365 тайни от моя живот / 3-та тема/

• 349 872
  • 2 418
  •   1
Отговори
# 2 295
Мисля си за ситуацията с роднината - съпругът трябва да бъде уведомен, важното е да се направи умело. Например, в подходяща ситуация - спокойна, на чаша вино, без хора, деца наоколо, да се каже нещо такова - "Виж, от много време ми се иска да споделя нещо с теб, но, ми се искаше първо аз да разбера какво става.... Така и така - твоят.... прави..... /нещата се казват по-завоалирано, не с груби нападки или обиди/ - не мога да разбера на какво се дължи това - изпробва ли ме, дали съм ти вярна /дали пък ти не си го накарал - през смях/, аз ли съм дала някакви грешни сигнали .... Не ми е приятна ситуацията, не знаех как да постъпя - все пак ...... сте. Не мога да повярвам, че той наистина има такива помисли, може пък да е странно чувство за хумор, или пък такова да му е поведението - не го познавам добре /ако това наистина е така/..."

Изобщо всичко трябва да бъде в предполагаемо наклонение /май измислих нова граматическа категория Sunglasses/ - без гневен тон, без раздразнение, ей-така - между другото все едно. Пък, в зависимост от реакцията на съпруга, ще се разбере как да се продължи - с доказателства и т.н.

# 2 296
Мисля си за ситуацията с роднината - съпругът трябва да бъде уведомен, важното е да се направи умело. Например, в подходяща ситуация - спокойна, на чаша вино, без хора, деца наоколо, да се каже нещо такова - "Виж, от много време ми се иска да споделя нещо с теб, но, ми се искаше първо аз да разбера какво става.... Така и така - твоят.... прави..... /нещата се казват по-завоалирано, не с груби нападки или обиди/ - не мога да разбера на какво се дължи това - изпробва ли ме, дали съм ти вярна /дали пък ти не си го накарал - през смях/, аз ли съм дала някакви грешни сигнали .... Не ми е приятна ситуацията, не знаех как да постъпя - все пак ...... сте. Не мога да повярвам, че той наистина има такива помисли, може пък да е странно чувство за хумор, или пък такова да му е поведението - не го познавам добре /ако това наистина е така/..."

Изобщо всичко трябва да бъде в предполагаемо наклонение /май измислих нова граматическа категория Sunglasses/ - без гневен тон, без раздразнение, ей-така - между другото все едно. Пък, в зависимост от реакцията на съпруга, ще се разбере как да се продължи - с доказателства и т.н.

Напълно подкрепям. Да се премълчава пред съпруга е най-лошото решение. Ако случайно отнякъде разбере, чуе, прочете нещо - иди се обяснявай после, че си невинна. Ще се чувства предаден не само от роднината, а и от жена си, защото каквото и да се случва, то в момента е зад гърба му.

# 2 297
  • София
Ситуацията с роднината е отвратителна.Мисля си,че дори да има запис,смс в последствие той ще каже,че просто е ''изпробвал'' жената дали ще поддаде.Понякога така обръщат нещата,че жертвата се оказва едва ли не виновна. #Cussing outВ обкръжението си имам подобен случай.Шефката уж най-добронамерено се върти около един служител.Човека е обвързан.Тя все го кани на обяд или кафе през почивките,все му се навира,ама да си поговорели,да споделял нещо.Ако се ходи някъде служебно винаги на него предлага да отидат/пътуват заедно.Ни в клин,ни в ръкав през уикенда звъни,че са се събрали колектива в едно заведение да дойде и той.''Колектива'' тя и придворната и дама.Той и отказва,но е досадно.Не може да реагира по-остро понеже ще излезе с номера,че всичко е най-приятелски и добронамерено,за да са сплотени и бла,бла.
Много класно предложение, би трябвало анонимката, ако има капка акъл, да го стори по описания от теб начин.
В противен случай, ако затаява нещата, на практика става съучастник на брата/братчеда/бест френд на мъжа й. Утре, като се разсмърди историята, тя ще трябва да доказва, че не е спала с него. Отделно, ако онзи гявол се усети, че е нагазил в дълбоки води вече, може да представи нещата по обратния начин на съпруга - един вид, абе - нещо твоята ми дава знаци, земи я озапти, аз съм мъж все пак!
И тогава да видиш кво става, нашата Анонимка ще се чуди и мае що е мълчала толкова!

# 2 298
Направо падам какви планове, организации, идеи са ви нужни, просто, за да кажете на мъжа си истината за някакъв задник, за да не си помисли той, че лъжете вие! Shocked Мога да сръчкам мъжа си през нощта и да му кажа ВСИЧКО, без грам притеснение, че няма да ми повярва, че ще си помисли, че аз го лъжа, а някой с мръснишки намерения е мил и честен като девица! Що за отношения имате, за да ви е нужен театър, за да кажете на най-близкия си човек, че някой постъпва гадно с вас?! newsm78

# 2 299
  • Бургас
Направо падам какви планове, организации, идеи са ви нужни, просто, за да кажете на мъжа си истината за някакъв задник, за да не си помисли той, че лъжете вие! Shocked Мога да сръчкам мъжа си през нощта и да му кажа ВСИЧКО, без грам притеснение, че няма да ми повярва, че ще си помисли, че аз го лъжа, а някой с мръснишки намерения е мил и честен като девица! Що за отношения имате, за да ви е нужен театър, за да кажете на най-близкия си човек, че някой постъпва гадно с вас?! newsm78
И на мен ми е странно това  Rolling Eyes

# 2 300
Това беше предложение от моя страна, защото с наличната информация не се знае кой на кой какъв е, какви са характерите....

И за мен е невъзможно свекър да пляска по задника снахата и синът да го приема като вид закачка, ама на - случва се....  Затова са различните варианти на представяне на ситуацията.

# 2 301
  • Варна
Абсолютно! Можело онзи да извърти нещата и да каже, че я изпробвал, дрън-дрън, че пляс. И защо е нужно да я изпробва? Ако някой каже, че ми предлага нецензурни неща, за да ме изпробва, това би ме обидило страшно много. За да ме изпробват значи съм дала повод. Бих казала на мъжа си без грам притеснение и театралничене и намеци от сорта "ами, дали". НЕ! Бих споделила на момента с думи от типа: "Той ми каза това и това, аз го тълкувам така и така, ти ако мислиш различно - иди поговори с него какво точно има предвид, щото мен ме дразни!" Точка! Пък ако на мъжа ми му стане супер забавно от ситуацията и започне да го приема за закачка ще си направя съответните изводи и за него. Като гледам, jfjallen, щом си го изритала твоя, значи е имало защо и приемането на подобно нещо закачливо е била една от гадните му страни.

# 2 302
Никак не ми е странно. В много семейства няма пълно доверие, има съмнения, ревност... Толкова теми има из форума.

# 2 303
  • София
Никак не ми е странно. В много семейства няма пълно доверие, има съмнения, ревност... Толкова теми има из форума.
Не става въпрос дали си имат доверие. Става въпрос, че някак не е особено добър подхода да го събуди посред нощ и да му каже - абе, барт ти ме сваля, вика ме на кафе у тях и ми прави комплимент за циците и задника. Демек - иска да ме чука. Така поднесена информацията, рискува нездравословен конфликт между тройката, който инак би могъл да се ограничи само между двойката братя'братчеди

# 2 304
Абсолютно! Можело онзи да извърти нещата и да каже, че я изпробвал, дрън-дрън, че пляс. И защо е нужно да я изпробва? Ако някой каже, че ми предлага нецензурни неща, за да ме изпробва, това би ме обидило страшно много. За да ме изпробват значи съм дала повод. Бих казала на мъжа си без грам притеснение и театралничене и намеци от сорта "ами, дали". НЕ! Бих споделила на момента с думи от типа: "Той ми каза това и това, аз го тълкувам така и така, ти ако мислиш различно - иди поговори с него какво точно има предвид, щото мен ме дразни!" Точка! Пък ако на мъжа ми му стане супер забавно от ситуацията и започне да го приема за закачка ще си направя съответните изводи и за него. Като гледам, jfjallen, щом си го изритала твоя, значи е имало защо и приемането на подобно нещо закачливо е била една от гадните му страни.
Аз дадох предложението за завоалирания разговор, поднасяне на информацията. За добро или лошо - свекъри не съм имала, просто някой преди мен даде подобен пример с вече бивш свекър, и реакцията на сина - съпруг. Затова съм на мнение, че трябва да се действа съобразно ситуацията, характерите, възпитанието, нравите в голяма фамилия..

# 2 305
  • Варна
Извинявам се за объркването.

# 2 306
Не става въпрос дали си имат доверие. Става въпрос, че някак не е особено добър подхода да го събуди посред нощ и да му каже - абе, барт ти ме сваля, вика ме на кафе у тях и ми прави комплимент за циците и задника. Демек - иска да ме чука. Така поднесена информацията, рискува нездравословен конфликт между тройката, който инак би могъл да се ограничи само между двойката братя'братчеди
Събуждането посред нощ не е моя идея /изобщо мисля, че е съвсем примерно казано, а не съвет/, нито пък ще е моя подход. Подходът зависи от човека, но трябва да се действа.
Иначе аз говоря за това да не смееш да кажеш на партньора си за подобни нагли намеци от страна на много близки, от страх той да не се обърне срещу теб и да те изкара теб виновна. Това е липса на доверие между двамата. А причините за липса на доверие са различни - както реални минали поводи, така и начин на мислене и разбиране на отношенията.
И какво значи нездравословен конфликт между тройката? За мен е нормално да се прекъснат или сведат до абсолютен минимум отношения с подобен роднина.
Всъщност, мисля, че показваш точно начина на мислене на голяма част от мъжете.

Очаквам скоро да мине модератор и да трие.
Или поне Мери Ан да направи забележка.

Embarassed Embarassed Embarassed
Пиша на фонетик, з и с са ми едно над друго. Нямам претенции да пиша без грешки, но точно "искара" изобщо не е от моя тип грешки. Поправих си го, де. Simple Smile Но в цитата по-нататък ще остане.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 16:14 от Блу

# 2 307
  • Другата България
Очаквам скоро да мине модератор и да трие.
Или поне Мери Ан да направи забележка.
smile3515 smile3516
Няма смисъл. Laughing

# 2 308
  • София
Тъй като се касае за много близък на мъжа човек, а не за кой да е, това ви убягва;
Някак е по-трудно да се възприеме сериозно подобно нещо, ако се изрече ей тъй спонтанно. И не знам какво е мисленото не всички мъже (явно Ти знаеш, обаче), но изхождам от факта, че имам брат, на когото изключително много държа, като  всяка подобна ситуация се преценява отделно. Да, мъжът трябва да познава и да има доверие на жена си, но нямам представа на Анонимкова мъжа й какъв е, че да я посъветвам другояче. Три пъти режи, един път мери!

# 2 309

Аз дадох предложението за завоалирания разговор, поднасяне на информацията. За добро или лошо - свекъри не съм имала, просто някой преди мен даде подобен пример с вече бивш свекър, и реакцията на сина - съпруг. Затова съм на мнение, че трябва да се действа съобразно ситуацията, характерите, възпитанието, нравите в голяма фамилия..

Аз дадох примера със свекъра от преди години.
Лошото е, че наистина нещата опират до там, че характера и манталитета на мъжкото тяло вкъщи са определящи за това как ще се развият нещата оттук нататък. Много предполагаемо е Анонимка да си знае какъв хубостник има вкъщи и за това да не смее да се довери. Но и в такъв случай оставам на мнението- не крий! От това по-погрешно няма. Точно зашото е  много близък. И какво ако каже че е било майтап? Важното е да престане, нали? Така че, стига да престане глупостите, да си се оправдава както си иска...

Общи условия

Активация на акаунт