Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 665
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Даа и аз така си мисля . че става с практика и желание. Затва тази вечер много четох и гледах из сайтовете които сте поставили.

# 106
Здравейте, момичета. Може ли някой да ми даде съвет как да прикача дантела върху основния плат. Шия рокля, която е от два плата - отдолу е нееластична материя, а отгоре, като втора рокля е дантелата, която е еластична. Дали да ги прикача с помощни шевове преди да съединя частите, някой правил ли е подобен модел? Благодаря!

# 107
  • Вече с постоянно местожителство на село...
.......... можете ли да ме ориентирате къде има много платове на ниски цени. Ходих в Cacady, но там платовете са доста скъпи.
В кое Какаду са скъпи платовете? Аз пазарувам на Симеон до Женския пазар - има два магазина и мога да кажа, че цените са ниски. В единия има огромен избор на парчета с дължина над 2 метра на цена от 3лв за метър.

Магазина се намира на бул. Сливница 186 близо до Сточна гара, там хасето е 7.20лв., а ватата е 6лв. Къде се намират другите магазини на Сасаdy? Със сигурност ще обиколя да видя за парчета и без това вече ми се оформи идея в главата, благодаря предварително за инфото   bouquet

# 108
Нушинка - не знам кой номер се води точно, но от Женския пазар като тръгнеш по ул. Цар Симеон нагоре към Мария Луиза от лявата страна има два магазина. Първият е с парчета почти изцяло - претъпкано е, вторият е на 30-40 метра след него - в него платовете са на топ.

# 109
  • София
Здравейте, момичета. Може ли някой да ми даде съвет как да прикача дантела върху основния плат. Шия рокля, която е от два плата - отдолу е нееластична материя, а отгоре, като втора рокля е дантелата, която е еластична. Дали да ги прикача с помощни шевове преди да съединя частите, някой правил ли е подобен модел? Благодаря!
Aкo моделът е такъв, че дантелата да е зашита в шевовете на основния плат, първо си ги прикачи, за да не се разместят при шиенето. Виждала съм такива поли, но двата плата са свързани само на кръста и дантелата пада свободно. При рокля, обаче, ако се прикачи само в раменната област, има риск дантелата да провисне много. Ако модела позволява може дантелата да се прихване само тук там, но зависи къде и какви шевове има роклята.

# 110
Здравейте и от мен . Купих си машина много скоро от много време ми се иска да взема и най накрая си взех. много се радвам че има този клуб. Никога не съм шила сега се опитвам да шия калъфки защото ми се виждат най лесно. искам да нашивам разни елементи отгоре. получава ми се но доста криво . Виждам че тук сте много смели и много се радвам . И шиете всичко . не знам от къде да намеря материали как се крои и как да се зашиват определените неща било то дрешки или чанти или .... ще следя темата ви и се надявам  да не задавам не усместни въпроси. защото ми се е случвало да задам въпрос в др теми и да ми кажат да прочета цялата тема и тогава пак да питам , а тук темата е... доста дълга. Искам да кажа че съм и нова в сайта и се надявам да успея да следа написаното и от вас.
Та сега въпросът ми е с какво да започна.
Дайте ми някой съвети. имам платове памук и памук-сатен.
Благодаря предварително и .... Възхищавам ви се  Heart Eyes
Добре дошла   bouquet Питай и ший смело.
Както те посъветваха - използвай за начало памучни неразтегливи платове. Хасетата са най-лесни. Стават и за калъфки.
Ето го и любимия ни блог тук сред шивачките - http://www.makeit-loveit.com/
Има уникално прости и интересни неща с подробно описание и снимки. Дори да не знаеш английски може да си го преведеш в гугъл.
Може да започнеш с калъфки например
http://www.makeit-loveit.com/2013/01/envelope-closure-pillowcase … -bed-pillows.html

# 111
Aкo моделът е такъв, че дантелата да е зашита в шевовете на основния плат, първо си ги прикачи, за да не се разместят при шиенето. Виждала съм такива поли, но двата плата са свързани само на кръста и дантелата пада свободно. При рокля, обаче, ако се прикачи само в раменната област, има риск дантелата да провисне много. Ако модела позволява може дантелата да се прихване само тук там, но зависи къде и какви шевове има роклята.
Благодаря много. Моделът е такъв, че дантелата трябва да се прикачи към долния плат и не пада свободно - стои като рокля в рокля... Дори в долната си част при подгъва има една обточваща широка лента, която е само от основния плат. Притеснява ме точно подобно провисване, защото дантелата е тежка и еластична. Страх ме е да не объркам, защото не е за мен, а момичето е дало доста пари за тази дантела...

# 112
  • София
Благодаря много. Моделът е такъв, че дантелата трябва да се прикачи към долния плат и не пада свободно - стои като рокля в рокля... Дори в долната си част при подгъва има една обточваща широка лента, която е само от основния плат. Притеснява ме точно подобно провисване, защото дантелата е тежка и еластична. Страх ме е да не объркам, защото не е за мен, а момичето е дало доста пари за тази дантела...
Прихвани я на възможно повече места към долния плат. Ако има плътни участъци дантелата включително може да пробваш да я лепнеш към основата с парченца от лента за залепване на подгъви, но само ако материите позволяват и ако няма да седи грозно на места да са плътно прилепнали платовете, а на други не. Пусни една снимка на модела, ако искаш заедно да мислим къде да се прихванат двата плата.

# 113
Страхотни стееее .  Heart Eyes

# 114
аз искам да ви питам . нямам оверлог и как да процедирам без него Simple Smile

# 115
Някой може ли да ми даде кройка за клинче и за чанта Simple Smile

# 116
  • София
Вместо оверлог се ползва зигзаг, ако машината има. Навремето майка ми ползваше зигзаг ножици за краищата, но не става за всеки плат. Има и един ръчен шев, но не знам как се казва. Стават едни такива П-образни бодове.
Ето тук го намерих този шев под името "Обметочный шов":
http://www.chudopodelki.ru/vidy-shvov-dlya-ruchnogo-shitya.html

# 117
  • София
На български се казва фестон.Или се обточва с рибена кост. Що се отнася до какаду-*да това с хасето е неприятна новост от известно време . Или в този най-стария на Симеон или има на Дондуков един магазин с парчета или в някой магазин в който предлагат на килограм( на самуил май има такъв, но пък и там в момента цените са умопомрачителни)

# 118
Прихвани я на възможно повече места към долния плат. Ако има плътни участъци дантелата включително може да пробваш да я лепнеш към основата с парченца от лента за залепване на подгъви, но само ако материите позволяват и ако няма да седи грозно на места да са плътно прилепнали платовете, а на други не. Пусни една снимка на модела, ако искаш заедно да мислим къде да се прихванат двата плата.
mlv, много си мила, благодаря ти! Аз току що ставам от шевната машина, мира нямах докато не  измисля начин... Утре ще обясня как процедирах и ако успея да я довърша, ще снимам да покажа. Лентата в долната част изобщо не я сложих, бе просто невъзможно. Момичето искаше джобове, опитах се да я убедя, че на елегантна рокля и то с тежка дантела няма да вървят, но тя настояваше... Е, сложих, но никак не стоеше добре и ги махнах... Разпорвах има няма стотина пъти... Simple Smile Аз живея в Германия, и съм обиколила десетки магазини, за да търся скрит цип, и навсякъде ме гледат странно... В крайна сметка сложих обикновен.

# 119
да и аз така си помислих за зиг зага. Днес се надявам да ми остане време да поошия малко и аз. че моите дечурлига кой ги знае в какво настроение ще са . Хубав и Усмихнат ден Шивачи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт