Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 058
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • на брега на морето
Не може всички да станем по 10йг на 6 месеца и след това са се чудим ама що не седят, що не пълзят.
Сиску, това, че бебето е голямо, не значи, че не може да е пъргаво. Големият ни син беше голямо бебе и вървеше все напред със сядане, пълзене, прохождане... И то сам, без ние да сме му правили някакви гимнастики, или нещо да сме му помагали... Peace Hug

# 646
Мелина, обаче О достатъчно често го има и другият вариант. Аз по скоро се дразня на педиатрите, които насаждат мнение, че едва ли не ако не наддава по кило на месец, значи не расте детето. Ама че дръпнало 6 см за месец и си пораснало в нормите на гърди и глава хич не го отчитат.
За обръщането съм си записала, че баткото е почнал енергично да го прави 4-5 месец.

# 647
  • на брега на морето
Сигурно го има и този вариант, да. Но по моите наблюдения изцяло кърмените бебета растат най-много, особено тези които продължават да се кърмят и след 6я месец. А кърмено бебе няма как да "упрекне" човек майката, че е пухкаво, ако е било само на кърма до 6 мес и е станало 10 кг. Laughing
Лично аз не се притеснявам, Борис е доста корав за килограмите си. И батко му беше "бабанка", въпреки че винаги е бил висок. И продължава да е много силен. Вчера вървя повече от 2 километра пеш по баир нагоре в едната посока, аз хванах муск. треска, а на него само навръщане му се огъваха краката, ама пак си вървя до нас. Откакто проходи, количката я ползвах почти само за спане, а вече само Борис се вози в нея. Hug

# 648
От известно време наблюдавам бебчо за позиви да се обърне - обаче нищо!Може и сама да съм попречила на това, тъй като му слагах възглавничка заради рефлукса.Но вече я махнах и дори му правя упражнението за обръщане с помощ...че да видим!
Също и когато е по корем, не си вдига много главата, иначе си я крепи отлично.Но послушах съвета да го събличам при гимнастика и днес като го сложих гол и на по-твърдичко, така хубаво я вдигна и ме загледа, че чак имах време и да му спретна една чудничка фотосесия! Hug
Вече задължително ще имаме гимнастика преди обяд, когато е в най-добро настроение и то на голо, върху повивалника.Днес правихме цели два пъти, като и двата пъти ми се усмихваше мишката ми - много му хареса така!
Благодаря ви, момичета, за помощта!  bouquet

П.П. Смяната на часа май му се отрази!Сутринта се събуди много рано, а заспа преди минути - много късно!

# 649
Златанова, какво е това упражнение за обръщане?

# 650
Ами така е от петък, тогава я ваксинираха, няма температура, спи си нормално дори се смее,доскоро като имаше колики пак се дърпаше малко но си го изяждаше млякото,говорих с педиатър каза да сменим млякото,а ние пък си мислим че я притесняват зъбките,

# 651
Златанова, какво е това упражнение за обръщане?

Тук е дадено и нагледно - Обръщане от гръб по корем с помощ
http://---reklamen-spam---/2012/02/08/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D … %B0/#.VRhf6PmsWSo

не става!реклама било
В Гугъл като напиша Обръщане от гръб по корем с помощ, ми излиза трети поред сайта!

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 23:46 от Златанова

# 652
  • София
Политам, гледай да го слагаш по коремче на по-твърда повърхност. Когато бяхме на преглед миналия месец се изумих колко високо си навири главата бебчо. Лекарката каза, че в къщи не го прави, защото го оставям на меко (диван или легло).

Сега, обаче, се притеснявам, защото вече е на три месеца, а не се обръща нито от корем по гръб, нито обратната. Дали има нещо общо с това, че е наддал 2,8 кг за три месеца, а се роди толкова? Може би твърде бързо е качил и сега като се е ошишкал не може да се изтласка.

Според мен много бързаш!
 Вчера бяхме на консултация ( дудичка е станала 6500гр и 64см  Twisted Evil ) и попитах педиатърката каква активна гимнастика да правим! В една от книжките, които имам пише, че от трети месец от положение по корем, майката си слага ръцете зад крачетата на детето и то трябва да се избута напред! Обаче мойта сладуранка много смешно си вири крачетата на горе, като паяче и изобщо не схваща какво трябва да направи   Laughing И като питах докторката и тя каза, как родителите вечно искат да форсират нещата и че е нормално 4-5 месец да почне да се обръща, 5-6 месец ще му дойде времето  за пропълзяването! Вярно, че има и изключения ( очевидно на Мелина и двете дечица са много  добре кондиционно) , но не трябва да се пришпорват нещата и всичко да се случва едно по едно!

Политам, и моята девойка хич не искаше да стои по корем и като я сложех почваше да плаче! Аз я жалех в началото и не я слагах редовно! Обаче по едно време си дадох сметка, че така няма да и заякнат мускулите и ще продължи да си клатушка главичката! Почнах да я слагам преди всяко хранене, по малко, постепенно нещата се подобриха и увеличавам времето! Не се шашкай, просто бъди постоянна!

# 653
На посл.консултация (на 3 мес.) се оплаках на док, че детето не се обръща, тя каза, че между 4-я и 6-я обикновено се обръщат. Моят син от вчера се обръща по корем, даже си вади налегнатата ръка.
За упражнението за обръщане - спомням си, че за по корем му показваш да си прехвърли горното краче и ръчичика напред, но за от корем по гръб не си спомням (клипчето е счетено за спам и не го отвчрям).

# 654
Sisku, роди се 3,710 кг.
По принцип аз защото гледам как половината бебета са по 7-8-9 кг. От групата, затова се стресирам леко. Но то всяко си е различно. Моят пък е много висок в см. и винаги на дължина дърпа.
Ирайн, да и до ген е, ММ като е слаб, може на него да е.
Мелина, не е съвсем така, на АМ винаги качват повече, от колкото на кърма.

Вики се обръща от 2-3 месец някъде за сметка на това  Grinning пъргав е и като шило, не му тежат килца Wink

# 655
Ади ми то детето хаби калории, ти що искаш от него да дебелее😛.
Майтапа на страна ама баткото като се изправи на 7 месеца и почина да си обикаля кошарата беше отслабнал с 200гр за един месец от зор да върви😀

# 656
Мамчета, благодаря ви за отговорите. Успокоих се.

# 657
  • на брега на морето
Ади, не зная. newsm78 Тук връстниците на Кирил дето бяха на АМ все по-дребнички от него вървяха, и до днес. Хем родителите им са доста по-едри и високи от мен и мм. Hug

# 658
Ади, не зная. newsm78 Тук връстниците на Кирил дето бяха на АМ все по-дребнички от него вървяха, и до днес. Хем родителите им са доста по-едри и високи от мен и мм. Hug
Имаш силна кърма Flutter
Между другото направихме тема на новите декемврийки (т.е. Никосторм), които сега започват да излизат Simple Smile Там има една мама от Норвегия, която също ще е декемврийка. Веднага се сетих за теб Flutter

# 659
  • София
Аз съм чувала и двете неща- на едно място пише, че кърмените са по-пухкави, на друго тези с АМ. Племенникът ми беше доста тлъстичък  Laughing АМ е пил само веднъж, на година и половина. Но пък една съседка в Люлин имаше много дебело бебе, то беше на АМ. Допълнително го захрани и рано и то стана огромно. Такива крака не съм виждала при друго бебе. Баща ми не е от най-съобразителните и му викаше тутманик, много ме беше срам от съседката, която видимо се засягаше  hahaha Ама той верно си беше тутманик.
А пък Огнян преди малко сам се обърна от корем по гръб  Sunglasses За пръв път му беше.Сега пак съм го сложила по корем и вие на умряло  Tired

Общи условия

Активация на акаунт