Голямата тема за малките масла - 10

• 91 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз използвам лавандулово за дрехите.Капвам по няколко ка.пки на едни мънички ароматни възглавнички, пълни с цветчета от лавандула.Освен че ми харесва ароматът предпазва и от молци
Мерси, аз за вътре в сушилнята искам. Но наистина  ако може да се включи някой с конкретна фирма да каже - тези масла са хубави със силен и траен аромат...понеже явно има и масла без аромат, а това което видях вчера беше в запечатани шишенца и не мога да ги отварям и помирисвам на място.
Иначе тези, които взех ще си ги използвам за ръце, за коса, няма да останат със сигурност.

# 586
Здравейте , можете ли да ми препоръчате масло против лоша миризма на крака . В началото на темата четох, че се препоръчват вани с масло от манука което действа антибактериално и противогъбично , но и други масла имат този ефект, че се чудех това ли е най-ефективно ?  Имах и гъбичка на два нокътя на пръстите на краката, но ми писва това мазане , пилене и т.н . За това предпочитам вани с нещо . Ако някой е преодолявал този проблем, моля да се включи?
iatcka, масло от лимон, масло от здравец, масло от чаено дърво, масло от нийм, масло от мандарина, масло от лавандула, масло от лимонова трева, масло от смрадлика, масло от бергамот, масло от бял равнец, масло от грейпфрут, масло от лайка, масло от бор...

Angel_Dust, може би ароматни масла като жасмин, момина сълза, перуника, бяла роза, зюмбюл, лотос, люляк, орхидея, фрезия и т.н. биха ти свършили работа.

# 587
  • София
Дивиана  - мерси, а има ли истински масла и ментета? По-концентрирани? нещо такова се опитвам да разбера...
Едното ми е на Ареон Природа, другото на икаров... има ли по-читави или е все тая на кой производител е?

# 588
Angel_Dust, има неправилно дестилирани, подправени, смесвани с евтини синтетични съставки /химични емулгатори, терпентин, спирт, растителни или минерални масла/, синтетични, нискокачествени... и хубави, т.е. качествени натурални масла.
Ареон Природа никога не съм ползвала, за Икаров нямам добро мнение.
Хубави масла /от по-разпространените тук/ са на Таоазис, Акамути, Pranarom, чувам добри отзиви и за Алтея, но нямам лични впечатления.

Например ароматните масла от момина сълза, нарцис, мимоза, орхидея, люляк и т.н. не са чисти и концентрирани, а конкрети и резиноиди, в които максималната концентрация на аромавъглеводородите не превишава 10–15%.
Някои не са натурални /напр. т.н. "абсолют"-и, които съдържат отделни химически съставки на растенията, които наподобяват аромата им/, други са на маслена основа, трети с алкохол...
Дълга и широка е за обяснение в общи линии.  

# 589
  • Стара Загора
Дивиана, Карамел  Hug , ще опитам с предложението на Карамел, дано ми помогне .

# 590
Скрит текст:
Angel_Dust, има неправилно дестилирани, подправени, смесвани с евтини синтетични съставки /химични емулгатори, терпентин, спирт, растителни или минерални масла/, синтетични, нискокачествени... и хубави, т.е. качествени натурални масла.
Ареон Природа никога не съм ползвала, за Икаров нямам добро мнение.
Хубави масла /от по-разпространените тук/ са на Таоазис, Акамути, Pranarom, чувам добри отзиви и за Алтея, но нямам лични впечатления.

Например ароматните масла от момина сълза, нарцис, мимоза, орхидея, люляк и т.н. не са чисти и концентрирани, а конкрети и резиноиди, в които максималната концентрация на аромавъглеводородите не превишава 10–15%.
Някои не са натурални /напр. т.н. "абсолют"-и, които съдържат отделни химически съставки на растенията, които наподобяват аромата им/, други са на маслена основа, трети с алкохол...
Дълга и широка е за обяснение в общи линии.  

А дали маслата на  http://www.cbn.bg/store/oly-vital.html са добри?

# 591
vshiderova, ако въпросът ти е към мен - нямам представа. Отдавна са на пазара, но не са ми обект на интерес.

# 592
  • Стара Загора
Дивиана , а маслата които си ми препоръчала , имат ли антимикотично действие , или са само "убийци " на миризми, защото обикновено миризмата е причинена от гъбички , поне според мен. И не е  ли по-добре вместо да си взема композицията против гъбички на  Ривана да си взема отделните масла от композицията / защото смятам,че ще са по - качествени" . Обаче в какво съотношение за вана/ за крака/  тогава да ги използвам?   newsm78

# 593
Момичета не знам в тая тема или в темата за професионална козметика да пиша(но в крайна сметка реших в тази Simple Smile )искам да Ви кажа колко съм доволна от това http://profesionalnakozmetika.com/keune/profecionalno-organichno … ight-45-ml?page=9
Използвах го като стилизиращ продукт и косата ми стана много хубава,лъскава и гладка,честно казано не очаквах!

# 594
1. Дивиана , а маслата които си ми препоръчала , имат ли антимикотично действие , или са само "убийци " на миризми, защото обикновено миризмата е причинена от гъбички , поне според мен. 2. И не е  ли по-добре вместо да си взема композицията против гъбички на  Ривана да си взема отделните масла от композицията / защото смятам,че ще са по - качествени" . Обаче в какво съотношение за вана/ за крака/  тогава да ги използвам?   newsm78
iatcka,
1. антимикотично действие имат: масло от чаено дърво, масло от лавандула, масло от лимонова трева, масло от смрадлика, масло от чаено дърво, масло от бергамот, масло от бял равнец
антисептично действие имат: масло от лимон, масло от мандарина, масло от здравец, масло от санталово дърво
антибактериално действие имат: масло от смрадлика, масло от лимонена трева, масло от бор, масло от пачули
и т.н.
успех Hug

2. Нямам никакви впечатления от композицията масла на Ривана.
Вана за крака: 10-15 капки масло/масла /примерно 3 вида масла по 5 капки от всяко/

# 595
Масло от риган знам, че много помага за гъбички. Може да се маже, но най -добре и да се пие. Аз съм си поръчвала капсули от айхърб. Само трябва да се внимава със стомаха. Добре е да се приемат и пробиотици успоредно, а ако някой има стомашни проблеми - язва и т.н. не се препоръчва.

# 596
Много се извинявам, че не е по темата, но дали някой ще може да ме ориентира към тема за Разширени вени ( много моля)

# 597
# 598
  • София
Момичета не знам в тая тема или в темата за професионална козметика да пиша(но в крайна сметка реших в тази Simple Smile )искам да Ви кажа колко съм доволна от това http://profesionalnakozmetika.com/keune/profecionalno-organichno … ight-45-ml?page=9
Използвах го като стилизиращ продукт и косата ми стана много хубава,лъскава и гладка,честно казано не очаквах!

Много благодаря! Интересно звучи ...

# 599
Вивиан,интересното е че аз очаквах че косата ми ще се омазни ако го използвам като финиш,ама се прежалих и реших да пробвам,останах учудена нямаше никакво омазняване да не говорим че сложих доста повече от "една-две капки" Simple SmileРазресах я доста лесно и по-бързо ми изсъхна като че ли newsm78.Абе незнам ще го ползвам да видим как ще действа.

Общи условия

Активация на акаунт