Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 677
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!

Може ли да ми помогнете да си намеря кройка за калъф на таблет или ел.книга.

БЛАГОДАРЯ!

# 121
Здравейте!

БЛАГОДАРЯ!
Би трябвало да се справиш и без кройка,не е толкова трудно.  Grinning

Аз да питам този плат знаете ли как се казва (за подложки за хранене е)

# 122
  • Бургас
Здравейте!

БЛАГОДАРЯ!
Измери ширината и дължината на предмета и когато кроиш предвиди по 2 см повече на двете измерения. Така ще можеш да го поставяш вътре без затруднения, и няма да се питесняваш, че като обърнеш калъфчето след зашиването, то ще стане тясно. Аз бих сложила между двата плата и недебела вата-ей така, да е мекичко, че кой знае колко пъти ще пада на пода. Бих го скроила като плик за писмо / от стария модел, където капачето е триъгълно/ Капачето може да се направи с копче или с лепки/котешко езиче/. Не се притеснявай-сигурно ще се справиш. Дори да не стане перфектно, когато го завършваш вече ще си отчела грешките и ще имаш по-избистрена идея за второто калъфче. То е ясно, че само с едно няма да ти се размине-меракът идва с работата. Успех!

# 123
Как се казва твърдия плат който се слага на чантите отвътре (като пано за бродиране )

# 124
# 125
Здравейте, шивачки!
Попаднах ей сега на темата (отдавна не съм влизала в мамата), и макар да нямам време за подробно разглеждане, съм сигурна, че ще се връщам често Simple Smile
Само искам да вметна, че макар цената от 7,50 за метър хасе в Cacadu да я пишат такава, ако не искате касова бележка или фактура, ви пускат на 6 лв. Обаче, внимавайте, щото половината от персонала няма идея кое е памучен плат, освен това честичко намирам лекета, дефекти и т.н. Та оглеждайте добре!
Има и едно магазинче на паркинга над женския пазар (там, където е запушен изхода към кръстовището на Ботев с Т.Александров), до магазина на една комуна за рециклирани мебели. Казва се български платове май - там има бг. хасета евтини, и същите турски хасета от Какаду (по-малък е избора обаче), на цени около 5,50 метъра.

# 126
Доста скъпо това софийско какаду. За 7.50-8лв аз купувам ранфорс newsm78 Последно купих хасета от пловдивското на 4 лв/м.
Хората много добре разбират от материи и дори по снимка са ми намирали сходен десен на това, което търся. Платовете с петна не са ми ги таксували до сега, където и да пазарувам.
Явно си е до персонала
Как се казва твърдия плат който се слага на чантите отвътре (като пано за бродиране )
Покажи снимка Wink

# 127
Хасето което съм купувала два-три пъти от Какаду беше много гадно. На топа изглежда супер - хубави десени, приятни цветове и т.н. обаче като се изпере се свива страшно много и избелява.
Цената не беше такава обаче, мисля доста по-ниска.
Шила съм много приятни единични спални комплекти от парчета платове за ризи, които съм купувала от там. Не са 100% памук, но са меки и здрави, търпят пране на висока температура и не си променят цветовете.
Скоро не съм ходила там, явно са вдигнали цените.
Бертичка, откъде го взимаш ранфорса и за каква ширина е тази цена? Хасето от Какаду беше с ширина 2.40м, но не го препоръчвам въобще.

# 128
# 129
  • София
Хасето в Какаду е рамфорс на тази цена.(7,20) Също го има и в пикси(6,90) и на екзарх Йосиф(6,50) и на Паркинга до Рето(най-стария магазин за дюшеци) най-евтиния вариант е 5,80-няма избор никакъв почти.В момента има доста цветове на точки. В старото Какаду дават без ддс, но в по-*новите май не.Другото хасе е турско и не става за нищо. В първото Какаду на Симеон към момента няма хасе, но пък има доста преоценени платове-там не правят отстъпки за петна или не добра шарка. И рядко режат.Повечето неща са парчета изостанали.

# 130
Здравейте
Някой знае ли къде мога да намеря конци за лицев тегел ( примерно за яке или шлифер). Аз само съм срещала конци , които са доста тънки или другия вариант е дебели конци ( за дънки, обущарски) , които са много груби.
А на дрехите в магазините лицевите тегели са с прилична дебелина.
Благодаря предварително

# 131
  • София
Не съм виждала средна дебелина между тънките (стандартните за шев) и тези, които се водят  за дънки. Аз шия лицеви тегели именно с тези за дънки. Получавало ми се е и върху доста тънки платове, но си отнема време да подбереш иглата. Хем да не дупчи много тънкия плат, хем да не претрива конеца. Имам цяла кутия с конци, събирани от тук от там и рядко купувам нови, но в София на пазара Кирков има един магазин с много конци. Малко преди Сливница е, отляво в една коса на пазара уличка.

# 132
Това ми изглежда като канава (без да съм чела какво пише).
Всеки по-дебел плат ще ти свърши същата работа. Тя го ползва именно затова.

Бертичка, откъде го взимаш ранфорса и за каква ширина е тази цена? Хасето от Какаду беше с ширина 2.40м, но не го препоръчвам въобще.
Последно от Асеновград купувах ранфорс на тази цена. Не знам след пране, но качеството си беше забележимо. Супер меко и приятно на допир.

# 133
Здравейте, може ли да ме ориентирате за туту поличка какви платове трябват. Не искам да правя такава която е на парчета и се навързват на ластик. Искам шита  - първо отдолу да има поличка от плат и върху нея да е зашит тюла. Въпроса ми е отдолу какъв трябва да е платът - каква материя? И също и тюла какъв трябва да е - защото по магазините има доста разновидности, а аз съм пълен аматьор и не мога да се ориентирам. Има твърд тюл , има някакви много меки и разтегливи, незнам какъв трябва да е Simple Smile
Да ви ориентирам какво искам да направя - отдолу да е поличка върху която да са защити два реда тюл, единия до коланчето на полата и още един малко по надолу... Simple Smile

# 134
  • FRANCE
Дъщеря ми има подобна поличка. Отдолу е сатен (като този за подплатите) тюла е мек, но незнам да има специално име.

Някъде да сте срещали плат за предпочитане памучно трико с картини от Елса от замръзналото кралство (Фрозен). Дребната е луда по нея, но разните готови тениски с апликации които се напукват при първо пране или полиестерни клинчета от НМ за еднокартна употреба Crazy И ако може он лайн че сме във Франция. Много благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт