Рядкосрещано,неподигравателно,силно и красиво име на момиче или момче

• 109 938
  • 356
  •   1
Отговори
# 75
Добре, че е Бг Мама, да чуя думата "брига". Laughing Миднайт, добре е, че си избрала име, което означава нещо за теб. Искам да кажа, че и за мен това е важно, просто изборът ми е различен.

Това са си мои възгледи, не ги натрапвам на никого. Simple Smile Всеки ще си кръсти детето, както иска. Но не е зле да се вкара малко повече мисъл в това действие. Имената не са дрехи, не се сменят сезонно.

Angel Dust, Татяна май е руско и също е било по модите едно време. Значението му не знам. Ако някой е имал баба Татяна и си кръсти детето в нейна памет - за нищо по-хубаво не мога да се сетя.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 12:27 от Songes

# 76
  • София
Аз мисля, че всеки вкарва много мисъл, когато избира име на детето си.
Татяна го дават като руско,  римско, гръцко... според зависи...  пак не е българско в крайна сметка Wink Пък като значения, не е нещо по-хубаво от  Фрея. За мен има какво ли не по-хубаво от това да кръстя детето си на  родител или прародител Wink
Ясно е, че всеки си има  критерии по които избира име, но никога не е само - защото е модерно, сигурна съм в това Wink Пък вече кое силно, кое слабо... също е индивидуално възприемане. Wink
Аз например си знам, че част от женските имена, които страшно харесвам са меко казани странни и не биха се възприели съвсем лесно от част от хората у нас, което много слабо би ме интересувало, честно казано, аз си знам защо ги харесвам, това ми е достатъчно Wink

# 77
Пък вече кое силно, кое слабо... също е индивидуално възприемане. Wink

Тъй като темата е за силни имена, в първия си пост съм изброила тези, които аз смятам за силни, и съм пояснила защо ги смятам за такива.

Изглежда, сме на едно мнение.

Само с едно не мога да се съглася - че всеки вкарва мисъл в избора на име. Не всеки, има много фьешън и в тази работа.
За Крисия аз съм казала в първия си пост, ти какво мислиш?

# 78
  • София
Каква ти мисъл една умна женица си кръсти детето Амбра Рос,зор да сме различни. Laughing

# 79
Амбра Рос Петрова Георгиева. Бих казала как ми звучи, ако не беше излишно.

# 80
  • София
ужасно моля ти се,да не говорим ,че има и извесна стриптийз икона с това име. LaughingТя дори искаше всички имена да нямат и -ов накрая. newsm78

# 81
Па направо Джена Джеймисън да я беше кръстила, няма -ов.  Mr. Green

# 82
Songes, нямаше заяждане във въпроса ми, но имаше закачка, признавам. Споделям мнението, че за българско дете българско име е най-добрия избор, достатъчно хубави имена си имаме. Но това с буквите и сричките не го разбирам, макар че детето ми се вписва там - с по 3 срички и 6 букви са й и личното, и фамилното име. И изобщо очаквам концепцията за име да е изградена много преди да тръгнеш да ставаш родител.

# 83
И изобщо очаквам концепцията за име да е изградена много преди да тръгнеш да ставаш родител.
Моята беше, ама се оказа в сблъсък с предварително изградената концепция за имена на мъжа  ми  Joy Добре че имаме момче, там претенции нямах. И дано ако имам други деца, пак да са момчета.  Laughing

# 84
Ти нямаше ли направо конкретно име, не просто концепция?

# 85
  • София
Аз бях решила един ден като имам дете да го кръстя на съпруга ми.Така и стана момче е.Виж ако има момиче ще е сложна работата. Laughing

# 86
Songes, нямаше заяждане във въпроса ми, но имаше закачка, признавам. Споделям мнението, че за българско дете българско име е най-добрия избор, достатъчно хубави имена си имаме. Но това с буквите и сричките не го разбирам...
Аз не го възприех като заяждане, спокойно.  Simple Smile Но наистина още като дете съм чела материали за оптимален брой срички и влиянието им върху съдбата - имаше един "Вестник за дома" (я, още го има Shocked). И съм запомнила за Татяна Лолова. Ама ако се замислиш, Адолф Хитлер...

Във "Вестник за жената" има статия "Нумерология на името според Петър Дънов", ако някой се интересува. Форумът отхвърля линка.

Не прочетох всичко, но ето какво пише за дължината на името:

Добре е името да бъде дълго с по-голям брой различни букви. Да се избягват къси имена с еднотипни вибрации. Къси имена са Ани, Иво. Еднотипни вибрации имат имената Мими Лили и др. Да се избягва съкращението на дългите имена, което винаги би действало отрицателно върху живота на индивида. Например името Трендафила има 10 букви. Не е добре да я наричат Филче.

За последното не знаех, че било отрицателно, просто не ми харесва.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 14:09 от Songes

# 87
За да звучат "силно", имената трябва да са кратки, най-много двусрични.

Това за кучешките или за хорски имена?
Не се заяждам, но ми стана интересно.
След като най-много двусрични, все пак може и едносрични да са, така ли? Би ли дала пример за едносрично женско име? За мъжки се сетих сама.

Блу, мисля така за човешките имена, макар като ти прочетох поста, то и кучешките са двусрични най-често Laughing
Виж една Магдалена с нейното лежерно звучене и една Магда - самото име звучи малко като заповед. Казвам го и затова, че моите собствени деца са с двусрични имена, да не обидя някого!
Едносрични женски в нашите традиции няма много - Ан, Ив, за други май не се сещам.

# 88
  • София
Ан и Ив не са много традиционно български.
Не мисля, че броя букви и срички влияе върху сериозността.
Дори не толкова и буквите, просто някои звучат по-остро и грубовато.
Но Десислава, Екатерина, Маргарита, Преслава си звучат достатъчно сериозно, силно.
Примерно Елеонора ми е някак по-меко, по-нежно.

# 89
Да, да, съвсем не са традиционно български, грешно съм се изразила, извинявам се.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт