Секцио или нормално раждане?

• 68 481
  • 668
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз с това сравнявам болките, защото така съм ги почувствала.Изпитвала съм контракции при спонтанен аборт в късна седмица и също ми приличаше на силна менструална.При цветна снимка също.
Тези неща така съм ги почувствала.
Иначе, след секциото, съвсем осъзнавам какво значи то.И преди него осъзнавах и ме беше много страх, общо взето ми беше напълно безразлично как ще е, защото и от двата начина ме беше страх еднакво.
И двете могат да минат леко може и страшно.

# 511
Болка и риск съществуват и при двата начина на родоразрешение, абсурдно е да се сравняват и не разбирам все пак защо го правите. Аз иначе също съм на мнение, че в 21 век, века на Д Е М О К Р А Ц И Я Т А, има всеки право да роди, както си пожелае! Относно информираността, защо си вярвате, че жени, избиращи секцио без мед. причини, не се информират преди това? Моята снаха ми каза: "блазя ти, няма да се напъваш"... Ето това е липса на информираност, при условие, че тя нямаше дори шев, безпроблемно раждане и беше кукуряк. А аз два дена бебето не мога да си взема. Това не е гаранция, че при друга родилка, с друго естествено раждане, да не е било в пъти по тежко от моето...Така че бази за сравнение няма, няма и гаранция, че хората не се информират, преди да направят избора си! Само протоколно да уточня: секцио по мед. причини бях, за да не ме линчувате. Просто изказвам мнение, относно избора!

# 512
В документите може ли да пише секцио по желание?

# 513
В документите може ли да пише секцио по желание?
Не бяха измислени мед. причини. И преди съм го казвала: ако можех да избера, щеше да е нормално раждане, но беше изключено в моят случай!

# 514
Само да кажа, че в Щатите  ме погледнаха като пълен изрод като ги попитах може ли да си избера секцио...за демокрацията като стана дума. Толкова ме беше страх преди първото раждане. Е, свърши с един шев...Второто ми раждане, не дочаках доктора, бебето реши да излезе на своя глава. Без упойка ме шиха - спрях да ги броя след 20 шев. И пак бих го избрала.

# 515
Само да кажа, че в Щатите  ме погледнаха като пълен изрод като ги попитах може ли да си избера секцио...за демокрацията като стана дума. Толкова ме беше страх, че няма докато преди първото раждане. Е, свърши с един шев...Второто ми раждане, не дочаках доктора, бебето реши да излезе на своя глава. Без упойка ме шиха - спрях да ги броя след 20 шев. И пак бих го избрала.

Значи да им умра за измислената демокрация  Laughing
Иначе сериозно, едно секцио в Щатите сигурно ще е невероятна сума пари, имайки предвид едно просто surgery колко пари е, дори и само за едни сливици... ooooh!

# 516
Загубата на първата ми бременност ми струваше 15 000 $, раждането пак толкоз...имаше уговорка, че ако се наложи секцио по спешност се доплаща 1500$...но зависи къде си.

# 517
За това говоря!  ooooh! Confused

# 518
Не искам да спамя темата...Това не са всъщност толкова много пари...ако имаш застраховка, много голяма част се поемат от тях. Имат и много програми , чрез които ти редуцират сметката, ако имаш по малки доходи. И това включва всичко. Прегледите, заплащането на доктора, болницата, консумативите, да не говорим за отношение на сестри и на доктори.

# 519
Раждала съм 2 пъти, първо нормално, второ секцио заради седалищно предлежение.Laughing
Просто не разбирам,на каква база решавате, че някой може или не да прецени нещата.Вероятно има и терци дето си мислят, че секциото е песен, но една разумна съвременна жена може да се информира и да вземе отговорно решение Peace

# 520
  • София
Аз май съм споменавала в началото на темата.Имам колежка, която роди , в началото на бременността ми.Нямаше по начало медицински показания, но нейна позната акушерка я убеди да ражда секцио, защото било по-лесно, детето по-малко се стресирало  newsm78 Laughing 
И тя си избра лека ри с еуговори за секцио. В 8-ия месец , обаче, и намаляха водите, наложи се спешно секцио. Изписаха я седмица след това, а детето остана в болницата, в кувьоз(кувиоз ли е, кувьоз ли е  newsm78 Joy) . Дойде в офиса да ни види, каза, че е преживяла кошмар, такава болка никога не е изпитвала и ако има второ, ще го ражда нормално.
Заради нея главно бях наплашена много от секциото Laughing  Та тя се опита да прецени, но не и излязоха сметките.Докато аз се тресях от страх, пък излязох късметлийка  Rolling Eyes През цялото време обаче, си мислех-ей сега ще започне ужасната болка.
Няма как да не ги сравняваме, това са двата начина за раждане...по-несравнимо е раждане с вадене на сливици...

# 521
Хайде да не бъркаме Д Е М О К Р А Ц И Я Т А със свободията! Интересно, ако посещавате лекар за друго, вие ли му диктувате как да ви лекува? Лекар, който извършва секцио по желание на пациета за мен не е авторитет и прави компромис с професията (лично мнение). Но, ок, кандисвам - щом има избор, всеки си има глава на раменете. 

# 522
   Аз пък щях да си избера секцио по желание, дори и да нямах медицински показания. То и медицински показания при мен беше много силно казано, доктора малко се презастрахова, разбира се с мое съгласие.

# 523
  • Пловдив
Цитат
Хайде да не бъркаме Д Е М О К Р А Ц И Я Т А със свободията! Интересно, ако посещавате лекар за друго, вие ли му диктувате как да ви лекува?
  202uu
Преди около 10 стр. зададох този въпрос и започнаха да ме убеждават, че така е правилно, че трябвало да се избира от пациента лечението, защото пациента най-добре знаел кое е добро и правилно за неговото тяло и т.н. и изобщо съществуването на медицината, като образование и съответните специализации са само за да се изпълняват манипулациите по нареждане на пациента. Лекаря е едно безмозъчно същество, което е обучено как се правят нещата, а не защо се правят. Трябва да му се разпореди и той да изпълнява.

# 524
Не случайно във всяка болница подписваш информирано съгласие, то на преглед при ДЖ-то да идеш пак под амбулаторния лист се разписваш, че си съгласен с лечението - така, че очевидно пациента има право на дума!

Общи условия

Активация на акаунт