Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 704
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте дами!
Извинявам се за нахлуването в темата Ви. Имам едно питане : По случай наближаващата Коледа реших тази година да зарадвам децата на познати с ръчно направени снежковци от чорапчета. Та да ви питам с какво да ги напълня? Всъщност искам да са пълни с тези малки топченца за декоративни възглавници и за плюшени играчки. Намерих но по 10/80 литрови чували. Някоя от вас да знае от къде мога да си взема такова нещо в по малки разфасовки, или горе долу колко ще ми трябва?
Купи някоа стара възглавница за кърмене  Peace Ще ти е предостатъчно. А защо държиш да е с такива топчета? Нали става въпрос за тези стиропорените?

Здравей, не исках да развалям нещо за да направя ново. И не не срава въпрос за тях а за малки пластмасови топчета пълни с въздух. Открих от къде да си ги поръчам, И да дам инфо ако Ви интересува ползват се за изолация в строителството. А искам да са с топчетата защото децата си умират от кеф като ги стиснат и издават звук. bouquet

# 556
  • София
За едни малки найлонови торбички,  пълни с въздух и които се пукат ли става въпрос? Дето е на лист и се ползват и за предпазване на чупливи предмети?
Стана ми любопитно Simple Smile

# 557
За едни малки найлонови торбички,  пълни с въздух и които се пукат ли става въпрос? Дето е на лист и се ползват и за предпазване на чупливи предмети?

хахахахх не   Hug http://cento.bg/-EPS-G-R.html ето това са. НА пипане са си пластмасови топчета.С тях се пълнят Пуфове, барбарони.

# 558
Да ви покажа зимното яке на хлапето. Изцяло вълнено. Heart Eyes

# 559

хахахахх не   Hug http://cento.bg/-EPS-G-R.html ето това са. НА пипане са си пластмасови топчета.С тях се пълнят Пуфове, барбарони.
Да не те разочаровам, но това са точно стиропорените топчета  Peace Да има и пластмасови, но те са други (не знам как се водят) И аз съм търсила и стъклени и пластмасови, за да ги ползвам за тежест за някои играчки, но не съм откривала, точно защото не знам как се водят.
Тези, които си показала се смачкват. С времето пуфа, възглавницата или каквото там се ползва се сплескава и губи много от обема си. Затова има възглавници за кърмене по 20 и по 100 лв. Разликата е в пълнежа. Тези по 100лв не са със стиропорени топчета. Не се заяждам, просто ти казвам, защото в нас имам същите топчета и гарантирано се сплескват. Още повече щом се ползват в строителството няма логика да ползват пластмасовите. Стиропора е изолиращ. Все пак ако някой знае как се наричат тези пластмасовите и стъклените и за мен ще е полезно  bouquet

Синьо, както винаги перфектно! Heart Eyes

# 560

Да не те разочаровам, но това са точно стиропорените топчета  Peace Да има и пластмасови, но те са други (не знам как се водят) И аз съм търсила и стъклени и пластмасови, за да ги ползвам за тежест за някои играчки, но не съм откривала, точно защото не знам как се водят.
Тези, които си показала се смачкват. С времето пуфа, възглавницата или каквото там се ползва се сплескава и губи много от обема си. Затова има възглавници за кърмене по 20 и по 100 лв. Разликата е в пълнежа. Тези по 100лв не са със стиропорени топчета. Не се заяждам, просто ти казвам, защото в нас имам същите топчета и гарантирано се сплескват. Още повече щом се ползват в строителството няма логика да ползват пластмасовите. Стиропора е изолиращ. Все пак ако някой знае как се наричат тези пластмасовите и стъклените и за мен ще е полезно  bouquet

Синьо, както винаги перфектно! Heart Eyes

Не го вземам за заяждане. А на мен ми трябват за пълнеж на снежковци. Хе много големи и със сигурност не за сядане.

# 561
Аз такива стиропорени топчета повече не си вкарвам в къщата. Това няма изчистване...
А защо не просто някаква вата? Едната ми възглавница за кърмене беше пълнена с шлюпки от лимец. Crazy Иначе като заместител на топченцата предлагам просо. Peace

Bertichka, благодаря. Hug

# 562
  • софия
Здравейте аз отново да попитам детето има един анцук който вече е къс и искам да го удължа.Тази лента как се казва ,която се слага на ръкавите ,на кръста на горнището и на крачолите на долнището и изглежда като ластична?Ох ама как само я обясних 😂.И имате ли на идея от къде да си купя.

# 563
  • София
Синьо, якенцето е истински бонбон Simple Smile
Чисто, изпипан, разкош!
Трошке, това, за което питаш се казва щрик. Със същия успех можеш да ползваш и еластичен рипс. Simple Smile 

# 564
  • София
Здравейте аз отново да попитам детето има един анцук който вече е къс и искам да го удължа.Тази лента как се казва ,която се слага на ръкавите ,на кръста на горнището и на крачолите на долнището и изглежда като ластична?Ох ама как само я обясних 😂.И имате ли на идея от къде да си купя.
Аз като хвърлям някоя дреха с такива ластици, ако са читави ги отрязвам и запазвам за такива цели. Последно си удължих ръкавите на едно поларено суичърче с парчета от ръкавите на един умалял пуловер с ластична плетка и същия цвят като полара.

# 565
Синьо якенцето е изпипано отвсякъде.Да го носите със здраве!

# 566
Мишле_, skela, благодаря! Hug

Момичета, решила съм да си шия палто Crazy, обаче не знам какъв плат да купя за подплата. Не искам да е изкуствен. Някакъв памук? Обаче какъв. newsm78 Лошото е, че ще трябва онлайн да поръчвам. Идеи?

# 567
Трудно ще го обличаш. Може само на ръкавите да сложиш нещо хлъзгаво newsm78

# 568
Здравейте, момичета!
Обръщам се към вас с молба за помощ. НАчинаеща шивачка съм и до сега съм шила съвсем прости неща. Обаче приключихме сериозен ремонт на жилището и сега има нужда от нови завеси за всичките 4 стаи. Речено - сторено, купени са платовете (тънки и леки, тип тюл и по-тежки и плътни). Корнизите са ми такъв тип.http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://eridan-m.com/tl_files/ … fs2Ax0QMwgzKAAwAA
Сега, аз си мислех да измеря нужната дължина, подгъви - отгоре и отдолу, перделък отгоре. За перделъка защивам кукички и после - по халките и корнизите.
Обаче - само това ли е? Има ли някакви специални действия, за да стоят пердетата по-набрани? Прозорците ми са 2,90, пердетета - 7 и 8 метра.
Изобщо, всякакви tips and tricks  ще са ми полезни.
Благодаря предварително на тези, които ще отделят от времето си и ще ме посъветват какво да правя.

# 569
  • София
Перделъкът си има едни нишки, които като се изтеглят набират пердето. Не мога да преценя, обаче, дали може да набере толкова голяма дължина до 2,90. Дават го пердето да е 2-3 пъти по-дълго от корниза, но все пак си има значение плата колко е твърд.

Общи условия

Активация на акаунт