Секцио или нормално раждане?

• 68 946
  • 668
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Заради по-бързото й действие се налага понякога.

# 436
Как се прави клизмата ?

# 437
# 438
  • София
Второто ми секцио беше пълен филм на ужасите-няма да изпадам в подробности,отидох с контракци на 3 мин и 5 см разкритие но при мен секциото беше неизбежно,болката при операцията беше неописуема може би защото беше спешно секцио и анестезиолога не ме приспа нито за миг 60 минути операция поради усложнения на матката,ако можеше да избирам щях да предпочета нормалното раждане.Ако всичко е наред не бих пожелала секцио но нйстина нормално,а не 5 -10 часа в предродилна с 8 см разкритие и пак под ножа.

Мен също ме боля по време на секциото. В горната част на корема имах чувствителност, като започнаха да ме чистят забелих очите. Ужасна болка  Confused Вкараха ми нещо в системата и се свестих, сложиха ми маска да дишам. На едно момиче от отчетната също и се случи така.
rosinka_13 , няма нищо страшно в клизмата  Peace Не се тревожи. Сле дкаот ми я направиха, минаха около 10 минути, докато мис е доходи до тоалетна.Отидох и съвсем спокойно си свърших нещата. Винаги си бях представяла, че както ми я направят и на секундата започва и няма да успея да стигна до тоалетната.

# 439
Ирайн,какво ще рече това да те чистят  Confused

# 440
  • София
След като извадят бебето започват да вадят плацентата, изчистват, за да не остане нищо от нея. При нормалното раждане също.Не съм се интересувала от подробности, мисля, че я отлепват, проверяват дали е цяла, дали нещо е останало вътре.
Аз съм по-скоро изключение, че съм усетила нещо по време на секцио.Повечето жени не усещат нищо, та няма страшно.

# 441
Ирайн:При нормалното раждане не ти я отлепят докторите,когато с ероди бебето плацентата се ражда след бебето с един напън от майката!

# 442
  • София
Доколкото знам се навива и така се спомага отлепването, а майката напъва, за да излезе.

# 443
Ирайн това и аз го усетих и наистина е кофти, даже ми прилоша, когато започна с дърпането, но като цяла е търпимо и крактко.

# 444
При нормално раждане нищо не чистят, плацентата сама се отлепва и пада, може би с малко помощ, но гледат да не дърпат, да не се скъса.

# 445

Mamacita Bandida-И аз съм на това мнение!Аз лично нищо не съм усетила като подобно дърпане,което си мисля че го няма.

# 446
  • София
С такова впечатление съм останала, защото вкъщи имаме учебник по акушерство и гинекология(майка ми е учила за мед.сестра) и там в главите за раждане имаше рисунки как се изкарва плацентата.Та вероятно е един от начините, като помощ да се отлепи  newsm78
При секциото бутат..поне аз го усетих като натиск и бутане под ребрата и после някаква доста силна болка, издърпване.

# 447
  • Варна
Доколкото помня, в темата има няколко дами с естествено раждане, а след това секцио (или в обратен ред). Може ли да бъде сравнена продължителността на лохиите и дали те изобщо зависят от типа раждане? newsm78

# 448
  • София
Казват, че след секцио са по-кратки. Аз нямах силно течение(освен в деня на самото секцио), спря ми на втората седмица, но след 4-5 дни пак тръгна.Така с прекъсвания точно до около 40-ия ден.

# 449
Доколкото помня, в темата има няколко дами с естествено раждане, а след това секцио (или в обратен ред). Може ли да бъде сравнена продължителността на лохиите и дали те изобщо зависят от типа раждане? newsm78
При мен и след двете раждания лохите бяха около 40 дни, но след нормалното раждане бяха по обилни.

Общи условия

Активация на акаунт