Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
С игла за дънки не става ли? newsm78 Или ако не поне игла 100
Пердашенето също е вариант Joy

# 76
# 77
има специални игли за дънки ли ? аз ших с 90 защото беше най дебелото което имах

# 78
има специални игли за дънки ли ? аз ших с 90 защото беше най дебелото което имах
Ами по принцип има специални за дънки, но аз съм шила и с №100. И 90 би трябвало да стане ама не знам... може би самия плат е прекалено дебел и като се съберат повече катове...

# 79
  • София
Здравейте момичета. Нещо напоследък хич нямам ищах за шиене, ама някоя и друга поправка все се налага. Дънките аз ги подгъвам като очуквам удебелените участъци. Определено помага. Въртя на ръка колелото и когато крачето почне да слиза от дебелата част, леко го притискам в предната част надолу към плата. Иначе изпуска първите 1-2 бода. Виждала съм и да подгъват два пъти и да изрязват единия кат в участъка на удебелението. А може да се подгъне и само един път със зачистване на края. Иглата да е 100.

# 80
Здравейте момичета. Следя темичката с голям интерес Simple Smile
Харесах си тази пола http://apairandasparediy.com/2014/01/diy-scuba-mini-skirt.html
В туториала пише да се ползва неопрен, но на мен ми изглежда малко грубо. Виждала съм и други материи, които не се разбридат като ги отрежеш и не се налага да се подгъват, но не знам как се казват и съответно какво да питам в магазина  Embarassed. Малко смотано го обясних, дано се разибира какво имам предвид.

# 81
  • София
Някой шил ли е неопрен? Аз пробвах да си направя калъфче за телефона от един по-голям неопренов калъф за таблет. Много неприятно за шиене. Изпуска бодове машината. Накрая се ядосах и го заших на ръка.
А неопреновата поличка изглежда много добре. С друг плат, обаче, може да не седи така разтворена.

# 82
И аз за това се замислих, че може да е малко проблемно шиенето. Чета сега някои съвети за неопрен - пише че е добре да ползваш двоен транспорт и да теглиш бавно шева, както и по-дебела игла.

# 83
  • София
А всъщност откъде може да се купи неопрен newsm78. Отдавна не съм обикаляла по магазини за платове и идея си нямам какво се предлага в момента.

# 84
С изкуствена кожа не става ли?

# 85
  • Бургас
сега открих тази дискусия и много се зарадвах, защото имам шевна машина домашна СИНГЕР на около 10-12 години, но нещо започна да прескача, не мога да намеря майстор в Бургас за домашни машини,  newsm78 вече тръгнах да търся в София, може ли да ми помогнете и препоръчате.  bouquet

# 86
  • София
Ако под "прескача" имаш предвид, че не захваща всеки бод, това не е от машината. Неподходящ размер игла е или платът е по-еластичен. Преди да я носиш на майстор пробвай на неразтеглив плат и смени няколко игли като номер, за да видиш дали няма да се оправи.

# 87
  • Бургас
Ако под "прескача" имаш предвид, че не захваща всеки бод, това не е от машината. Неподходящ размер игла е или платът е по-еластичен. Преди да я носиш на майстор пробвай на неразтеглив плат и смени няколко игли като номер, за да видиш дали няма да се оправи.

благодаря за отговора,   bouquet
сменях игли, сменях платове, но смятам, че има нужда от някаква настройка или може подмяна на совалката в която е долния конец, защото шие нормално, но в един момент отдолу се натрупва много от горния конец и спира, на тази машина много съм шила, но нещо й стана  newsm78

# 88
  • София
Погледни дали совалката влиза плътно в гнездото си. На моя старичък Лучник се е поизтрило зъбчето на совалката, което я държи на мястото й и понякога се случва нещо подобно като се измъкне. Купи си друга совалка и пробвай пак. Едва ли е скъпа, а може да ти спести по-скъпия ремонт. Препипай целия механизъм около совалката, да няма нещо разхлабено. Почни да шиеш и като почне да набира погледни какво се случва със совалката, да не се  разместила. Друга причина може да е горния обтягащ механизъм. Погледни го и него като почне да набира да не е изпуснал конеца и да не го изпъва както трябва. Дано имаш достъп до тези механизми, за да направиш тези проверки. На някои модели всичко е скрито покрито. Моята е стара, от 70-те, и всичко е достъпно и аз не пропускам да си я ръчкам от време на време, нещо като не работи като хората.

# 89
  • Бургас
Благодаря за съветите - ще почвам пълни проби! Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт