Голямата тема за малките масла - 10

• 91 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Сега искам да си взема инхалатор. Искам да попитам дали някой използва инхалатор с етерични масла, а не с медикаменти. Предпочитам да използвам уред вместо да вися на котлона над тенджера. Също така има ли масла, с които изрично не може да се прави инхалация.

Какво целиш? В етеричната лампа не вършат ли работа?
Някъде четох, че има масла, предназначени за терапевтична употреба, всмисъл не съм сигурна дали всякакви стават за инхалации. Ама май това, което четох беше за такива, които могат да се приемат вътрешно (да се пият)...
Нека Дивиана да се включи, тя ще знае повече  Hug

Не, не знам. Hug Не съм компетентна, нито специалист.
Чела съм, че е опасно и затова аз никога не слагам в инхалатора ЕМ. Лекарските препоръки също са за инхалации само с физиологичен р-р /или медикаменти по предписание/, така и правя.
Иначе за възрастни: 3 капки ЕМ на 6 ч.ч. вода, два до максимум 4 пъти в денонощие - това при хрема, но не и при алергичен ринит.
Категорично в инхалатор не се слагат етерични масла. Виж капването на няколко капки в тенджера с гореща вода и стоенето над нея, като при парна баня вероятно няма да е проблем.

# 316
Аз искам да попитам следното-вчера си правих маска с ячмр, кокосово масло и протеинов балсам. Отмих с хидратиращ ш-н и сложих мааалко хидратираща маска. Правилно ли е така или е трябвало отново с протеинови продукти? newsm78

# 317
  • София
Много благодаря на включилите се!
Ще си продължа само с ароматерапии...

# 318
  • France
През 2-3 дена правя маска на косата: ленено масло, рициново, глицерин, масло от карите, 1 ч.л. ракия, 1ч.л. оцет, евентуално и яйце. За месец и половина ми израстна с 2.5 см.

# 319
Аз искам да попитам следното-вчера си правих маска с ячмр, кокосово масло и протеинов балсам. Отмих с хидратиращ ш-н и сложих мааалко хидратираща маска. Правилно ли е така или е трябвало отново с протеинови продукти? newsm78

Сподели, моля какъв протеинов балсам използваш?

# 320
Ползвах протеинов балсам на Наши Pure keratin и отмих с Joico moisture recovery.   bouquet

# 321
  • София
Момичета, маслата свалят ли боята за коса или само жълтъкът?  newsm78

# 322
  • Пловдив
Според мен свалят  Peace

# 323
Аз знам,че ако са загряти,тогава свалят боята  Peace

# 324
Искам да попитам в едно ЕМ от розмарин със състав : ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, D-LIMONENE, LINALOOL каква е ролята на последните две?  Blush Да не съм се прецакала с покупката, защото маслото е на БГ роза Карлово (просто в момента нямаше на ривана).

И второ питане - мога ли във дестилирана флорална вода (лавандула) да капна и колко точно капки от това масло и да третирам корените след баня с цел стимулиране на фоликулите и растежа?

Hug Благодаря!

# 325
  • София
Хм, стана ми интресно почистването на лице с масла... Признавам си - пробвах снощи. Имах само арганово под ръка намазах си лицето трих с един тампон за сваляне на грим... (нямах грим)... Обаче тампонът си остана бял (с мицеларна вода като мина не остава бял), а лицето ми стана доста амзно. НАложи се да се измия след това с традиционния си гел за лице...
Гледам в ю тюб , намазват лицето, разтриват с пръсти и после намокрят кърпа с гореяяа вода, налагат на лицето и после избърсват... Тези кърпи ... то на човек му трябват така да си има 10-тина... После как се перат, с какво...
И изобщо дали така се сваля грим, например дабъл уеър на Ести, спирали, сенки...? Какво масло точно е подходящо?

# 326
  • В полите на Пирин планина
Искам да попитам в едно ЕМ от розмарин със състав : ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, D-LIMONENE, LINALOOL каква е ролята на последните две?  Blush Да не съм се прецакала с покупката, защото маслото е на БГ роза Карлово (просто в момента нямаше на ривана).

И второ питане - мога ли във дестилирана флорална вода (лавандула) да капна и колко точно капки от това масло и да третирам корените след баня с цел стимулиране на фоликулите и растежа?

Hug Благодаря!

D-limonene и Linalool са прекурсори. D-limonene e безцветен течен хидрокарбон с растителен произход. По мое виждане са сложени с цел усилване на мириса на ЕМ, т.к. имат изразен цитрусов аромат.

Лимонѐн (или още дипентѐн, C10H16) е оптично активен безцветен течен терпен с миризма на лимон. Оттам идва и името му, тъй като се съдържа в големи количества в кората на лимона и на други цитрусови плодове, както и в етеричните масла. Широко разпространен е в природата.

Линалолът (още линалоол) е срещащ се в природата терпенов алкохол с много индустриални приложения, обусловени в най-голяма степен от приятния му мирис на индрише.

Линалолът се съдържа в етеричните масла, добивани от много цветни растения и подправки, като например от лавандулата и семената на кориандъра. Използва се като аромат за домакински продукти като сапуни, шампоани, лосиони и почистващи препарати. Има и бактерицидни свойства.

# 327
Благодаря ти много за труда, Лейди  Hug Аз тамън преди малко като заспа бебето успях да се поровя и да прочета за тях.

Така ми остава само второто питане за Ем розмарин - дали е правилно и по колко капки мога да сложа в лавандулова вода за да пръскам в корените?

# 328
Хм, стана ми интресно почистването на лице с масла... Признавам си - пробвах снощи. Имах само арганово под ръка намазах си лицето трих с един тампон за сваляне на грим... (нямах грим)... Обаче тампонът си остана бял (с мицеларна вода като мина не остава бял), а лицето ми стана доста амзно. НАложи се да се измия след това с традиционния си гел за лице...
Гледам в ю тюб , намазват лицето, разтриват с пръсти и после намокрят кърпа с гореяяа вода, налагат на лицето и после избърсват... Тези кърпи ... то на човек му трябват така да си има 10-тина... После как се перат, с какво...
И изобщо дали така се сваля грим, например дабъл уеър на Ести, спирали, сенки...? Какво масло точно е подходящо?

Изгледах много клипчета и използват предимно кокосово или маслинено. Навсякъде изглежда супер лесно и практично  newsm78 Изгледай това видео, реакцията на момичето след като опита много ме развесели  Laughing
Скрит текст:

А за кърпите, точно в клипчето което публикувах преди това момичето обяснява - купува си комплект от 8 малки кърпи за $4 (нищо работа за там) и си ги ползва само за това. Да с времето се захабяват много, но тя знае че си ги ползва само за това.

# 329
  • София
Е тази си свали грима с кърпичка за разгримиране ...

Общи условия

Активация на акаунт