Секцио или нормално раждане?

• 68 445
  • 668
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз в Надежда, второ секцио- какво те интересува? Има тема на болницата между другото.

# 571
Разказа на Tedi_2525 описва точно първото ми раждане със секцио.Също го предизвикаха при мен с тази разлика ,че след 12 часа изтекли води имах само 1 см разкритие без никакви сили и ме приспаха с пълна упойка да извадят голямата ми дъщеря.4 ,5 години по късно родих малката си дъщеря отново със секцио.Този път мен ме достраша да я родя нормално след като знам какво минах през първото раждане. Малко съжалявам защото като цяло бих се навила на трето и много искам но... след тези две секциото страха ми е много по голям и едва ли ще се навия някога на трето раждане .
Възстановяването с първото ходех по дълго време приведена но пък нямах толкова болки по скоро беше придърпване.Тичах си из коридорите както написах леко приведена заради придърпването.С второто секцио се раздвижих по бързо.Станах по бързо няколко часа след операцията ме вдигнаха.На другия ден сам сама станах .Взех бебка при мен .Ходех изправена въпреки придърпаването но пък по дълго време имах пробождаща болка .Доста се задържа не беше силна но я имах и не ми беше приятно .Спорт започнах година и няколко месеца след раждането.Не усещах никакво опъване и дърпане .С каката година след раждането и започване на спорт усещах леко придърпване и дискомфорт докато след второ секцио при спорта го нямаше това усещане .
Ако избирам сега как да раждам няма да дам да ме срежат с каката.Ще чакам до последно.Когато бях на ФМ с малката гинеколога ме попита защо млада жена е родила първото си дете секцио.Разказах му цялата ситуация и той отсече нормално да се стигне до секцио след като не ви е било проведено правилно раждането .Така се ядосах той беше втория доктор при първото ми секцио и му го напомних това.Не повдигна темата втори път .Но ме замисли и лично аз смятам ,че наистина не ми е проведено правилно раждането .Най вероятно ако бяха изчакали правилия момент без да предизвикват с хапчета , системи всичко щеше да се нареди нормално.Най много да бях избрала епидурална за да не усещам болката.Такива ми бяха плановете .Както и да е .Минало е вече няма връщане назад.Моя съвет е да се опитате нормално а от там на татък ако не става за това са докторите да преценят дали ще успеете или не.Не винаги преценките са точно но резултата е един и същ.В прегръдките ви се озовава най хубавото нещо .

# 572
Извинявам се, ако малко отклонявам темата,
но след секцио с нормално възстановяване и без усложнения,
колко трябва да се изчака, за да се започне някакъв спорт с умерено натоварване?

# 573
  • София
колко трябва да се изчака, за да се започне някакъв спорт с умерено натоварване?

Здравей,
Аз започнах на втория месец, но малко взе да ме наболява и спрях за около 3 седмици и след това пак започнах по-малко, бебка сега е на 4.5 мес.
Повечето хора казват да се изчака поне мин.6 мес., но според мен зависи как ти се чувстваш Wink

# 574
За мен най-добре е нормално раждане , ако няма предпоставки за секцио! Родих нормално и мога да кажа , че болката е търпима(доста ме плашеха, как боляло много и как едва ли не съм нямало да я издържа) , е болката изобщо не беше такава, а аз съм с мн.нисък праг на болка. Въстанових се доста бързо и все едно не бях раждала.

# 575
За мен най-добре е нормално раждане , ако няма предпоставки за секцио! Родих нормално и мога да кажа , че болката е търпима(доста ме плашеха, как боляло много и как едва ли не съм нямало да я издържа) , е болката изобщо не беше такава, а аз съм с мн.нисък праг на болка. Въстанових се доста бързо и все едно не бях раждала.
Точно! Съгласна съм с теб!  Peace

# 576
Аз родих със секцио и също все едно не съм раждала. Дори белег нямам. А сестра ми роди "нормално" и една година след това още има болки и дискомфорт. Така че няма място за обобщения, що се отнася за последствията. гаранция няма.  Peace

# 577
Да така е хубаво е да е естествено и нормално раждане но не прави заключения за болката.Мои приятелки минали през две и повече раждания са споделяли с мен.Има такива които и двете не са усетили.Има такива  които първото е било нещо ужасно според описаното от тях а второто не са усетили , както и обратното първото е минало по леко от второто .
Никое раждане с никое не си прилича Simple Smile .
По въпроса за секциото и спорта мисля ,че беше след 3 я месец може да се започне с уморено натоварване Simple Smile .Аз лично за себе си изчаках доста но и кърмех и не исках да се натоварвам

# 578
  • София
Раждането си боли.
Кое повече или по-малко си  до организъм.
Моя позната след нормално раждане,3 месеца не можеше да си седне на задника спокойно/буквално седеше на една страна/, аз след два пъти секцио ядове не съм имала.

# 579
Да така е хубаво е да е естествено и нормално раждане но не прави заключения за болката.Мои приятелки минали през две и повече раждания са споделяли с мен.Има такива които и двете не са усетили.Има такива  които първото е било нещо ужасно според описаното от тях а второто не са усетили , както и обратното първото е минало по леко от второто .
Никое раждане с никое не си прилича Simple Smile .
По въпроса за секциото и спорта мисля ,че беше след 3 я месец може да се започне с уморено натоварване Simple Smile .Аз лично за себе си изчаках доста но и кърмех и не исках да се натоварвам
Не си прилича , всяко раждане си е индивидуално , аз споделям собствения си опит,моето раждане също не беше от най-леките завърши и с епизиотомия , но просто казвам , че болката се търпи, и лично аз се въстанових много бързо , това естествено не значи , че при всички е така, всеки организъм си е различен!

# 580
  • София
Разбира се всичко е много индивидуално, секциото също се понася различно и понякога много тежко, може да има усложнения, може да има и много дълго възстановяване, както и вагиналното, може жената   и половин час по-късно да е все едно не е раждала изобщо.

# 581
Аз родих секцио преди 3.5 месеца и от 2 седмици ходя на йога. Преди това посетих гинеколога, който ме оперира и той ми даде зелена светлина. Не изпитвам никакъв дискомфорт по време на упражнениата.Simple Smile

# 582
Аз родих преди 4 месеца, нормално раждане. Болят самите контракции, но това което мога да кажа е, че не е нещо което организма не може да понесе. Напъните не болят, а просто изморяват Simple Smile Родих момче 4 кг, 52 см и съм изключително горда със себе си! Понеже съм дребна 160 см, 52 кг  и се справих! Имаше епиозотомия, но при първо раждане и такова голямо бебе няма как. Можех да ставам още на втория час след раждането, но не ми позволиха, за да не припадна понеже след раждането организма е доста слаб. Дори веднага се нахраних Simple Smile Възтанових се  още в болницата, все едно не бях раждала, нищо не ме болеше освен, че леко ми опъваха шевовете. Но като ги махнаха всичко се оправи Simple Smile Не знам другите момичета, които са раждали секцио как се чуватваха, но виждам че едвам се движеха и ставаха от леглата с помощ, ходеха приведи и ги болеше. Не можеха да се наведат , ако нещо случайно паднеше на земята да го вдигнат.
Но всичко е до организъм в крайна сметка. Всеки понася болката различно и всеки по различен начин се възстановява. Но, ако раждам втори път отново ще е нормално. За 2 часа и всичко приключва!

# 583
Според мен е най-добре раждането по естествен начин. Секциото да се прилага само когато има медицински показания за това. Все пак има упойка, рязане, а това са рискове.

# 584
Според мен е най-добре раждането по естествен начин. Секциото да се прилага само когато има медицински показания за това. Все пак има упойка, рязане, а това са рискове.
Така е за мен най опасни са след оперативните рискове .Има доста сериозни такива за съжаление.И при следващата бременност изтъняване , трудно износване и отново риск за майката Sad

Общи условия

Активация на акаунт