Секцио или нормално раждане?

• 69 002
  • 668
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз пък никога не съм се надявала да родя по-рано... Rolling Eyes предпочитам бебето да си е вътре колкото трябва.

# 301
 И аз нямах търпение,даже си бях приготвила багажа за болницата в първия ден от 9-ти месец.Родих една седмица по-рано,като ми изтекоха водите беше 4ч.сутринта,събудих ММ ,после се изкъпах,облякох,взехме багажа и тръгнахме към болницата и там се започна с чакането.

# 302
  • София
Първоначално бях с нагласата, че ще го нося до последно (като батковците). Сега, обаче, от 28ма седмица съм с контракции (болезнени) и реших, че вляза ли в 9-тия ще се ражда, с д-ра говорихме поне до 34-та седмица да устискам, аз съм вече почти 39. Laughing А и имам здравословни проблеми, които бременността отключи (след раждането трябва всичко да се нормализира) и се измъчих и нямам търпение вече!

# 303
Помня как всички ми казваха, да не бързам толкова, че зора почва като родиш, оо колко прави са били. Всяка бременна няма търпение бебето да излиза, а после пък си вика, е, добре си беше вътре  Party

# 304
  • София
Ааа, не съм съгласна. И на мен ми викаха, гледай сега да се наспиш, че знаеш какво те чака. Аз си викам да родя и да се наспя, сега спя по 2-3 часа на нощ, че и през деня трудно вече успявам, нервно ми е, зле ми е, въртя се, пуфтя, ставам, лягам... Досега всичките ми бебета са спяли по 5-6-8 часа нощем, дано и мъникът е така, ако ли не - лягам с него през деня. Но поне като легна да се наспивам качествено.

# 305
Дори да е нормално, хубаво е да има някакво планиране...да си намигнете с някой лекар за индуциране.

За мен беше идеално, че с второто нямаше изненади- влязох си планово, прецениха, че съм за индукция и се роди, без среднощни тревоги и чудене раждам или не раждам.

# 306
  • София
Аз пък с горното изобщо не съм съгласна, ако не е крайно наложително никога не бих избрала предизвикано раждане... даже не съм сигурна, че при наложено индуциране не бих предпочела секцио.
Среднощни тревоги раждам или не не съм имала, но и да имах нямаше такова нещо да стане причина да искам предизвикано раждане.
Не само това, но ако един ден зараждам отново, ще направя всичко възможно и  окситоцин да не ми слагат при нормално тръгнало раждане.
Аня♥♥♥  - дано и третото ти е такова кротушко Simple Smile

# 307
Също не съм съглaснa. Сериознa чaст от aргументите /моите лични поне/ в ползa нa нормaлното рaждaне се обезсмислят, aко ще е плaнирaно и предизвикaно.

# 308
  • София
Не само това, но ако един ден зараждам отново, ще направя всичко възможно и  окситоцин да не ми слагат при нормално тръгнало раждане.
Аня♥♥♥  - дано и третото ти е такова кротушко Simple Smile
Hug Мерси!
И съм напълно съгласна за окситоцина. Решила съм този път максимално да изчакам в къщи, точно, за да си спестя системата (освен, ако не тръгне всичко супер бързо, след толкова фалшиви тревоги, мисля, че е доста вероятно). С второто раждане ми сложиха окситоцин доста преди упойката, ей, няма такава болка, после докато сложат упойката и да подейства и трябваше да напъвам.
Признавам, една вечер ми беше вече много тегаво и си мислех да говоря с д-ра да ми пусне една система да го предизвикаме. Да, но знам, че няма да се съгласи, няма мед. причини да го прави, бебето не е застрашено от моите болежки. А и защо да си го причинявам и на мен, и на бебо, ако не е готов да излиза.

# 309
Те аргументите и идеологиите малко избледняват, когато се наложи да се действа.

Преди първото дете имах цяла лекция, в случай, че ми предложат окситоцин. С второто вече като казаха "Индукция днес"- им казах браво, айде, че не ми се чака повече. А и с индукцията ще скъсиш доста нещата. Но пак да предупредя- зависи кой как гледа; за мен е по-дразнещо да чакам дълги часове със слаби контракции, отколкото нещата просто да приключат. А и тук са важни специалистите, които да направят нещата правилно, така че да не измъчат нито теб, нито бебето.

Иначе предполагам, че има над 90% вероятност особено при първо раждане да е поне аугментирано, ако не индуцирано изцяло.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 14:58 от Mamacita Bandida

# 310
  • София
Аз това го казвам, все пак като раждала... и да преди окситоцина си бях с контракции, които едвам усещах (бях сигурна, че отивам само за тонове, а се оказа, че съм с почти 5 см  разкритие)... всичко беше прекрасно, преди  тъпата система, която ми боднаха 2 часа след приемането. В крайна сметка  ме приеха в 12 на обяд и родих в 18 без 10, ми нямам нищо против и малко по-дълго раждане, но без системата. Да си го причиня нарочно и при това без  мед. причини - за нищо на света.
В крайна работа като ще раждам друга бърза работа нямам. И предвид, че при предизвиканите раждания всичко да завърши със секцио е по-висок бих си избрала директно секцио.

# 311
  • Щастлива мама на 3 слънца
Аз и с хапче раждах и със система каката. За 2,30 мин Всичко приключи. Без разкъсване. Верно болките бяга много. Между контактите нямаше почивка всичко се беше сляло . Ама свърши бързо. Ако мога сега пак бих родила така.

# 312
Извинете ме, ако задавам тъп въпрос, но какво е аугментирано ражданеnewsm78
Ако се има предвид, че се "помага" на раждането с някакви допълнителни намеси, не съм съгласна, че толкова често се налага. Това с "налагането" е подобно на случаите със секциото. Реално и медицински не се налага толкова често, колкото лекарите го изкарват.
И аз съм твърдо против окситоцина, когато всичко си върви нормално при едно раждане. Все пак не раждаме стотици пъти в живота си, тези 1-2 часа спестени понякога са за сметка на по-важни неща.  Peace

# 313
  • София
аргументирано мисля.

# 314
  • Щастлива мама на 3 слънца
Ако се има предвид, че се "помага" на раждането с някакви допълнителни намеси, не съм съгласна, че толкова често се налага. Това с "налагането" е подобно на случаите със секциото. Реално и медицински не се налага толкова често, колкото лекарите го изкарват.
И аз съм твърдо против окситоцина, когато всичко си върви нормално при едно раждане. Все пак не раждаме стотици пъти в живота си, тези 1-2 часа спестени понякога са за сметка на по-важни неща.  Peace
Да Ама като си с екип. И чакат още мами за нормално и за секцио... Няма мноог време да ме чакат да родя. Да не съм само аз. Раждам при един от най добрите лекари. Не мисля, че ще седи 10 часа да ме чака. Айде ако си без екип и ей така отидеш. Ще се сменят лекарите и ще. Те чакат. Поне аз така мисля.
Има доверие в екипа. Избраха за 1 раждане ден с малко родилки. Неделя. Вечерта. Толкова спокойно беше...

Общи условия

Активация на акаунт