Аблация на сърцето - 5

• 72 913
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Да се отчета - при мен има някакво развитие в духа на интервюто на доктор Трайков. След посещението си при д-р  Протич, което пося семенцата на съмнението в трептящото ми сърце Simple Smile отново се консултирах с моя кардиолог в Пловдив. Тъй като пристъпите ми взеха да се разреждат той ми предложи варианта бетаблокер за два месеца и после контрола холтер. Чакам си часа и при д-р Трайков за консултация, а дотогава ще карам по гореописаната схема. Пия и ривотрил с антидепресанти, защото се смахнах от обикаляне по болници и диагнози всякакви и твърдото мнение на пловдивските лекари, че всичко ми е от главата. От толкова убеждение започнах да вярвам, че всичко ми е в главата, даже като ми излезнаха резултатите от холтера с ритъмните нарушения очаквах кардиолога да потвърди това. Просто първия ми пристъп беше толкова тежък и изневиделица, с изключително висок пулс и кръвно, цялата лява ръка ми се беше схванала, накрая ми се схвана и челюстта и цялото тяло,  и 20 минути докато дойде линейката лежах и вярвах, че умирам. Още не мога да превъзмогна шока. Между другото и аз като Таня Радева след пристъп много често ми се пишкаше.

# 616
Pati, дано не ти пати сърчицето с медикаментозното лечение и да се справиш без аблация. Казваха ми, че ако се започне навреме с лекарства, нещата се оправят . Аз след първия прихванат пристъп пих няколко дни и ги спрях на своя глава. Естествено разтресе ме пак и стана страшно .
Колкото до "рекламната кампания",която провеждаме- всеки сам си решава. Лично аз предпочитам да не се чуствам парче месо , подготвено за разфасоване и начукване, колкото и двусмислено да звучи. Половината от лечението е доброто отношение на лекуващия , нещо много дефицитно в днешно време. Скоро обсъждахме този въпрос с приятелка, преподавател в МУ , която точно това се опитвала да внуши на студентите си. Дай боже повече като нея!
Впрочем честит имен ден на всички с имена на цветенца и тревички!

# 617
Права си, Танче, всеки си решава къде и при кого.
Аз лично, избрах Токуда след възхитителния пост на Калея, след нейната втора аблация там. Heart Eyes  bouquet
И не съжалявам!  bouquet
Била съм - за себе си, и за детето, в доста болници в БГ, такива условия и отношение към пациента, не съм видяла никъде! Апаратурата на Токуда също е изключително модерна, това също никой не го оспорва.

Честит Лазаровден! newsm51

# 618
  • София - Бургас
Радвам се, че съм помогнала та било дори и на един човек, вярвам и надявам се, че са повече...Simple Smile Всичко само за и от добро :*
Чета и се ядосвам, затова не пиша и не взимам търпеливо отношение... Усещам за пореден път не мога да разбера - нетърсена и с нищо
 не провукирана злоба... Все едно е с нападателна цел, за мен нечии постове са агресивни и сякаш отбранителни... Няма да коментирам повече и да падам на това ниско ниво! Казвам само, че каквото и да съм написала лично аз - то е базирано на база сравнение от личен опит...
Всеки сам си решава, тук всеки споделя лични преживявания, но не лекува и не натрапва, човек сам взима решение къде и как да постъпи...
Пак казвам аз лично от НКБ не съм доволна и съжалявам тогава, че не ги осъдих //отново от добро// и там НЕ са ми искали хормони - само ехография, едно момче също скоро го потвърди... не помня ника...Sad Има много недоволно от НКБ - Дидолина и много други са с неуспешни аблации там / едно момче писа тук преди врем, че след неуспешна аблация в НКБ отиде в Берлин и прави втора там/, просто хората вече са добре и не пишат /както бях и аз, след аблацията в Токуда спрях да пиша/....Simple Smile Това е мое лично мнение и преживяване, не анти реклама срещу НКБ, а е за съжаление горчив опит....Simple Smile
Вълевска, наистина се радвам , че се чувстваш добре! Дай Боже винаги да си здравичка, радвай се, че при теб всичко е минало успешно:)
Успех за всички във форума и здраве:)

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 18:45 от kaleia

# 619
Aз съм с нaй-добри чувствa към всички и съм дaлеч от мисълтa дa съдя,или злобея срещу някой и нещо.Но aз си имaм принцип-никогa не препоръчвaм лекaр.Aми aко не дaй боже нещо се объркa?!Тaкa,че всеки сaм дa си решaвa.
Инaче и aз знaм зa много грешки,дори инвaлидизирaни хорa от НКБ.Просто те първи зaпочнaхa с тaзи процедурa и в нaчaлото просто сa се учили върху пaциентите.И Трaйков се е учил в НКБ.Aз нямaх възможност дa си избирaм екип и много се притеснявaх някой дa не се "учи" върху мен.A грешки стaвaт нa всякъде,един стеснен или зaсукaн учaдтък по венaтa и си готов.
Aз дa ви кaжa честно в онзи момент се молих и рaзчитaх единствено нa Господ и нa голям късмет.
Aз не съм билa в Токудa,тaкa че не могa дa срaвнявaм.Инaче Трaйков ми е познaт,но при мен просто тaкa се случихa нещaтa,че нямaх време дa избирaм и срaвнявaм.Инaче сигурно бих се посъветвaлa и нa двете местa.
A дaли съм добре.....времето ще покaже.Още не смея дa се хвaля.Просто се боря с животa и се нaдявaм нaистинa всичко дa е нaред.
Желaя го нa всички!

# 620
  • София - Бургас
Вълевска, добре ще си сигурна съм Heart Eyes
Твоята аблация е преминала успешно и вярвам, че няма да се наложи никога повече.../ не го и мисли/;)
Всичко ще бъде наред Heart Eyes
 Hug

# 621
Аз пак обърках църковния календар .  Така че приемете пожеланията ми в аванс. Благодаря Дева , както винаги деликатно ме коригира.

# 622
Здравейте на всички и честит празник  newsm51
За моето сърцебиене се консултирах с кардиолог в частната клиника в "Кючук Париж" "Света Каридад". И аз нямах време да избирам клиника, където да ми направят аблацията, защото кардиоложката ме насочи към НКБ. Изобщо не ми и спомена, че и на други места се правят аблации. Просто ми каза, че в НКБ работят двама от най-добрите електрофиолози: Балабански и Протич. От там направих необходимите изследвания и в рамките на 2 седмици се случи всичко с ходене до София и аблацията. Но аз съм изключително доволен от отношението на всеки един лекар там. Може на някои да им се струва, че не е така, но разликата в отношенията на лекарите към пациентите, между болниците в Пловдив и тези в София е огромна !
Радвам се, че съм добре и се надявам никога повече да не излизам от ритъм  Praynig
Лек и успешен ден на всички  Hug

# 623
  • София
 Ако позволите един малко тъп въпрос. Слагат ли катетър по време на процедурата?

# 624
Жорко, много ме изненада. Точно в Каредат миналата година на този ден ме приеха по спешност с пристъп, вкараха ме в ритъм, врътнаха ми една коронарография да закръглят сметката и думичката аблация никой не произнесе . Добре, че се намира някой друг приятел да ме светва при въпроси.
Катетри? Солей, тъпи въпроси няма . Виж , тъпи отговори можеш да получиш. Мисля, че не поставят.

# 625
Честита Цветница и от мен! Heart Eyes

Не, soleii, не слагат.

Жорко, радвам се, че си добре!  Hug

# 626
Относно кaтетърa-не слaгaт,но нямa дa те остaвят дa се нaпишкaш.Aко се нaложи имa нaчин.Нa мен лично ми се нaложи и сестрите се погрижихa.Друг е въпросa,че зa първи път рaзбрaх,че от стрес може дa не се изпишкaш,a не дa се нaпишкaш Simple Smile

# 627
И аз лежах на два пъти в Каридад, като втория път бях постоянно с пристъпи, но от там си тръгнах без никой да коментира даже като вариант ритъмни нарушения. И два пъти бях с холтер, като втория път бях засечена с пулс 200, 250 имах пристъпи по време на втория холтер, но заключението беше синусова тахикардия. После където и да отидех с този холтер навсякъде вдигаха възмутено рамене. Беше само два листа, без записа. Когато реших да си взема целия запис изведнъж се оказа, че са го изтрили, не го пазят.

# 628
На мен пък никой не ми е предлагал да влизам в болница за пристъпите.
Може би, защото аз си знаех положението. Макар и да не ми беше точна диагнозата, все пак беше ритъмно-проводно нарушение.

# 629
Аз в Каридад не съм лежал и слава богу, като ви слушам направо ми се плаши окото  newsm78 Аз бях на консултация и преглед, при една много симпатична млада кардиоложка на първия етаж  newsm39

Общи условия

Активация на акаунт