Секцио или нормално раждане?

• 68 484
  • 668
  •   1
Отговори
# 495
Предполагам, че даже по-успешно напъваш с упойката. Аз от болка губех съзнание и се налагаше да ме свестяват, за да продължа да напъвам, а нямах сили изобщо....

# 496
  • Бургас
Предполагам, че даже по-успешно напъваш с упойката. Аз от болка губех съзнание и се налагаше да ме свестяват, за да продължа да напъвам, а нямах сили изобщо....
Значи леко ми се е разминало,цяла вечер игра на телефон,после напъни без болка...пожелавам на всички да родят така леко  bouquet  bouquet  bouquet

# 497
Значи леко ми се е разминало,цяла вечер игра на телефон,после напъни без болка...пожелавам на всички да родят така леко  bouquet  bouquet  bouquet
Браво мацка,мислех,че майка ми е единствената което е родила без болки.
Дано всяка жена ражда нормално без усложнения.
Лично аз ми предстои до 7 Юли.
Мацки приемайте повече магнезий чрез кожата помага за нормалното раждане.

# 498
Здравейте понеже  и на мен също ми предстои да раждам макар че има още време   но  и аз се притеснявам дали   нормално  или със секцио  . Ту ми се иска  нормално  ту  ме истрах  но знам че по добре нормално веднага можеш да станеш  но със секциото  е различно при всяка  жена . Но също така съм чувала  че в София има и раждане във вода  но не съм разучила какво що . Но  като чета вашите публикации сякаш се окуражавам повече да родя нормално .

# 499
  • София
Дали можеш веднага да станеш след нормално зависи от доста фактори. При секциото все пак имаш време в раенимация, но после също колкото по-бързо се раздвижиш по-добре.
Проучи си и за водното раждане, щом  имаш интерес. Има по въпроса не малко писано.
Но ако нямаш показания за секцио, аз съм за естествено раждане (особено ако намериш място и лекар, който наистина да води естествено, не просто вагинално).
Страхът е фактор при всеки вид раждане, т.е. все има от какво да се притесняваш и страхуваш, ако почнеш да се фокусираш върху това.

# 500
 Аз, до колкото знам,водното раждане не е точно раждане във водата.Стоиш потопена в малко басейнче по време на контракциите, а като започне раждането излизаш "на суша". В "Тина Киркова"предлагат такъв вид раждане, но мисля че се плаща допълнително, а и една приятелка като раждаше там е питала, но акушерката и е казала, че не и препоръчва понеже не се знае как е измит басейна.
 За ставането - аз родих през нощта,а на сутринта си ходех съвсем нормално, даже ми беше по-леко, тъй като не ми тежеше вече бебето в корема, чак ми се искаше да тичам.

# 501
  • София
Вана е, не е басейн(в Тина Кирков, в  св. Лазар е надуваем басейн). Ако в болницата не знаят как е измита ваната, то важи за всичко останало в същата болница. И естествено се плаща допълнително, както за всяка друга екстра, която желаеш. Дали ще родиш вътре или не, вече зависи как протича раждането, но  по принцип не се излиза ако всичко е ок, бебето се ражда във водата.

# 502
Ще проверя Thinking но и при нормално раждане разбрах ,че също така може   и  като упойка да ти бият  да ти са по леки болките .  Вярно е  мои приятелки са казва ли че дойде ли времето  изобщо не  мислиш да ли ще те боли  или не  или преди  да  влезеш във  залата  да родиш  трябва да бъдеш спокойна  също така и бебето  ще  излезе по  бързо но не и  мъчително .

# 503
Мисля, че България е една от малкото държави, в която може да избираш...не забравяйте момичета, че секциото си е голям коремна операция. Имах две нормални раждания, без упойка, без обезболяващи, , живи и здрави - октомври отново. Не мога дори и да си представя да минавам през секцио. Половин час след раждането бях н крака. Сестра ми мина през секцио, още помня как викаше от болка. Ако се налага, ако е наложително, да, с това шега не бива, ама иначе не бих се подложила на такова нещо...

# 504
  • София
Миа, различно е  Peace Раждане със раждане не си прилича. Аз, макар, че не съм била на крака половин час след секциото, един път не съм си и помислила, че ме боли.Съвсем добре си бях, да ви кажа много повече ме боли като ми дойде, направо умирам тогава. Ако може да ме боли, както след секциото, ще съм много щастлива.
Докато сестра ми роди нормално, едва ходеше, сега е инцидентно бременна(по нейните думи) и чака с ужас Октомври месец, защото не е забравила предишното раждане и единствено това, че не знае със сигурност как би понесла секциото я спира да си "поиска".

# 505
  • Linz
Тази тема да вземат да я заковат и да си стои като отчетна, та да може да има винаги нови истории коя как не я е боляло (независимо от раждането), пьк сестрата или сьседката по легло се е измьчила.

# 506
Абсолютно! Ражданията са различни, защото и ние сме. Всеки има различен праг на търпимост на болка и е имал различен начин на живот през бременността. Аз имах възможността да плувам много - не само преди раждането, но няколко години бях учител по плуване. Незнам дали затова беше по - лесно. На мен въпроса ми беше друг, според мен секциото трябва да бъде назначавано само от лекар / ама не защото му е по - лесно/, а защото трябва. Лично мнение Simple Smile

Тази тема да вземат да я заковат и да си стои като отчетна, та да може да има винаги нови истории коя как не я е боляло (независимо от раждането), пьк сестрата или сьседката по легло се е измьчила.

Нямах съседка по легло...тук никой няма...Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 15:29 от Mia_smile1982

# 507
  202uu

Mia_smile1982 аз не разбирам, защо след като тялото си е мое да няма право да реша как да родя?Работа на лекаря е да ме информира как протичат двете раждания, какво да очаквам и какви са рисковете!

# 508
Винаги ми е било странно сравнението на болките при раждане с тези при цикъл. И това че раждането боляло като цикъл. Аз имах контракции до 5 см разкритие, след което се премина към секцио. Не искам да си мисля какво щях правя ако всеки месец ме боли по който и да е от двата начина.

# 509
Защото повечето момичета не си дават сметка какво означава секциото. Не мисли, че съм от онези лудите фанатаци, дето са готови на всичко, че да се бият в гърдите и да казват - аз родих без упойка или вкъщи. Информираността е много важна в този случай, но не избираемата информираност.  защото вместо да чакат раждането като нещо хубаво, повечето момичета ги е страх от това което се случва в болницата. Не съм раждала в България, но опита ми с лекарите и акушерите там, беше плачевен. Да тялото си е твое, но все пак не все пак не всички сме лекари, за да взимаме такива решения, нали...Или вече разбираме от всичко... Секциото не е някаква магическа манипулация, чрез която хоп - и имаш бебе, това си е операция, коремна при това. Щом ви дават тази възможност да избирате, избирайте, но няма как да сравняваш ако не си раждал веднъж...Или бъркам. С истории от нета, колко било лошо нормалното раждане и колко било зле, не става. Всяко раждане е различно. Не искам да споря, дори и не мисли, че се заяждам. Просто имам друга гледна точка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт