Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 060
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Dakota, това със гънките се е гледало, когато не е имало ехограф - така ни обясни детският ортопед, при когото ходихме. Щом са го гледали бебо на ехограф и са казали, че всичко е наред, няма място за притеснение. На нашата беба гънките не са й симетрични, но според ехографа ставите са ок. Simple Smile

# 631
Salvadore, не се ли консултираш първо с педиатър за захранването,или сама си преценяваш кога да започнеш и с какво

Точно по съвет на педиатъра мисля да започвам.

# 632
Здравейте мами! Бебо ще направи 4 месеца края на другата седмица, а още не си държи главата, докато е по корем...Вдига дупето и се опитва като червей да се бута напред, като лсед известно време почва да плаче. Притеснява ме и не знам какво да правя- да го оставям ли, въпреки че плаче? По колко пъти на ден да го слагам по корем, за да навакса? newsm78

# 633
Болната ми тема. Синът ми беше по същия начин, както го описваш. Не го слагах по корем, защото не обичаше. На консултацията в началото на 3-ти месец педиатърът ми се накара и започнахме с тренировките. Слагах го по корем сутрин, вечер и веднъж през деня, когато беше в настроение. Научи се държи главата вдигната точно за 2 дена. Сега е като костенурче и много му харесва, защото разбра, че по този начин може да вижда повече неща и да клюкари. Simple Smile Във ФБ момичетата ме посъветваха да го слагам легнал по корем върху моя корем и да го закачам Simple Smile Или по корем и срещу него някой, който да го гледа и да му говори. По време на първите опити му подпирай брадичката и му намествай ръцете да стои стабилно и да усети какво трябва да се случи.

# 634
Болната ми тема. Синът ми беше по същия начин, както го описваш. Не го слагах по корем, защото не обичаше. На консултацията в началото на 3-ти месец педиатърът ми се накара и започнахме с тренировките. Слагах го по корем сутрин, вечер и веднъж през деня, когато беше в настроение. Научи се държи главата вдигната точно за 2 дена. Сега е като костенурче и много му харесва, защото разбра, че по този начин може да вижда повече неща и да клюкари. Simple Smile Във ФБ момичетата ме посъветваха да го слагам легнал по корем върху моя корем и да го закачам Simple Smile Или по корем и срещу него някой, който да го гледа и да му говори. По време на първите опити му подпирай брадичката и му намествай ръцете да стои стабилно и да усети какво трябва да се случи.

Напълно съм съгласна, може и да пробваш на ръце, все едно е самолетче. Полека лека ще свикне   Hug
Не мисля, че има от какво да се притесняваш Simple Smile

# 635
Благодаря ви, ще гледам да се упражняваме повече ,че на следващият преглед при педиатърката да не се червя.   bouquet

# 636
Ако на следащия преглед го домързи или се заинати, имам снимки за доказателство.  Laughing

# 637
За обличането - вече е топло за космонавт, отдавна спряхме да го ползваме, обличам го така - боди с къс ръкав, блузка, панталон, чорапи, обувки, отгоре якенце и шапка, всичко памучно, като якето е тънко пролетно. Като е в количката е с чувалчето на самата количка, но то е тънко.

За захранването - аз мисля да направя някаква комбинация от ЗВБ и нормално. В смисъл ще му предлагам различни консистенции храни, ще започна със зеленчуци. Много ми е интересно какво ще каже докторката на прегледа в 4 месец на 5-ти, защото аз смятам да не захранван преди 6 месец. Но се чудя кога се препоръчва всъщност по-рано? Защото той Вики е по-слабичък, 3 месец беше 5,700 и 65 см., Т.е. е и дълъг.. И малко запечен, ака на 3-4 дни..  newsm78

Politam, дръж го на рамо изправен, за да му укрепне главичката, по-често го слагай по коремче, както е описала Linofrina, слагай го на ръба на леглото и клякай срещу него, за да те вижда

# 638
Ади, колко кила се роди Виктор? Големият ми син на три месеца е бил колкото вас, а се роди 3,200кг. Не мисля, че е слаб. Не може всички да станем по 10йг на 6 месеца и след това са се чудим ама що не седят, що не пълзят.

# 639
Политам, гледай да го слагаш по коремче на по-твърда повърхност. Когато бяхме на преглед миналия месец се изумих колко високо си навири главата бебчо. Лекарката каза, че в къщи не го прави, защото го оставям на меко (диван или легло).

Сега, обаче, се притеснявам, защото вече е на три месеца, а не се обръща нито от корем по гръб, нито обратната. Дали има нещо общо с това, че е наддал 2,8 кг за три месеца, а се роди толкова? Може би твърде бързо е качил и сега като се е ошишкал не може да се изтласка.

# 640
Мами да питам дали ви се е случвало след ваксина детето да яде повече малко от обичайното и да няма апетит, при нас малката яде по 50-60 мл и повече не иска и реве като и давам и се дърпа,а доскоро ядеше по 140,мисля да сменя името млякото, че може и да е от млякото

# 641
  • Варна
Мами да питам дали ви се е случвало след ваксина детето да яде повече малко от обичайното и да няма апетит, при нас малката яде по 50-60 мл и повече не иска и реве като и давам и се дърпа,а доскоро ядеше по 140,мисля да сменя името млякото, че може и да е от млякото
Колко дни след ваксина? По принцип 2-3 дни след ваксина може да е нервно, да има лека температура, да е отпуснато и поради дискомфорта и стреса, да отказва да яде. По принцип ние сме само на кърма и не знам колко изяда, но в деня след ваксината не искаше да суче много. Най-добре се консултирай с педиатъра ви.

# 642

Деси и ние имахме един такъв период. Продължи около 3-4 дни и отмина от само себе си. След това дори и започна да яде по повече. Пробвай да я храниш на тъмно и тихо.

При нас, обаче, малкият продължаваше да ака и пишка и беше спокоен. Звънни и на педиатъра ако нещо те притеснява.

# 643
  • София
Ади, мисля, че Виктор си е добре.Щом все пак расте, значи е здрав. А и налис е гледа общото състояние на детето-дали е жизнено, спокойно.
Доколкото знам може да се захрани по-рано ако  има запек, дават му се разхлабващи храни. Може би и при разстройство  Rolling Eyes  
Ади, Огнян не е мерен на третия месец точно, около 2 седмици по-късно му беше консултацията и беше 6 и 100. Предполагам, че на месец е бил малко по-малко от 6, та Виктор не е чак толкова слабичък.Нормално си е детето.  
А и има доза ген. И аз, и моят мъж не сме много високи, не сме дебели. Мъжът ми винаги е бил много кльощав, откакто е с мен го охраних.
Доколкото съм виждала, твоят мъж е слаб, та може детето да се е метнало на него.

Димитрия, Огнян също не се обръща, не праив никакви опити. При лекарката направи нещо подобно на обръщане, но тя му завъртя целия таз, то как няма да се завърти и горната половина.И ми вика"Е, почнал е да се обръща"...да, голямо обръщане.
По всички календари за бебешко развитие го дават, че към 4-5 месец започват, но пък гледам, че повечето бебета по-рано го правят.

# 644
Ирайн, успокои ме много. Значи имаме още два месеца време, за да започнем. Аз го виждам, че започва да прави някакви опити за обръщане. Веднъж след баня си надигна едната страна на тялото, но лявата ръчичка му пречеше и не успя да се обърне. От тогава не е опитвал пак. Кога ще стане кой знае?

Общи условия

Активация на акаунт