Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 940
  • 356
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Рим и обратно
Имам предвид, че не е само "италианското", защото галина бланка е на испански и означава бяла кокошка. Което пък идва да покаже, че не е само италианска дума, а почти интернационална.

# 136
  • Countryside
Имам предвид, че не е само "италианското", защото галина бланка е на испански и означава бяла кокошка. Което пък идва да покаже, че не е само италианска дума, а почти интернационална.
Дай сега Галинките да си теглят ножа  Mr. Green

# 137
  • София - Рим и обратно
Къде го казах пък това hahaha. Просто нашето Камила е смешно да се сравнява с Галина.

# 138
  • София
Всички Галини се правят на Галя.

Деница и Дамян.

# 139
  • Countryside
Къде го казах пък това hahaha. Просто нашето Камила е смешно да се сравнява с Галина.
Не си го казала, но ми стана смешно и реших да се пошегувам  Hug
Камила си е доста популярно англо-езично име и се пише Camilla, което според мен е близко до Camomile (лайка), но това си е моето тълкуване. Но и до Camel(камила) не е много далеч     Mr. Green

# 140
  • Варна
Представяме се Галя по няколко причини, сред които не е включена въпросната "кокошка". Навсякъде по света ще свържат първо името с огромното влияние на Русия и соц режима, чак тогава с превода. А като правопис - пише се с едно L, а не LL както е думата. Така, това е едно глупаво задълбаване. Мисълта ми е, че го намирам за тъпо да се взима под внимание превод на някакъв си език, при условие, че това е утвърдено, ползващо се и познато име, което си има друга история. Хората в чужбина са по-интелигентни. Знаят, че човека прави името, а не обратното. Ако тепърва ще измисляме име и има превод на такъв масов език, го намирам за кофти. Никога по никакъв повод не съм се срамувала от името си или да съм отнесла някакви подигравки, дори при общуването си с италианци и латиноамериканци. То пък за късмет, съм имала досег и с двете. Отивам сега да питам латиноса, що аджеба не ми е споменавал такова нещо, хем от години се знаем.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Та, Кафе с мляко, благодаря за новата  информация.

Пожелавам на авторката да намери своите имена. Аз търсих по същите критерии и си ги намерих. Обичам си ги и си ги казвам с гордост.

# 141
Ерини(я) - древногр. богиня на отмъщението.
Нике - древногр. име на победата.
Рея - древногр. дъщеря на титаните, майка на Зевс.
Тея - древногр. майка на Хелиос.
Дария.

# 142
Не виждам как Дария е рядко срещано  Naughty

# 143
  За момиче ми харесват Леда,Неда,Магда,Вяра
За момче: Божан и Стоян

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 12:16 от Wonderrr

# 144
Здравейте и от мен! И аз съм новичка тук. И аз ще си имам бебо скоро. И аз се вълнувам от имена. Ама вчера при професора се обаждаше една жена, за да запише час на детето си при невролога... забележете... името на детето беше Емилия Емилиянова Емилова. Това е леко казано странно, поне за мен. А покрай мен всички приятелки, роднини, близки вече имат детенца. На какви ли не имена съм се сблъсквала - Галияна, Ганимир, Анили, Ванда, Венимира, Вениамин, Светлена, Ани Стамена.... Аз също предпочитам по-нестандартни имена. Ако е момиче съм си измислила Далия, а за момче задължително на 100% Константин.
Пък нали знаете името не прави човека!!!

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 12:44 от TODICHKA11

# 145
 Laughing Laughing Сина ми и мъжа ми са Стефан Стефанов Стефанов , баща ми беше Иван Иванов Иванов, свикнала съм. Когато бях ученичка отиваме да си искаме някакви бележки от счетоводството и жената пита за имената - .... Данчев Данчев, .... Славов Славов и аз Иванова Иванова. Реакцията беше - какви сте вие бе , от къде се взехте  Laughing Laughing Laughing

# 146
  • София
 Laughing
Дааа, това ме подсеща за подобна случка - отсядаме група приятели в малко хотелче и започваме да се регистрираме на рецепцията: първият - ....... Христов Христов, вторият - ....... Каменов Каменов, трети - ......... Йорданова Йорданова, следващата съм аз, с различни имена. Рецепционистката: само Вие се престрашихте да си кажете истинските имена, нали  Grinning

# 147
  • София
Децата са Иванови (на квадрат).
Аз бях Илиева (на квадрат). Смеех се като малка, че ще си намеря мъж с такава фамилия, ще си турна тире и ще съм на куб. Това на майтап... от баща си "имам" само бащино име.
Не знам какви документи попълвах... улисала съм се и изведнъж щерката рече "ама ти не си Иванова Иванова". Поглеждам... вярно съм се писала така  Joy

# 148
За мен  красиви,български имена за момче са- Стефан,Симеон( любимите ми),но те не са рядко срещани.
Лично моя син се казва Алекс и не е кръстен на никой.

# 149
Стабилно, сериозно и любимо мое име за момче е Борис !

Общи условия

Активация на акаунт