Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 050
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Ами така е от петък, тогава я ваксинираха, няма температура, спи си нормално дори се смее,доскоро като имаше колики пак се дърпаше малко но си го изяждаше млякото,говорих с педиатър каза да сменим млякото,а ние пък си мислим че я притесняват зъбките,

desi и ние загубихме апетит след ваксината, а и не сме от най-ящните. Лошото е че бяхме така с изключително намален апетит около две седмици, а дори и почти три - почти никога не показваше признаци на глад, а ако стигне до 100 мл.беше цяло чудо.

# 661
  • Варна
Отчет от днешната консултация - на 4 месеца без 2 дни, Вили тежи 6,200 (+400 гр), висок 60 см (+3 см), здрав и активен Grinning Накрая на консултацията доки коментира, че малко е наддал, но само толкова, каза да си продължаваме кърменето. Можело вече да започвам да давам сок от моркови и ябълки, а втората половина на месеца - зеленчуково пюре на обяд и безглутенова каша след обяд. Но аз мисля да захранвам по ЗВБ от 6-тия месец, така че засега ще се въздържа. Поне установих, че кантара, на който се теглим в къщи, става и за Вили и е точен, така че ще следя кг 2 седмици. Ако не наддава добре, ще започна да захранвам. Иначе бяхме много послушни, смяхме се на докторката, тя също ни се смя и каза, че сме много хубави Stuck Out Tongue
Утре ще ходим при ЛЛ за ваксини, там няма да е много забавно, но няма как Simple Smile

# 662
Здравейте мами!

Аз съм мама на Никол, родена на 20.11.2014г. с термин 16.12.2014.
Искам да се присъединя към темичката, надявам се да ме приемете.
Ще разкажа малко за Никол- роди се с инфекция, тежеше 2660гр. 47см. Десет дни бяхме разделени, нея я приеха в Педиатрията на бул. Гешов в гр. София.... Та заради тази раздяла сега цедя и давам кърма, тъй като тя не желае да суче.
Никол на 4м тежеше 6090гр и беше 60см Simple Smile
Нямам много време тъй като съм студентка, уча език и върша цялата домакинска работа, но ще следя вашите разговори и ще се стремя и аз да се включвам!

Ще бъда благодарна, ако ме приемете!

# 663
  • Prague Czech Republic
Non1nka - Добре дошли сте с Никол
Браво на Вили нека все така да си расте,  Hug

# 664
Цвети, кажи утре дали са му сложили ваксина на малкия, защото аз ходих вчера и ме върнаха- пневмококите за Варна били свършили.. Confused Аз се зарадвах за момента, но сега се притесних, че ни се обърка целия имунизационен календар  newsm78 И малко се ядосах...може ли пък и за бебетата да не се мисли..Казах, че искам да си платя, но не можело...Много ме дразни тази Здравна каса..до Истанбул се налага да се ходи за лекарствата на баба ми.. #Cussing out

# 665
Non1nka, добре дошла!

Все така да растат и хубавеят всички малки бебчета! Hug Hug Hug

# 666
Нонинка, добре си дошла с малката Никол - дано всичко лошо е вече зад гърба ви.  Само така - не се отказвай от кърменето, може пък беба да започне да суче 👍👍👍

# 667
  • София
Нонинка, добре дошла.
Бях чела наскоро в един блог за кърмене на близнаци-жена родила преждевременно близначки и 2 месеца цедене.След изписването едното засукало,  другото с шише.След няколко месеца решила да го пробва пак на гърда и станало.Май им се дават едни биберобки за запазване на сукателния рефлекс.

# 668
Мами благодаря Ви за приветствието! Сега се надявам и във фейсбук да ме добавите Simple Smile

Ирайн по повод сукането- колко пъти я пробвах... плаче, дърпа се... А аз мечтая да засуче. Помпата не е стимул за кърмата ми. Постоянно цедя за да мога да събирам за храненията. Пия какво ли не... Но колкото и време да няма- детето е най-важно.

Kristin1160 и ние много сме объркали календара. На 4месеца имаме само две ваксини- 6валентна и пневмококи. Беше болничка..после ние с баща й и все така се случва. Но мами искам да Ви кажа, че след 6валентната не можех да си позная детето- много плачеше и беше много нервна 4-5 дни. Ужас! Като чуя за ваксина ми настръхва косата.

# 669
Здравейте, мами ☺
По повод това, че не сме много активни, при мен е защото ви чета само когато имам време и рядко ви настигам... а искам да съм прочела, преди да пиша.
Ние сме на 3 месецаа и половина и иамаме сложена само 6валентната ваксина.. и ние бяхме болни.. и по същия начин след нея.. едва си познах детето, то рев, то мрънкане, през нощта взе да се събужда.. 4 дни някакъв кошмар, а Стефан е толкова спокоен.
Иначе вървим едрички. На 3 месеца бяхме 7кг и 65 см 😮😊☺ изцяло на кърма... и вода не давам вече...
За активната гимнастика - въобще не иска да стои там и плаче постоянно. Малкият си държи главата изправена още от 15я ден, но пък не сме се обръщали още..
И аз мисля да захранвам най-рано в 5ти месец, макар че педи каза да му давам вече сокчета... не ми се иска обаче, че имахме страшни колики и мисля с картофено пюре да почна..

# 670
  • Варна
Non1nka,  добре дошли с малката Никол   bouquet
За ФБ - пиши ми лично съобщение с линк към плофила ти и ще те добавя.

Kristin1160, ние с ЛЛ си имаме уговорка да й се обаждам, преди да ходим за ваксина, така че вчера й звънях и тя каза да отидем. Но пак ще пиша след обяд като се приберем.

# 671
Добре дошли с Никол Hug Ще те добавя, няма проблем   bouquet

# 672
  • Варна
Сложиха му симфлорикс и шествалентната, май вече вдигна Т, ще дам по-късно панадол и дано спи добре, както предния път  Praynig

# 673
А ние пак сме болни!Седмица преди ваксината.Тръгнахме за ЛЛ със симптом кашлица, обаче та ни каза, че се закашляло заради сополки, които не може да изхвърли и го дразнят!Та хремата сега лекуваме с  #Cussing out стодал, панадол, капки за уши и капки за очи, които обаче капя в носа! #CrazyЗа пръв път чух за такава практика!
А и черните точки били бебешко акне, хайде и за тях мазило...Изобщо отиваме на вечно болнави, много ме е яд! #Cussing out

# 674
Здравейте,ще се радвам да ме приемете!На 31.12.2014 родих второто си дете с термин 13.01.2015г.Казва се Ева.Роди се 3.200кг. 50см.Вече е на 3 месеца и е 5.800кг. 59см.Шествалентната ваксина я понесе с голямо неспокойствие 2 дни,но втората,която й поставиха вчера мина без каквито и да е неразположения.Изключително кърмена,но предходните 2седмици дохранвах със замразена кърма,а вече с АМ,тъй като запасите свършиха  SadВече е изцяло на АМ,тъй като кърмата ми драстично намаля и се разреди  CryТова е от мен.

Общи условия

Активация на акаунт