Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 938
  • 356
  •   1
Отговори
# 90
Ако чакате момиче, бих ти казала моето любимо име, с което кръстихме дъщеричката ми.
ЕЛИЦА   Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
1. Името е пожелателно- да е тънка, стройна и красива като елха, но и също толкова устойчива срещу ветровете и бурите (респективно- трудностите в живота).
2. Не е толкова често срещано, но си е българско.
3. Има си имен ден- Цветница, а някои празнуват и на св.св. Константин и Елена
4. Благозвучно, женствено и красиво е.
5. Има съкратен вариант за обръщение (Ели).
6. Има подобни еквиваленти в чужбина, така че един ден ако живее в чужбина няма да им е трудно да го произнасят. (Елис, Elizza)

Това бяха нашите доводи за избора.

# 91
  • София
Всъщност ще им е трудно заради Ц-то, т.е. ще  наричат детето с нещо подобно, но не и точно Елица.

# 92
  • София - Рим и обратно
Ще я наричат ЕлиЗа в общия случай.
На мен също ми е любимо Елица, но се разколебах именно защото в държавата, от която е баща й, щеше да звучи някак ..... румънско Confused. Той така ме отказа Grinning.

# 93
 Една позната ми разказа, че в детската градина групата на дъщеря й били 20 деца с 3 имена - 6 Виктория, 6 Мартин и останалите Симона Grinning
Моето дете се казва Елена. Избрах го, защото е името на най-красивата жена в историята и звучи тежко и сериозно като име на дама. Няма нито едно друго бебе около нас с това име и всъщност обикновеното име стана необикновено Simple Smile Все пак мога да ти предложа Василена, Белослава, Ксения, а за момче Тихомир, Евгени, Валери.

# 94
  • София - Рим и обратно
Аз също съм много доволна от спонтанния ми избор на име за голямата ми щерка. Обикновено име, международно, с прекрасно значение, но явно излязло от масова употреба и в резултат - винаги и навсякъде е единствена с това име Heart Eyes.
А преди да се роди като се сетя какви спрягахме... Crazy. Но като се роди и я видях, нито едно от тях не й лепна.

# 95
Една позната ми разказа, че в детската градина групата на дъщеря й били 20 деца с 3 имена - 6 Виктория, 6 Мартин и останалите Симона Grinning
Спонтанно ми хрумва, че в общините могат да въведат месечен лимит за някои имена. Laughing

Кафе, как се казва дъщеря ти?

# 96
  • София - Рим и обратно
Валентина  Heart Eyes - означава силна, здрава.
И не, никой не я нарича Валя Grinning.
Просто това беше нейното име, когато се роди. Не ми е идвало дори на ума преди това, странно... Явно и на никой друг в БГ не му идва, защото нито в градината, нито в училище съм засичала друга Валентина. А в Италия е от най-често срещаните. Познаваме поне 5 там Simple Smile.

# 97
  • София
На една приятелка дъщеря й се казва Валентина.

# 98
Валентина  Heart Eyes - означава силна, здрава.
И не, никой не я нарича Валя Grinning.
Просто това беше нейното име, когато се роди. Не ми е идвало дори на ума преди това, странно... Явно и на никой друг в БГ не му идва, защото нито в градината, нито в училище съм засичала друга Валентина. А в Италия е от най-често срещаните. Познаваме поне 5 там Simple Smile.
Хубаво е! Много познато и много добре прието, а в същото време рядко. В мъжки вариант знам за две малки деца тук от форума, но в женски - само големи познавам и то малко. Допускам, че повечето хора смятат, че е руско /и то вероятно покрай Валентина Терешкова е навлязло у нас/ и затова го избягват. Което не пречи да се празнува Св. Валентин обаче. Laughing
А всъщност днес е точно Св. Валентина. Да ти е жива и здрава дъщеричката!  bouquet

# 99
  • София - Рим и обратно
Благодаря ти, Блу!   bouquet. Тя дъщеричката е цял пубер вече и започна много да си харесва името. Преди страдаше, че нямало нито една друга с такова "странно" име, а как искала да е Виктория (имаше 2 само в нейния клас) Rolling Eyes hahaha. Добре, че взе да й минава това.
Голяма заблуда е, че името е само руско. Също е латинско. Просто е универсално и славянският му вариант съвпада с латинския.
А пък и на Валентина Терешкова какво й е? Славна жена Simple Smile.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 12:40 от 'Кафе с мед'

# 100
Ааау, добре че ми напомнихте, и моят Валко има имен ден днес.  Laughing
А какво му има на Валя?
И аз се надявах Валентин да е от по-рядко срещаните, но в болницата ме настаниха с жена, чието бебе също се казваше така.  Laughing След него обаче друго познато бебе от тоя набор с това име нямаме, та си отдъхнах.  Laughing

# 101
А пък и на Валентина Терешкова какво й е? Славна жена Simple Smile.
Славна, ама с руски произход. Това й е страшното за много хора.

Еовин, твоя Валко не е ли на 14/02? Но като си рекла днес, честито и на теб тогава!

# 102
Ами не знам, онова не е ли католическо?   newsm78
Не че той е кръстен въобще  Laughing

# 103
  • София
Днес е именният ден  bouquet

# 104
  • София - Рим и обратно
Еовин, да ти е жив и здрав Валко    bouquet.
На мен лично, дори и Валя ми харесва много. Но според щерката е бабешко Simple Smile.

Блу, аз съм си русофил, не ми пречи и това схващане. И въпреки това, погрешно е да се смята, че името е руско.

Общи условия

Активация на акаунт