледат детето мирно и щастливо, без някакви травми на психиката Peace Страхът не винаги е нещо за подценяване, и не винаги се забравя.
Та щом ги кара да са по-спокойни, нека родят както желаят. Някои са по-спокойни с водно раждане, други в поза хванали клона, трети със секцио.В крайна сметка тялото си е тяхно и ако не застрашава живот им и този на бебето, имат пълното право да вземат едно информирано решение. Няма нужда да се съобразяват с разни жени, които възприемат едно или друго за някакво невероятно геройство и, че начина на раждане те определя като майка.
  Ами и аз това казвам и не знам защо постът ми предизвика такава реакция.Не съм искала да засегна никого.По-напред се изписаха много по-сериозни упреци,а аз до сега не съм упреквала никого.
  То в някой държави е разрешено от закона да си наемеш жена,която да ти износи и роди бебето и по този начин да си спестиш абсолютно всички притеснения,страхове и последствия за тялото,свързани с бременността и раждането.Моя позната омъжена за американец постъпи точно така,само че при нея не беше фактор страхът,а това че беше вложила доста усилия и пари в подобрения по тялото си и не искаше да ги разваля с бременност.Може би един ден медицината толкова ще напредне,че внуците ни ще са родени от изкуствен инкубатор.
 А относно това дали раждането е геройство или не - и по-напред писах че лично мен по-ме беше страх от операция,отколкото от естествено раждане и имах щастието за мен нещата да се развият възможно най благоприятно.

# 379
В кои болници и градове сте раждали,дами и доволни ли сте ?
Аз родих в Токуда без избор на екип, падна ми се д-р Емилия Кирякова и до живот ще съм благодарна на тази жена и екипа, който беше с нея. Родих нормално и съм изключително признателна за цялото съдействие, което ми оказаха, за да се получат нещата без никакви усложнения.

# 380
Момичета аз родих преди 14 дни секцио в Св Марина - Плевен. Изключително съм доволна. Не усетих болка, но пък това е индивидуално за всеки организъм. Методът на раждане го избра доктора, но ако имах избор и аз щях да предпочета операция. По- добре срязана отгоре, отколкото разпрана отдолу.

# 381
hristina1984, честито! Да е много здраво бебето! Simple Smile Наистина това е най-важното - жената да е доволна, удовлетворена и с хубави спомени.
За всяка жена, обаче, удовлетвореността идва по различен начин, уверявам те, че не всички, които са раждали нормално, са "разпрани отдолу". Някои от тях, сред които и аз, дори биха изживели нормалното си раждане отново и отново.  Peace

# 382
  • Linz
Кой как е избрал да ражда или да живее си е негов проблем. Последствията от решенията- също. Но нека има избор щом условията го позволяват Peace

# 383
Добре че има и позитивни тълкувания, не само такива, които включват думи като "проблем" и "последствия"...  Peace

# 384
  • Linz
Добре че има и позитивни тълкувания, не само такива, които включват думи като "проблем" и "последствия"...  Peace
Възприемаш мнението ми като негативно заради извадени от контекста думи?!?

# 385
Силно се надавам да родя нормално.Все още съм в средата на бременността си.Майка ми е родила два пъти нормално и интересното беше,че не усетила никакви болки дори от контракции newsm78 Сестра ми роди нормално  и с нормалните болки за състоянието,надявам се и аз да съм така генетично ,до колкото това има някаква връзка ,все пак всеки е индивидуален.Ще следя темата.

# 386
beladonna_89, по принцип се твърди, че действително можеш да се допиташ до това как са раждали жените по майчина линия - майка, баба и т.н. Не че е 100% сигурно, че ще си като тях, но е доста по-вероятно. Така че смело напред и все така позитивна да си! Simple Smile

# 387
  • София
Чак пък половин човек не съм се чувствала , малко наболяваше първия ден , после нещата се нормализират постепенно.На излизане от болницата бях на финикиец Grinning

# 388
Аз този месец чакам да родя, нормално. Не бих избрала секцио НИКОГА! Да ме кълцат и са ме режат НЕ МЕРСИ! По - добре да ме боли докато раждам, отколкото след секцио да се чувствам като половин човек!  newsm78
Интересно ми е, защо ли няма един разказ за секцио.

Дали тези жени преживяли описания ужас по- долу са половин човек? Според мен и години психотерапия няма да им помогне да забравят.

Тези, на които им предстои скоро нормално раждане, препоръчвам да не четат линка.

https://nenanasilieto.wordpress.com/category/%D1%80%D0%B0%D0%B7% … 0%B0%D0%B7%D0%B8/

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 11:18 от Pepit0

# 389
Аз раждах секцио по спешност и болката, която изпитвах дни наред е ... ужасна. Събуждайки се се почувствах буквално като разпрана, съжалявам, че така се изразявам...  Rolling Eyes  Едва се раздвижих, повръщах от упойката (беше пълна) и това да се напъваш с разрязания корем- ами просто немога да го опиша, много зле се чувствах физически. Имах стимул да стана на другия ден и да не се бавя с раздвижването за да си видя детенцето, а като ми я донесоха при мен- тя плаче, а аз немога да стана 1ч от леглото- кошмар. Сложиха ми само първата нощ обезболяващо, което е крайно недостатъчно... Адски много исках да родя нормално, бях се настроила за болката, която предстои, не бях подготвена за секцио. Разбира се така се наложи и в името на детето всичко бих изтърпяла. Има мами родили супер лесно нормално, други многооо болезнено и с дни немогат да се възстановят. Същото е и за секциото- някои на следващия ден са пушка, други като мен едва ходят 2 седмици... За мен без причина секцио не бива да се прави. Нито можах да се погрижа за детето си, нито я видях в първите й минути, нито я чух как изплаква. Мъчно ми е за това... Не бих го избрала доброволно и това е моето си мнение...  Flutter
Според мен няма"по- безболезнено" раждане.

Общи условия

Активация на акаунт