Секцио или нормално раждане?

• 68 496
  • 668
  •   1
Отговори
# 480
Angel Dust, когато ме приеха в болницата пренасях с четири дни. Тогава лекарят ми каза, че е подозирал, че ще се стигне дотам и почти на 100% е бил сигурен, че ще съм секцио, защото шийката не се беше скъсила или омекнала изобщо. Все едно бях още в 7 месец, а не в десети. Той е знаел, че ще се стигне дотам, но не ми каза нищо, сигурно защото си е мислел, че много държа на естественото раждане. Можел е да ме предупреди и аз да реша, но не го направи. Ето защо малко ме е яд, но вече няма как да променя нещата.

Друг лекар сигурно би използвал това като довод да убеди някоя майка да роди секцио и по този начин да си уреди графика, но не и той. Ето защо споменах, че по едно време много ми се искаше моят лекар да го беше домързяло и да ме беше срязал направо.

# 481
Aз бях плaново по мед. причини, но и до днес ми е гaдно, че не чух първият плaч нa лошотилцето...

Сега се прави със спинална, така че няма разлика в чуването на първия плач  Peace

# 482
Aз бях плaново по мед. причини, но и до днес ми е гaдно, че не чух първият плaч нa лошотилцето...

Сега се прави със спинална, така че няма разлика в чуването на първия плач  Peace
Не и там, където аз родих! Sad

# 483
Мисълта ми е, че ако това е важно за една жена, винаги може да иде в болница, в която има спинална.

# 484
Мисълта ми е, че ако това е важно за една жена, винаги може да иде в болница, в която има спинална.
Сега какво, не ми е било важно да родя ли???  Thinking
Все се изказвате, където не ви е работа! Щом съм родила там, значи друг избор не съм имала и толкоз! Това не означава, че не ми е било важно!

# 485
Прекрасната , това, че ти не си имала избор, не означава, че за всички е така.  Peace
Вече почти във всеки голям град има повече от едно АГ отделение, така, че със сигурност имаме много избор в повечето случаи.
Ако ми се налагаше секцио, бих търсила болница, където работят със спинална упойка, и то не само заради първия плач, а защото пълната е по-опасна.
Като разбира се, не говорим за случаите, когато операцията е по спешност и никой не те пита каква упойка искаш или предварително се знае, че спиналната е противопоказна. Peace

# 486
Сега какво, не ми е било важно да родя ли???  Thinking
Все се изказвате, където не ви е работа! Щом съм родила там, значи друг избор не съм имала и толкоз! Това не означава, че не ми е било важно!

Ако не е станало ясно - не коментирам твоето раждане, а секциото по принцип и мотивът - не искам секцио, защото искам да чуя първия плач.
Казвам само, че ако това е нещо, на което една жена държи, може да потърси болница, в която да го получи. Че има вариант (дори по-често се прилага спинална). Че е възможно чисто физически да се случи.

Ето, аз пък си търсех болница, в която ще  ми позволят да избера упойка и исках да е задължително пълна. Изборът (без пари под масата) е екстра, която не навсякъде се предлага.

# 487
Въпросът ми е вие как мислите че е по добре и по безболезнено?

И при двете може всичко да мине перфектно, или да се оплеска. Не мисля, че може да се каже категорично, че едното е по-добро, пък другото по-лошо, и двете си имат основание да бъдат избрани.

# 488
Раждала съм нормално и без упойка и въпреки че според лекарите раждането си беше съвсем нормално и без усложнения, за мен си беше пълна касапница и шок. Имах много разкъсвания, синът ми беше голямо бебе с широки мъжки рамене Wink Сега бих избрала спинална упойка, не бих минала доброволно през това отново!

# 489
Всъщност възможно ли е нормално раждане със спинална упойка?

# 490
Да! Но действаш според инструкциите на акушерките. Познавам две жени родили така, макар , че ми е непонятно как ще напъват  Thinking

# 491
Аз много исках нормално раждане, бях взела категорично решение да е нормално, но стана със спешно секцио. Мисля си, че няма по-мил момент от естественото раждане на детенцето.

# 492
относно спиналната- аз си бях избрала такава, но нещата се развиха съвсем по друг начин. когато ме вкараха в операционната явно от напрежение започнах да треперя и да се треса много силно. едва ме качиха на масата. зъбите ми тракаха и беше невъзможно да ми задържат дори за стотна от секундата неподвижна. вместо да се подобри положението и да се успокоя, аз все повече се тресях и буквално бях изпаднала в нещо като транс. после нищо не помня, просто се събудих в стаята от гадната болка на рязаното  Grinning добре, че болеше само няколко часа, докато изтекат системите.
Та мисълта ми е, че не винаги всичко се развива по план....
А причината за секцио беше голям плод, няколко дневни контракции без минимално разкритие, влошаване на моето здравословно състояние. Две седмици след операцията още се възстановявам и пия хапове. Но не заради самото секцио, на втория ден сутринта бях на крак. а на третия се окъпах и покрай бебето изобщо не усещах болката. дори обезболяващи не са ми били след втория ден.. Grinning

# 493
И аз се разтреперих от страх и то много, не можех да го контролирам. Анестезиологичната сестра ме държа до като ми сложат упойката, много силно ме затискаше на масата и се чудех от къде я намери тая сила, че беше капитан Солета.  Whistling

# 494
  • Бургас
Да! Но действаш според инструкциите на акушерките. Познавам две жени родили така, макар , че ми е непонятно как ще напъват  Thinking
Наистина,като се замисля,аз напъвах близо 40 мин,имах чувството,че бутам лака кола по нагорнище,толкова силно никога не съм напъвала(след първия напън болката спира),а от упойката тялото се обездвижва,не знам,накрая лекарката ми буташе гърба надолу,а две акушерки ми бутаха краката нагоре...беше даже смешно

Общи условия

Активация на акаунт