Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 667
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Щрик е, както казва и Мишле Simple Smile Само чее, в кинкалериите, като нямат нещо, или не знаят, ти казват, че такова не съществува Grinning
Аз като ходя за трико в най-големия Какаду, първо гледам рипсовете и триката, дето стават за щрик, и според тия цветове си избирам другия плат. Но по-добре трико (еластично, нали) пред рипс, защото рипса много бързо се разтяга и деколето (най-вече) почва да зее. При една рокля още на първото пране се обърна, ще видя какво ще го правя Thinking
На тоя номер ме научи един от продавачите в магазина, след като веднъж го питах за щрик Simple Smile

За машината не мога да помогна.

# 586
  • FRANCE
За обърнатото деколте на дъщеря ми в блузките вкарвам ластик съвсем леко набран колкото да го държи по-стегнато

# 587
  • София
За обърнатото деколте на дъщеря ми в блузките вкарвам ластик съвсем леко набран колкото да го държи по-стегнато
Да, нещо такова и аз обмислях. Ама обикновен ли или някакъв по-фин, примерно от оня, за калерче. Благодаря ти Simple Smile

# 588
  • FRANCE
Аз слагам обикновен плосък.

# 589
  • София
За проблема с машината. Ако е шиела с голямата игла, значи си е центрована. Провери стягането на горния и долния конец. Горното стягане се наглася според дебелината на конеца. Тънка игла- тънък конец. Виж си калерчето да не се е разхлабила пластинката

# 590
Мерси, момичета! Това, щрикът, дебел или тънък, е някаква егати мистерията. Направо съм горда, че я научих тая дума, поне да не обяснявам с по хиляда думи какво търся и пак да ме гледат неразбиращо. Не във всички кинкалерии знаят какво е щрик, факт. А тънък никъде не съм виждала. Ще търся някакво подходящо трико по съвета ви...

За машината, мистерията също е пълна. Опъвах, напъвах конци - все не шие и не шие! А с голямата оригинална игла шие. Не, че много разбирам от машини, де, но факт е, че с оригиналната игла уших два големи проекта вече (криво-ляво), а с всякаква друга игла не мога да изкарам 1 см нормален шев...

Наоплаках се. Мерси за идеите.  bouquet

# 591
  • София
Хмм.. Thinking
Кармелита, опитвала ли си да носиш самата игла, оригиналната, по кинкалериите? Да не би да има някаква разлика?

# 592
Хмм.. Thinking
Кармелита, опитвала ли си да носиш самата игла, оригиналната, по кинкалериите? Да не би да има някаква разлика?

Не. Но вкъщи сравнявам иглите - еднакъв тип. Пасват си в "игленика", ма шев не става. Трябва да почистя основно, факт, но едва ли е това. Истинска мистерия, затова си позволих да питам, да не би някой да се е сблъсквал с такава и да я е разрешил. Засега всичко шия на 100 и това си е... Докато не се строши тази игла и после хвърлям машината, явно. Щом е решила да не работи с друга...

# 593
А моята така хубаво чупи иглите от кинкалерията,че не е истина  ooooh! само оригиналната остана здрава.За едно одеалце за кошницата за кола на малката отидоха три игли.Пък това чудо опън на горния и долния конец за мен е пълна мистерия,а книжката загубих отдавна.

# 594
  • София
Единственото друго, за което се сещам, е да провериш като слагаш иглата улеят й да е от същата страна като на дебелата. Аз също имам стар Лучник и съвременните игли си пасват точно на скосяването на държача. Налагало ми се е обаче да слагам и кръгли игли без скосяване и точно по улея се ориентирах. Ако улеят не е от страната, от която трябва, посмъртно няма да направи тегел. Водачите на конеца точно над иглата трябва да са от страната на улея на иглата.
Тая "оригиналната" игла може хич да не е оригинална и да има друго скосяване на ствола. Като знам колко стар е моят Лучник (някъде от 75 г. я имаме, донесена от Полша) не мога да си представя от тогава да е оцеляла игла.

# 595
  • Бургас
Здравейте!
Дъщеря ми тренира худ.гимнастика вече трета година и до сега има няколко състезания, но клубът осигуряваше триката /в ансамбъл/. Сега й предстои индивидуално съчетание и трябва да има нейно си трико. Обичам да шия и преди време доста се занимавах, но сега просто незнам от къде да започна... Намерих от онова прозрачното трико с телесен цвят и разни цветни трика, но нямам идея как да го скроя - дали прозрачното да е като цяла основа и върху него да надшивам цветното??? Нямам представа и какви конци да ползвам... В задънена улица съм... Рових в нета, но не открих ориентир, така че стигам до варианта "помощ от приятел" Simple Smile Всяка насока, всяка вметка ще ми бъде от помощ... Simple Smile
Благодаря предварително  Hug

# 596
  • София
В темичката имаше една прекрасна майсторка, която шише точно такива трика. За съжаление не помня ника й, но съм запомнила творбите й, т.к. са запомнящи се Simple Smile
Ако дамата се включи - чудесно би било Wink
Прегледа темите назад, със сигурност ще я откриеш.
Успех!

# 597
  • Бургас
В темичката имаше една прекрасна майсторка, която шише точно такива трика. За съжаление не помня ника й, но съм запомнила творбите й, т.к. са запомнящи се Simple Smile
Успех!
Открих я, но като влязох в профила й, излиза, че не е активна доста отдавна...

# 598
  • София
Успех!
Открих я, но като влязох в профила й, излиза, че не е активна доста отдавна...

Освен да й пишеш на ЛС. Така ще получи мейл и шанса да ти отговори е по-голям.
Другият вариант е да разгледаш творбите й - ще ти дойдат идеи със сигурност.

# 599
АКо иглата е 5-10ст не се учудвай, че не шие... На външен вид изглеждат еднакви, но с времето се усеща разликата между качествената игла и фалшивата.
Хубавите игли са някак "мазни" като прокараш пръстите си през тях се усеща разликата.

Плата за бието си е щрик. Колкото е по-плътен и с по-едра плетка, толкова ще ти е по-здрав ластика. Няма нужда от прекарване на вътрешен ластик. Това само за колани на поли и анцузи/клинове го правя
Никога не ми се е случвало да се обърне. Или не е достатъчно опъвано при шиене или е много мек плата на ластика newsm78

Общи условия

Активация на акаунт