Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 652
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, възхищавам се на ентусиазма, с който правите толкова прекрасни неща! А също и на завидните ви умения!  newsm10
Ако ми позволите да се вмъкна с едно питане в темата ви, тъй като аз самата не съм особено веща в шиенето, а съм си наумила нещо, което не зная как точно да реализирам.
Става въпрос за цял бански, който се нуждае от малко стесняване по шева отляво и отдясно. С какъв конец се работи върху такъв плат и с какъв шев? Май правият бод с обикновен конец няма да е никак добра идея, защото няма да има еластичност при обличане и събличане...
И мислите ли, че с домашна машина изобщо може да се направи такава корекция?
Ще съм ви благодарна за всякакви насоки!

# 91
  • Бургас
за бански ще препоръчам да има еластичност и на конеца, и на шева, защото при обличане и носене може да се скъса конеца и да се спука шева, затова може да вземеш така наречена полиестерна прежда, която се ползва и за конци за шиене и някакъв шев, ако е възможно на твоята машина от сорта на верижен или зиг-заг. успех!

# 92
rosi_030, много ти благодаря за съвета!  Hug
Ще потърся такава прежда и ще се пробвам.

# 93
Здравейте! Да ви питам ,някой пробвал ли е да шие на обикновена машина с конци от тези тапицерските? Те са малко по плътни,мисля че восъчни конци се казват. Дали ще върви тегела нормално с такъв конец на обикновена машина?

# 94
  • Razgrad
Здравейте! Да ви питам ,някой пробвал ли е да шие на обикновена машина с конци от тези тапицерските? Те са малко по плътни,мисля че восъчни конци се казват. Дали ще върви тегела нормално с такъв конец на обикновена машина?
Сменяш иглата с по девела и отпускаш напрежението на конците  1ironing knit beer Успех!

# 95
Сменяш иглата с по девела и отпускаш напрежението на конците  1ironing knit beer Успех!
И аз така мисля че ще стане,ама да си питам .Мерси   bouquet

# 96
# 97
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте прекрасни дами, искрено се радвам че ви открих. Имам много стар Лучник, завещан от майка ми  Simple Smile с радост си го ползвам. Предстои ми бебче през май а искам да си ушия обиколник, взех си плат на TAC от Нова Загора на много изгодна цена. Искам да го направя нещо от рода на пачуърк в съчетание с друг цвят и дантела, можете ли да ме ориентирате къде има много платове на ниски цени. Ходих в Cacady, но там платовете са доста скъпи. Друг вариант е ако знаете къде се продават на парчета. Много ще се радвам да споделите, както и при завършване на моята идея ще споделя с вас готовата идея. Вата също ме интересува къде се предлага, защото нямам възможност много да обикалям,тъй като се водя рискова бременност и съм постоянно с контракции, а като знам конкретни магазини ще ми е далеч по-лесно.

# 98
Някой да е пробвал тази машина?
http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product4991.html

# 99
С удоволствие бих я притежавала  Heart Eyes Ако я има и в лилаво и вече съм окончателно влюбена Blush

# 100
С удоволствие бих я притежавала  Heart Eyes Ако я има и в лилаво и вече съм окончателно влюбена Blush
И аз се облизвам от известно време  Mr. Green
Устройва ме цвета. Виждала съм я и в млечно зелено.

# 101
Здравейте, искам да попитам знаете ли къде в Пловдив шият добре чанти? Става дума да една чанта на Мошино, която сме харесали с приятелки, но тъй като оригиналът е много скъп се чудим дали някъде не могат да ни ги ушият.

# 102
.......... можете ли да ме ориентирате къде има много платове на ниски цени. Ходих в Cacady, но там платовете са доста скъпи.
В кое Какаду са скъпи платовете? Аз пазарувам на Симеон до Женския пазар - има два магазина и мога да кажа, че цените са ниски. В единия има огромен избор на парчета с дължина над 2 метра на цена от 3лв за метър.

# 103
Здравейте и от мен . Купих си машина много скоро от много време ми се иска да взема и най накрая си взех. много се радвам че има този клуб. Никога не съм шила сега се опитвам да шия калъфки защото ми се виждат най лесно. искам да нашивам разни елементи отгоре. получава ми се но доста криво . Виждам че тук сте много смели и много се радвам . И шиете всичко . не знам от къде да намеря материали как се крои и как да се зашиват определените неща било то дрешки или чанти или .... ще следя темата ви и се надявам  да не задавам не усместни въпроси. защото ми се е случвало да задам въпрос в др теми и да ми кажат да прочета цялата тема и тогава пак да питам , а тук темата е... доста дълга. Искам да кажа че съм и нова в сайта и се надявам да успея да следа написаното и от вас.
Та сега въпросът ми е с какво да започна.
Дайте ми някой съвети. имам платове памук и памук-сатен.
Благодаря предварително и .... Възхищавам ви се  Heart Eyes

# 104
  • София
Действай смело. С практиката шевовете ще се поизгладят и поизправят. Най-лесно се шият неразтегливи и не много тънки/дебели платове. И да не са гладки, че трудно се придържат заедно парчетата. А в темата наистина имаше препратки към сайтове със съвети за шиене. Аз като се учех нямаше интернет, но още си пазя две дебели книги от не знам коя си година (60-70 някъде  Mr. Green), останали от майка ми. Като ми трябваше някой детайл да видя как се прави и си гледах там. Сега всичко това го има в интернет. Но всичко става с практика. Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт