Секцио или нормално раждане?

• 68 934
  • 668
  •   1
Отговори
# 450
С такова впечатление съм останала, защото вкъщи имаме учебник по акушерство и гинекология(майка ми е учила за мед.сестра) и там в главите за раждане имаше рисунки как се изкарва плацентата.Та вероятно е един от начините, като помощ да се отлепи  newsm78
При секциото бутат..поне аз го усетих като натиск и бутане под ребрата и после някаква доста силна болка, издърпване.
Моята плацента не излезе сама, след като се роди бебето ми спряха напъните и контракциите, биха ми нещо в абоката, но пак нищо не стана. Изчакаха едно известно време, но тъй като кървиш не се чака много и ми я извадиха с ръка, доктора сложи една ръкавица до лакътя и не знам как успя да я извади и то на няколко пъти, защото не беше цяла. Е добре че беше епидуралната упойка, та не усетих почти нищо, както и шиенето след това...

# 451
Родих нормално, плацентата се "роди" няколко минути след бебето. Даже някакси с контракция сама се появи, не съм напъвала или усещала болка от нея. Лохии имах 25 дни, първите дни доста обилни. Цикълът ми се възстанови точно 7 месеца след раждането. Винаги съм имала много болезнен и обилен цикъл. Разликата след раждането е, че болка вече няма, както и ПМС, но е продължителен и още по-обилен.

# 452
  • София
Да, за плацентата при мен сходно, само дето ми казаха да понапъна малко и се роди без проблеми.
Чистене се налага ако  има пробле, не е цяла и т.н. Иначе това е нормалното, да си се роди малко след бебето.

# 453
Не съм напъвала за плацентата,някак сама си излезе след бебето.Спомням си,че доктора я вдигна и ми я показа,беше яркочервена.
 Лохийте ми бяха около месец.Странното е че преди да родя имах много болезнен цикъл,а след раждането вече не ме боли.Преди винаги усещах кога ще ми дойде по болките,сега нищо не усещам.

# 454
Лохиите след първото секцио ми бяха 10 дни и цикъл след 5 месеца,а втория път 50 дни и цикъл след 3 дни.

# 455
Да уточним само, цикъла няма нищо общо с метода на раждане, а с кърменето.

# 456
  • София
Това колко след раждането ще се забави ли... естествено... но пък промяна в болки, продължителност, ПМС имат  общо с  раждането(не с вида).

# 457
Да уточним само, цикъла няма нищо общо с метода на раждане, а с кърменето.

Това не е точно така.Аз кърмих 8 месеца,а първият цикъл ми беше два месеца след раждането и след това всеки месец като по часовник.

# 458
  • София
Има общо, ако изобщо не кърмиш следва да не липсва месеци наред. Ако кърмиш вече божа работа, в повечето случаи ако е изключително кърмено на поискване е  далеч по-вероятно да не ти дойде поне до захранването и намаляването на кърменията (въпреки, че има майки, при които не идва цикъл докато напълно не прекратят кърменето, пък било то и 1 брой за денонощие, било то и с дете на 3 години вече).

# 459
  • Linz
Общото е верятно не раждането, а бременността.
На мен първата бременност ми прецака хормоните, втората- още повече. Появиха се разни образувания, които са на хормонална основа (с които вече писах до къде я докарах).
Иначе ПМС имам, както и болки- и това не ми беше спестено.

# 460
  Явно и това е индивидуално.Малкият беше само на кърма през първите 6 месеца,но цикъл си имах най-редовно,чак ме беше яд,защото и аз бях чувала,че кърменето отлага първото идване на цикъла.

# 461
Да се включа пак, че гледам някой пита за упойките. Аз раждах секцио с пълна упокойка, защото след епидуралната (пробвах нормално), контракции, чакане на бебето да слезе (то се заклещи) и накрая спинална изпитвах огромни болки. След всичко това секциото си беше по спешност, бебето антибиотик не е пило, само главата му беше отекла, че беше прекарало известно време на входа заклещено. След раждането кървих повече от 2 месеца, цикъла ми дойде след като намалих кърменията , около 9-10 месеца след раждането. Сега цикъла ми е много обилен и с продължителност около 7 дни (преди беше 5), много гадно.
Като полза от секциото бих изтъкнала запазване на фигурата, при някои по-кльощави жени (аз съм от тях) се получава луфт между краката и таза се разширява (майка ми). По-напред в темата щяха да ме линчуват, че малко по-хард се изказах, не исках да засягам някой (с изключение на тези, дето имат високо мнение за себе си  Joy). Ок, имаме право на избор в България, да го използваме, ама да се има в предвид, че естественото раждане е нормалното, с ползи за майката и бебето. Не прочетох някой да е споделил, защо е избрал секцио? Мен ме дразни комериализацията и мързела на лекарите, набързо да те срежат и да идва следващата....

# 462
Lady Stardust, аз не съм сигурна, че разширяването на таза е вследствие на нормално раждане. Принципно всяка жена, готова да има деца, започва леко да се разширява в таза, след което това се случва по време на бременността. Според мен това е естествен процес, подготвящ жените за раждане. Няма как тялото ни да се подготви за секцио, така да се каже, все пак то не е нещо естествено.  Peace
Иначе за лохиите - моето раждане беше нормално, а лохиите продължиха около месец, единствено раждане ми е и не мога да преценя дали са били повече или по-малко обилни от стандартното, мога да кажа, че течението беше една идея по-обилно от цикъл първите две седмици, примерно, след което си беше като цикъл.

# 463
  • София
Да, таза се разширява малко или повече от самата бременност.
А те много кльощавите и без раждане, често си имат луфт, ако по принцип са с по-женствени форми, а не са с някоя мъжка структура.

# 464
И при мен,мисля че тазът се разшири и през бременността,но и по време на раждането,а по принцип съм с доста тесен таз и раменете ми са малко по-широки.Сега,като че ли изглеждам по-съразмерно отколкото преди раждането.Понеже имам малко мъжка структура за каквато спомена Angel_Dust,сега мисля че изглеждам по-женствено,но луфт между краката нямам,въпреки че съм кльощава.А иначе,мисля че природата е създала жените,така че бебето да може да излезе от родовия канал,дори и ако тазът е по-тесен,освен,разбира се ако няма някакви сериозни отклонения в размерите на плода.Въпреки,че и това не е съвсем така,тъй като моята майка ме е родила нормално,а аз съм тежала 5кг(тя е дребна жена по принцип).

Общи условия

Активация на акаунт