Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 060
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Пазете Гор
Съвсем ли няма начин да не я пращаш, Акаша? Никакъв друг вариант ли нямаш?

По другия разговор - нека уточня, че о бозе почившата "казарма" и ефективна съвременна армия, като дефиниции и практики, имат твърде малко общи неща.

# 1 201
Акаша, ако имаш възможност, не я пращай през този сезон. Сега е някакъв ужас, всички болници в София са пълни, особено пулмологиите. Има вируси, при които до дни се развива пневмония.
Задръж я и й давай имуностимуланти поне месец.

# 1 202
  • София
Здравейте момичета, Куркума  Hug
Вече 150 страници не съм изчела. Ама ще наваксам в някакъв момент де.
Виждам, че вие сте на съвсем друга тема, ама аз да си кажа, че ми е едно такова криво. Малкия си разби устата и си изби зъби тая вечер. Зъболекарката ни взе веднага, ама... Поне детето се поуспокои. А в устните е като фолк певицата Мария.
Като за капак вчера бяхме на преглед за очите и му разширяваха зениците, докторката каза, че има диоптер 0,25 и на двете очи и да слагаме очила, ама за такъв диоптер някак не ви се струва. Но очите още са му възпалени, защото продължава да се оплаква, че го сърбят. Ще търсим второ мнение другата седмица. Проблемът е, че вчера сутринта му капнаха капките за разширяване и до момента още не са се свили.
Яна, нали ти ми каза, че мога да те тормозя по всяко време, та да те питам дали е нормално това? Утре ще търся и докторката, де, ама нещо ми дойдоха в повече притесненията.
Сега се връщам да ви чета докъдето стигна.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 22:23 от tzvety26

# 1 203
Акаша, давай нещо за подсилване. Колкото и да не ги предпочитам синтетичните витамини, давах ги... Давах също по схеми бронховаксом, като порастна изопринозин, клеева тинктура. И наистина ако можеш й спести за известно време посещението на градина.

# 1 204
  • София
Черно коте, и моя половин е скорпион, да ти кажа има още какво да се желае 
Как бе, Белла да не харесва никой телците - и аз ги обожавам, като един виден представител на зодията всички телци обожавам.
А за протокола и моя мъже е скорпион и определено има какво да се желае  Mr. Green.

# 1 205
Кажете ми какво да правя? Имам чувството, че си правя експерименти с това дете. Болна, болна, болна - оздравее, пускам я на градина за 3 дни и хайде пак болна. Все едно нарочно я пращам на сигурно разболяване.  Sad

Как какво да правиш с това дете? Дръж го у дома поне до края на март. Не го събирай излишно с деца, подсили му инмунната система, опитай се да не боледува.
Като е спряло да кашля в петък, а в понеделник е на ДГ, да не мислиш, че го пускаш здраво?

# 1 206
Акаша, какво изобщо се чудиш...детето в къщи поне до март. Не виждам смисъл да отива за 3дни и после 2 седмици в къщи...излишен риск а това. ..накрая ще стигнете до болница. 

Цвети...лошо за зъбите...а за очите трябва да са се стеснили вече зениците. 

# 1 207
tzvety26, аз знам, че за толкова малки диоптри не е препоръчително коригирането с очила, защото така всъщност се вдига диоптъра! Давай му яко сок от моркови, черна боровинка - ако не намериш замразена, има добавки на хапчета, аз вчера даже си взех такива. Има упражнения за очи из интернет и книги, погледни ги и тях, малък диоптър се сваля. Вземи очила само с антирефлектор, ако седи на компютър, но без диоптър. Това е моето мнение, предвид, че аз имам голям диоптър и това знам от лекарите. Потърси второ мнение, а не да си пробутват продуктите  Tired

# 1 208
  • София
Мяу и аз съм на това мнение. Започнахме упражненията за очите на Нурбеков. Оказа се, че са му много интересни на малкия. Сега ги правихме. За първа година не давам редовно сок от моркови, наблегнахме на цитрусите тая година, че нямам домашни моркови, но сега се връщаме на морковите. За боровинката не знаех. Ще започна смутите да правя с тях.  Hug
Sesylle и аз мисля, че трябва да са се стеснили. Затова се притесних.
Много сте лудяли тук последните няколко дни  Mr. Green

# 1 209
  • Пазете Гор
2 (две) лехи с готови моркови ми измъкнаха слепите кучета през есента. Хем хубави моркови станаха, едри - колкото е хубав... абе сещате се. Сладки, ароматни. Напаст обаче! Измъкнаха и кореновия магданоз, и сума  пащърнак, кой знае колко цвекло, да не говоря за картофите. Значи в килера им - разправят, че бил специална камера на два метра под земята, застлана с суха трева - има повече стока, отколкото в плод-зеленчука през улицата от детството ми. Редели си я гадинките стоката по големина и свежест, родени за артелчици.

Рано напролет добавям морковена шума в разни супи и ястия, много интересно става.

# 1 210
  • югозапад, под "Марков камък"
Акаша най-добре е да си я подържиш у дома малката. И моята щерка е болна с ларингит, гърлото й е "пожар". Днес и утре не е на училище дано за понеделник е Ок. Тази зима й е първото боледуване като изключим варицелата. В Дг ми беше болна през една седмица някакъв кошмар. Сега е на 8 по-рядко боледува вече. Иначе съм давала всичко що се рекламира и май ефект много няма, само от биозин видях малко файда. Нали майка ти е фармацевт, тя какво препоръчва за имунната?

# 1 211
  • В Космоса
Благодаря за отговорите! Тя от септември е ходила точно 3 пъти. Първия път 2 дена, втория път 3 дена и сега пак 3 дена. Взимаме отворени бележки и дори и да оздравее си ги ползваме до край. Имам аз възможност да я гледам вкъщи.  Просто исках да се оплача, щото вече не издържам  и малко преувелечих. Не е да я пращам през две седмици. Само 3 пъти от есента е била.
Давам ѝ по схема Бронховаксом, давам и Саностол и ѝ давам мед и меден прашец.

# 1 212
  • София
Ех, Цвети, ама вие уверено по нашия път крачите Laughing Моя човек нали точно тъй преди повече от година се изсипа по лице върху перваза на позореца вкъщи - шуртящя кръв, устна за лепене, целия горен ред зъби набити в небцето, единия резец впоследствие падна, ей го вече колко време е без зъб Tired Това, което мога да споделя от нашия опит - болкоуспокояващо, докато му е подута устата, нещо за белезите, ако имате шевове или лепено и задължително снимка на зъбите, която да занесете на ортодонт, за да се провери състоянието на корените на постоянните зъби.

Куркума, и аз така знам за дупките на слепите кучета. Един комшия на вилата беше успял да се докопа до склада на животинката, която му изравяла зарзавата и разправяше, че било подредено като в аптека Laughing Морковки, картофки, целина и пр. - на отделни купчинки, спретнато...

Акаша, ще се стабилизира детето, споко. Малко е още, много деца са така.

# 1 213
  • София
Белинда  Hug, бях в криза, помина ми. Ама много кръв тече. Устата не е за шиене според зъболекарката. Венецът над горните предни зъби е най-зле - синьо-лилав. Давам за болката Панадол. Утре сме на снимка и след това пак на зъболекар. Ама като съм се обадила в кабинета, съм казала, че сина ми му се клатят зъбите и нещо му е полилавял венеца, като съм пропуснала да кажа, че е паднал, ударил и т.н. Докторката каза, че ако не ме познавала хич нямало да ме вземе, ама нещо по гласа ми усетила, че не е съвсем наред. Уфффффффф. А как се молех по-бързо да им минат коликите, пък то после...  Mr. Green

# 1 214
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде да сложа някоя и друга снимка за Белла, нали обещах Grinning
Южна Моравия
Скрит текст:

крепост

Мелник, където Вълтава се влива в Елба
Скрит текст:

на запад- Чешке Швейцарско
Скрит текст:
скален мост, ама снимката е грозна

и хижата под него

на север- Есеник и планините на Полша
Скрит текст:

Нещо не мога да си намеря снимките от Чешки рай, а е най-красивото кътче в цялата страна Heart Eyes

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 22:21 от joy_r

Общи условия

Активация на акаунт