Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 607
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Много е хубава. Виждала съм тънък дунапрен, използван за тази цел. Не е точно същото, но...

# 61
mama Barba много, много благодаря за идеята, ще се изпробва.   bouquet

# 62
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
типи за детето  Mr. Green

# 63
Здравейте, искам да попитам как мога да направя обръч за рокля на детето? Благодаря предварително.

# 64
Здравейте мили дами !
Имам нужда от помощ с вдяването на 5 конечен китайски оверлог!
Скоро една позната ми го подари малко е старичък но смятам че ще ми върши добра работа !
Оверлога съм го вдянала по книжката с упътване но конеца който прави шева до оверлога нещо не мога да го подкарам !
модела е gn 1-3 мисля че е como !
ще сложа снимки ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна
http://olx.bg/overlog-5-konechen-i44044377  мисля че е този модел

# 65
  • София
Цитат
Здравейте, искам да попитам как мога да направя обръч за рокля на детето? Благодаря предварително.
Здравейте! Аз съм купувала пластмасова лента за обръч на рокля от кинкалерия на ул. Пиротска близо до бул. Хр. Ботев. Това е за София. Представлява нещо като чембер лента, но малко по-плътно.

# 66
Някой беше писал, че използва свински оппашки (като се изрязват главите). Не съм го пробвала обаче.

# 67
Здравейте
Някой има ли впечатление от машините NAUMANN sigma plus. Поне от описанието разбрах ,че не стават за дебели материи. Може би въпросът ми ще прозвучи глупаво, но опцията за шиене на дебели материи, програмно ли се контролира или може да се постигна с допълнителна приставка ?
Благодаря предварително.

# 68
  • София
Зависи колко дебело искаш да шиеш?
Всъщност какво искаш да шиеш, ако не е тайна?
Моята е Бернет, шила съм и дебели,  и тънки неща - справя се еднакво добре. Минавала съм 6-8 пласта плътен дънков плат - единственият проблем е че трудно влизат катовете плат под крачето, но и тук има тънкост и всичко се получава добре.

# 69
Мишле_
Твоята машина Бернет има ли в харатеристиката си възможност за шиене на дебели материи?
 Понеже на някои машини си пише, че не става и не зная дали може да се коригира с приставка.
Аз се интересувам по принцип ,но имам в предвид дънков плат или по плътен зимен плат примерно за връхна дреха.
Все пак не съм професионална шивачка и като купувам нещо бих искала да става за повече неща , защото ще я използва по рядко.

# 70
  • София
Радост, еднакво подходяща е за тънки, както и за дебели материи.
Паследния месец шия доста цветя от трико- средно плътно - случвало ми се е на места да се струпат 20 ката - ми никакъв проблем няма. Шила съм и над 30 ката тюл - перфектно.

# 71
  • София
Здравейте сръчни момичета. Предлагам различни платове /вкл.вълнени/  ,които няма да ползвам ,а само ми заемат място. За София става дума, защото така поне ще може да се видят и да се прецени ще свършат ли работа.
Ако някой има интерес нека пише на ЛС

# 72
момичета,има ли някаква тънкост при шиенето на подгъви на дънки. днес скъсявах дънките на мъжа ми и като стигна до страничните шевове на дънките чупя поне по 2-3 игли на крачол,направо се изнервих и то имайки предвид че като стигна до там само въртя на ръка колелото на машината

# 73
момичета,има ли някаква тънкост при шиенето на подгъви на дънки. днес скъсявах дънките на мъжа ми и като стигна до страничните шевове на дънките чупя поне по 2-3 игли на крачол,направо се изнервих и то имайки предвид че като стигна до там само въртя на ръка колелото на машината

Чувала съм, че помага да напердашиш ръба с чук за пържоли.

# 74
Чувала съм, че помага да напердашиш ръба с чук за пържоли.

искрено ме разсмя,но като се замисля може и да е полезно  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт