Секцио или нормално раждане?

• 68 984
  • 668
  •   1
Отговори
# 345
Аз не съм съвсем убедена, че гелът беше необходим, ама неопитна първескиня (много ми е смешна тая дума) мълча и слушам.Бях с изтекли води (ден преди термина) от около 12ч и без регулярни контракции, водите бяха зелени, общо взето или трябваше да раждам или да ми пуснат АБ и завеждащата реши ГЕЛ.Сложиха го и след 1 час лежане настъпи АД-ът на земята, след 4 часа, които прекарах седяща права в коридора и гърчеща се с регулярни контракции на 5 мин бях постигнала нужните 4 см. за да ме вкарат в родилна,но родих след още 8часа.
Сега с второто имах съмнения дали ще успея да износя, защото от 20г.с. бях с болезнени контракции и лежах даже за задържане.2 дена преди секциото вече имах чести и силни болки и в деня на операцията бях с 5 см. разкритие, ами съвсем друга бира ви казвам, тези контракции макар и болезнени са търпими.

# 346
  • София
В началото или средата(не помня) на 8-ия месец бях за няколко дни в болница "за задържане", имаше съмнения за изтичане на води.  Като ме настаниха в стая, имаше момиче, което уж преносваше вече втора седмица. Проблемът беше, че и бяха изчислили термина според нередовен цикъл. Аз също имам нередовен цикъл-последен 29 януари, а съм забременяла в края на Март.Но моята лекарка беше съобразителна да го коригира и записахме в документите коригиран цикъл.Докато при нея не беше така и я бяха накарали да влезе в болница уж като вече много преносваща.Никакви признаци за това по ехограф, от прегледи.Направиха и вливка на малко окситоцин, за да видят как реагира. Нямаше никакво започване на раждане и я изписаха.
Следобедът същия случай-пак приемат родилка, уж преносваща много...на другия ден пак малко окситоцин и нищо.Изписаха я.  
След месец(2 седмици преди термин) отидох за плануване на секцио и тя чакаше пред същия кабинет за обработка на рана или махане на конци, не разбрах  newsm78 Чак се зачудих кога е родила в крайна сметка, че чак след месец и ги махат  Rolling Eyes

# 347
1 месец след раждането нали има задължителен преглед, може за него да е била Simple Smile

# 348
  • София
Да, но излезе акушерката от кабинета и попита всяка за какво е, та тя си каза. Не сме се поздравявали, че тя беше малко дръпната, а и може да не ме е познала.Иначе щях да разбера историята  Laughing

# 349
Има ли някой, който е вървял бая време прегърбен след секцио, то е ясно че не трябва,че може стаствания да станат и т.н. , но все пак ако не можеш....

# 350
  • София
Аз вървях 3 дни, не се брои за много време. Опъваше ме и несъзнателно се прегърбвах. Затова на 3-ия ден имах страшни болки в гърба. Заставих се да ходя изправена и ми помина. Сега нямам никакви болки.

# 351
Аз от самото начало, независимо колко ме болеше, ходех изправена!

# 352
И мен както всяка първескиня ме тормозеше този въпрос.По принцип бях определена за секцио понеже съм с тесен таз.Но когато отидох в болницата се оказа,че съм с 4 см разкритие и че мога да родя нормално ако искам..Реших,че няма смисъл да ме режат щом нещата са тръгнали от самосебе си...В никакъв случай не казвам,че е лесно но лично според мен е най-добре раждането да е нормално..макар,при мен да имаше затруднения и донякъде да съжалявах,че избрах нормалното раждане..Приеха ме в болницата може би към 8,във 15:20 вече бях родила едно изморено момченце което изплака тихо и заспа..Имам 5-6 външни шева,вътрешните така и не разбрах колко са  Grinning Първият ден след раждането ми беше най-некомфортно,понеже всичко ме болеше и шевовете ми опъваха.На третият ден се чувствах много по-добре,движех се много по-уверено,единствено изправянето ми беше малко трудно.Момченцето ми беше 4 дни в кувьоз,на 5-тият ден решиха че тябва да пробваме да се кърмим Simple Smile Опита беше успешен,на 7-мият ден ни изписаха и вече сме у дома Simple Smile Извинявам се за дългият пост,но каквото и да изберете мили бъдещи мами ви пожелавам на финала и вие и бебчетата да сте живи и здрави...Болката така или иначе се забравя след появата на малкото човече   bouquet

# 353
В началото или средата(не помня) на 8-ия месец бях за няколко дни в болница "за задържане", имаше съмнения за изтичане на води.  Като ме настаниха в стая, имаше момиче, което уж преносваше вече втора седмица. Проблемът беше, че и бяха изчислили термина според нередовен цикъл. Аз също имам нередовен цикъл-последен 29 януари, а съм забременяла в края на Март.Но моята лекарка беше съобразителна да го коригира и записахме в документите коригиран цикъл.Докато при нея не беше така и я бяха накарали да влезе в болница уж като вече много преносваща.Никакви признаци за това по ехограф, от прегледи.Направиха и вливка на малко окситоцин, за да видят как реагира. Нямаше никакво започване на раждане и я изписаха.
Следобедът същия случай-пак приемат родилка, уж преносваща много...на другия ден пак малко окситоцин и нищо.Изписаха я.  
След месец(2 седмици преди термин) отидох за плануване на секцио и тя чакаше пред същия кабинет за обработка на рана или махане на конци, не разбрах  newsm78 Чак се зачудих кога е родила в крайна сметка, че чак след месец и ги махат  Rolling Eyes

Сега ме накара да се замисля дали не са объркали и моят термин.Въпреки,че и в интернет ми излизаше на 4 януари но аз родих на 13 секцио.И аз така нереагирах на системите и нямах никакви признаци на преносване нито зелени води нищо такова което да показва преносване.Дали не са  объркали newsm78

# 354
Здравейте имам 1 раждане преди 2 години, сега живот и здраве ми предстои второ. Да споделя за първото ми раждане, всичко мина толкова гладко и добре, че не съм и очаквала. Става въпрос за секцио. в 10 влезнах в операция, 10 и 19 извадиха малката, в 10.50 бях в реанимация и звънях по телефона. Н е съм се чувствака отпаднала или нещо подобно, до на другия ден нито болка. Когато дойде време за ставане малко се поозорих , но болките бяха не толкова от раната, колкото от контрахиращата матка. Болките започнаха в 6 сутринта, тогава станах и продължиха до към 8. В 10 бях в стая и се къпех без никаква помощ. Имаше леко опъване, но не е болка за умиране. Аз родих в понеделник, в сряда през нощта се обърнах и спах настрани, понеже не мога да спя по гръб и 2 нощи не мигнах. В петък ме изписаха нямаше и спомен от болката само една лепенка, която трябваше да махна на 7 ден. Никои не ми е носел лигените с водата, нито коритото......
За всички които ще ме опровергаят.....аз забременях с нагласата и решението да раждам нормално и съм много доволна, че не се получи Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Между другото зависи и къде и при кой раждаш, защото знам и други методи на секцио с пълна упойка, без упоика за болките след като излезнеш от операция и тогава съм убедена, че е ужасно.
И както беше казала една майка тук най добре е така както всяка е раждала.

# 355
... Между другото зависи и къде и при кой раждаш, защото знам и други методи на секцио с пълна упойка, без упоика за болките след като излезнеш от операция и тогава съм убедена, че е ужасно...

Аз си избрах пълна упойка и просто все едно заспах и се събудих после от дълбок, кратък сън.
Биха ми аналгин за болките, но не усетих разлика, а и не ме болеше особено, така че отказах следващата доза.
С което исках да кажа - нищо ужасно няма в този начин  Simple Smile

# 356
... Между другото зависи и къде и при кой раждаш, защото знам и други методи на секцио с пълна упойка, без упоика за болките след като излезнеш от операция и тогава съм убедена, че е ужасно...

Аз си избрах пълна упойка и просто все едно заспах и се събудих после от дълбок, кратък сън.
Биха ми аналгин за болките, но не усетих разлика, а и не ме болеше особено, така че отказах следващата доза.
С което исках да кажа - нищо ужасно няма в този начин  Simple Smile
Значи и ти си доволна от секциото. Аз говорех в общ план за това, че им азначение къде при кой и т.н раждаш. Значи си била в ръцете на професионалисти Simple Smile

# 357
Да, да Simple Smile написах го само, за да не изплаши някое момиче от пълната, ако й се налага  Hug

# 358
  • София
Секцио по медицински причини в САГБАЛ "Щерев" при д-р Таня Тимева - най-добрата  Heart Eyes Grinning

И аз съм много доволна от моето секцио, както съм писала по-горе  Sunglasses Wink

# 359
моето също е било в щерев при Александров уникален лекар

Общи условия

Активация на акаунт