Секцио или нормално раждане?

• 68 947
  • 668
  •   1
Отговори
# 420
maria8621, това е най-добре да го обсъдиш на срещата с анестезиолога преди раждането.

Принципно почти навсякъде вече поставят спинална, и ако не се налага пълна по някакви причини, аз не бих я избрала по собствено желание Peace

# 421
  • Варна
Незнам защо ме е страх имам чувството че няма да ме хване и че ще усещам всичко.Имам сигурно някви фобия Laughing

# 422
Аз лично нищо не усещах със спинална, а и самото слагане не беше, кой знае колко неприятно, отне около 1 мин. в която аз се тресях от страх  Laughing Първо ми поставиха лидокаин и след няколко минути сложиха спиналната, болка не е имало, усещах натиск и самото влизане на иглата.
След 10 мин. извадиха бебето и всички се разбърборихме, после ми я показаха и така неусетно изминаха 30 мин. от началото на операцията ми. Останалите 30 мин. бъбрих със сестрата.
Излизане кой знае какво няма, не си усещах краката няколко часа, после започнах да усещам първо единя, след около час и другия крак вече беше чувствителен. Не съм имала главоболие или други оплаквания, но и анесезиоложката беше много добра и с точни ръце.
Една от причините да платя за екип беше, че докторката ми можеше да си подбере анестезиолога  Peace

# 423
Аз лично нищо не усещах със спинална, а и самото слагане не беше, кой знае колко неприятно, отне около 1 мин. в която аз се тресях от страх  Laughing Първо ми поставиха лидокаин и след няколко минути сложиха спиналната, болка не е имало, усещах натиск и самото влизане на иглата.
След 10 мин. извадиха бебето и всички се разбърборихме, после ми я показаха и така неусетно изминаха 30 мин. от началото на операцията ми. Останалите 30 мин. бъбрих със сестрата.
Излизане кой знае какво няма, не си усещах краката няколко часа, после започнах да усещам първо единя, след около час и другия крак вече беше чувствителен. Не съм имала главоболие или други оплаквания, но и анесезиоложката беше много добра и с точни ръце.
Една от причините да платя за екип беше, че докторката ми можеше да си подбере анестезиолога  Peace

Мики:Аз не съм раждала секцио,дано и нямам тази възможност.Сестра ми ражда със секцио и видях разликата между не яи мен-как се възстановяваш след нормално и как след секцио.Всеки си избира в крайна сметка както си реши!

# 424
Здравейте,момичета!
На мен ми предстои раждане със секцио и бих искала да попитам мамите,които са раждали със спинална упойка,как се чувствахте по време на секциото,усеща ли се нещо и как излязохте от упойката? В чуденка съм,каква упойка да избера  newsm78 иска ми се да съм в съзнание...
  Аз съм чувала,че ако по някаква причина операцията се проточи, пълната упойка е много опасна за бебето.При сестра ми беше станало така и се наложи бебето да е на антибиотик няколко дни за щастие без сериозни последствия.по-добре първо поговори с лекаря си за рисковете,преди да вземеш решение.

# 425
  • Linz
Къде дават право на избор с каква упойка да си? Аз исках пълна, но анестезиолозите бяха категорични, че не може (раждах в Майчин дом- София, децата ми са на 14 и 11). Не било в интерес на бебето, както и на мен.

Първият път ме болеше, усещането беше като да ми теглят червата. Казах на лекарите. Анестезиолога беше готов да ме приспи веднага, но гинеколога каза като извадят бебето. После като съм заспала, се събудих в реанимацията няколко часа по-късно. Втория път се бях затръшкала по-упорито за пълна упойка, но не кандисаха- ако ме заболи, тогава. Не се наложи, не усетих абсолютно нищо. Но пък ме боля в реанимацията. Дават аналгин- облекчава, но не напълно. И двата пъти при излизането от упойката ми беше зверски студено.

Не знам кое боли повече, но се съмнявам да е секциото. Само родили по естествен път съм чувала да коментират, че не искат второ заради самото раждане. Да, възстановяването е по-бавно, но пък и рисковете от последствия (като смъкване на матката и изпускане) са по-малки.
Самата операция не е проблем, не знам защо някои толкова ги плаши- аз май не познавам човек, който да не е опериран от нещо. Сега искат да ме оперират пак, при което да ме лишат от възможността да имам повече деца- ей това е неприятно. Докато секциото е съпроводено само с положителни емоции.

# 426
Мен ме е страх от пълната упойка,но от друга страна ме е страх пък и дали няма да се панирам нещо по време на операцията докато съм в съзнание  Embarassed но определено предпочитам да избегна замаяността след пълната упойка.Била съм упоявана два пъти и двата пъти след това не се чувствах ОК  с главата  Simple Smile а да и втрисането го имаше и двата пъти като излизах от упойката

# 427
Аз исках пълна упойка при първото ми секцио. Отказаха ми категорично. Вторият път въобще не съм и питала. И двата пъти нямам никакви оплаквания от спиналната. Мога да родя още 10 пъти така.

# 428
Според мен, след като масово се използва спинална, явно тя има повече предимства пред пълната. Щом лекарите я избягват, когато има начин, значи има някаква причина. Мисля, че е по-вредна за бебето, отколкото за майката.

По темата - не съм съгласна, че секциото е съпроводено само с положителни емоции. Не малко примера се дадоха за лоши спомени след операция.
А и щом има доста жени, които имат желание да родят нормално след секцио, явно не им е харесало толкова, че да го повторят Peace

# 429
Няма ли такава тенденция, че секциото по спещност винаги е с пълна упойка? Поне така ми се струва като чета коментарите на майки, раждали така...

# 430
И аз чета, че пълната се прилага при спешност, но не винаги и със спинална също правят. Но каква е причината не знам. Предполагам, че започва да действа по-бързо или не е така?

# 431
  • Linz
Под "положителни емоции" имах предвид резултата от операцията. Не е като да идеш да те кастрират. Очакването е съвсем различно, въпреки, че все за операция иде реч.
А тия, които искат нормално раждане след секцио, след като родят могат да сравняват. Щото може да се окаже, че са били с грешни очаквания. Но всяко раждане си е индивидуално дори при една и съща жена- както и аз вече писах.
Относно пълната упойка- доколкото си спомням, може да доведе до дихателни проблеми при бебето (да не може да изплаче май), нещо такова ми бяха обяснили. От гледна точка на майката- това, че не може да си види бебето веднага.

# 432
Второто ми секцио беше пълен филм на ужасите-няма да изпадам в подробности,отидох с контракци на 3 мин и 5 см разкритие но при мен секциото беше неизбежно,болката при операцията беше неописуема може би защото беше спешно секцио и анестезиолога не ме приспа нито за миг 60 минути операция поради усложнения на матката,ако можеше да избирам щях да предпочета нормалното раждане.Ако всичко е наред не бих пожелала секцио но нйстина нормално,а не 5 -10 часа в предродилна с 8 см разкритие и пак под ножа.

# 433
И аз чета, че пълната се прилага при спешност, но не винаги и със спинална също правят. Но каква е причината не знам. Предполагам, че започва да действа по-бързо или не е така?
Мисля си,че е от гледна точка на паниката, в която би изпаднала жената, все пак за да е по спещност нещо не е било наред.

# 434
Не мисля, че е за това, защото често се използва и спиналната упойка, въпреки че е по спешност. Peace

Общи условия

Активация на акаунт