За хиперинсулинемията отново! Тема №12

• 59 820
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ами явно щом си го поркат не е чак толкова вредно. Wink И като се замислиш примерно тия китайските са много по вредни от него, обаче се чудя как отслабват, аз на 1500 мг не съм отслабнала с него. Предполагам че на много кг действа. Но примерно знам че на хора с наднормено тегло го изписават, обаче те така или иначе развиват ИР. Луда работа. Wink

# 736
  • София
Аз имам една приятелка, която беше с горе долу моите килограми и по-лека ИР, изписаха й по-ниска доза от мен, след 1-2м й минаха страничните ефекти и за 1г свали над 15кг. След това й намалиха дозата и качи 5кг за 2м, сега е бременна и спря хапчетата - килограмите тръгнаха нагоре.

Аз с или без хапчетата си стоя на едни килограми. Пробвала съм да ям много, да ям малко, да не ям, да ям нормално - нито нагоре, нито надолу с или без метформина... Нямам проблеми с ЩЖ. Познавам и доста възрастна жена, доста пълна от близо 10-15г с ИР и пие хапчетата - няма странични ефекти, спазва диета, но нито килограм не е мръднала също.

Аз лично също много се бях обнадеждила, че с режим и хапчето ще се вкарам поне малко в норма на килограмите, но не стана. Имам 20кг+, които качих след неправилна изписана ми терапия с хормони и противозачатъчни (Диане) от един прехвален доктор АГ+ендо, за който никога не искам и да чуя повече. За 4-5м ходене при него и незнанието ми тогава за ИР и СПКЯ си навлякох тези 20кг, които просто нямат мърдане. През бременността си качих 16кг, които за 3м след като родих свалих и от тогава отново не съм мръднала....
Има моменти когато съм -2, -3, в други моменти пак ги качвам.
Тъй като имам нисък прогестерон и много рядка менструация, се налага да пия прогестерон, от който качвам 2кг, като ми дойде ги свалям и съм така от доста време.
Пробвах какво ли не наистина, явно идва момент, когато трябва да се примиря, но това да не означава безразборно хранене.

# 737
  • София
Brayda аз свалих 10кг за 3 месеца без метформин и само н Дюкан и упражнения. Миналата година като пиех метформин и упражнения и лека диета  не мръднах и грам. Като изключих всички въглехидрати с Дюкан се стопих.

# 738
  • София
Правила съм Дюкан като студентка, всъщност тогава, като живеех сама много ми се получаваха диетите.
Сега май ми е невъзможно да се систематизирам толкова успешно вече. Сякаш си развалих много стомаха. Като ям повече месо (пилешко) ми се гади само като го видя, ненавиждам го. Ако го ям повече от 2 пъти в седмица не мога дори да си помисля за него... От тогава ми станаха проблемни и яйцата...

По-скоро бих гладувала, отколкото да се налага да ям всеки ден само месо или яйце или нещо подобно.
Но кой знае, може да опитам някой ден пак.

# 739
  • Plovdiv
Ааа по-добре Сиофор, от така известната Лида за отслабване. Като надрусан си от тези хапчета за отслабване, но не мога да отрека, че действаха...За мен е безумно да се тъпчеш с лекарства, от които нямаш нужда  ooooh!

# 740
  • София
Brayda за три месеца на Дюкан съм хапнала 2-3 пъти пилешко, ненанвиждам го и аз. Изядох не знам колко кг риба и телешка кайма. Аз имам книгата с рецепти и такива френски кулирании въртях че свят ще ти се завие.  Wink Аз правех протеинов ден през ден. С глад нищо не се постига, хранене, ама правилно хранене!

# 741
  • София
Ще взема да чета пак да си припомня по-добре и ще помисля дали може да вържа режима към ежедневието ми,  мерси много.

# 742
  • От Луната
И аз като Мацето с диета за два месеца свалих около 6/7 без лекарства, сега малко съм в застой, но ще се вкарам в релси отново.
Аз обичам пилешко, но започнах да купувам свинско, мляно месо и нещата потръгнаха. Моята диета на НВ ВМ, или по скоро в моя случай по белтъчна, от колкото мазнинна. Страхотна диета, не чувстваш глад, преливам от енергия, а от ЩЗ бях станала непокист и нищо не ме интересуваше.
Похапвам от време на време, варива, но ориз и картофи съм яла само веднъж - ориз, защото бяхме на гости. Та за мен това е начина, аз лично не смятам да спирам диетата даже по време на Б, док каза че не е нужно, само да вдигна малко калориите за деня. И така ... сега чакаме чудото, а след като се появи, ще мислим за Сиофор-а, ако ИР не е се повлияла достатъчно. Аз лично не бих искала да го пия ... особено ако достигна някакво разумно тегло и съм доволна за себе си. Все пак не е важно само как изглеждаме, а и дали сме здрави.

# 743
Брайда, пробвала ли си агнус кастус и/или див ямс за прогестерона?

# 744
  • София
Jana Ina - не съм. Пия инозитол и хром, но по-скоро за подпомагане ИР и кистите. Ще прочета за него, мерси.

# 745
Брайда, как рядък цикъл?
С голям интервал ли?

Защото при мен от ниския прогестерон ми се скъси цикъла.
Беше 28-30, стана 24-26.

Време е за нова тема. Wink

# 746
  • София
Да, идва ми през мнооого време.
Всъщност тъй като си следя БТ и правя тестове за О, последните 3-4 пъти се случва така:
в първите 30 дни - няма овулация, следва зацапване, много светло и оскъдно, което ама в никакъв случай не мога да нарека менструация, продължава между 3 и 10дни. По това време идва овулацията (доказана с тестове и БТ). Почвам прогестерона, зацапването приключва и след 14 дни ми идва нормален МЦ. Правила съм си 2 пъти изследване на прогестерон 7 дни след О, единия път беше 20 (при горна граница 86), а втория път беше 5 (при горна граница 86) - и в двата случая може овулацията ми да не се е осъществила.
Т.е. мога да кажа, че ми идва много рядко, защото нямам О и цикъла ми става между 50 и 60 дни. Идва един момент, в който LH се вдига, почвам утрогестана и цикъла ми идва след него, но О нямам или е некачествена.
До преди всичко това, което се случва напоследък, след като родих имах 2г редовен 30-32дневен МЦ, а преди да забременея имах МЦ 2-3 пъти годишно.
Забременях със стимулация, защото и тогава липсваше овулация.

Имах много много сериозни надежди втория път да стане нормално, но няма да е.

# 747
Брайда, точно исках да те предупредя, че има висок риск от забременяване, ако пиеш едновременно двете билки, които споменах! Освен това докато се пият не трябва да се приемат хормони.

# 748
Момичета, аз все пак отидох днес в Бодимед и си направих двете изследвания. Инсулина на гладно ми е съвсем добре за разлика от първия път, когато беше 13 на гладно, но после скача драстично след приема на глюкозата. Ще пусна тук резултатите, ако някой иска да коментира. Аз лично малко се пообърках какво ще означават тия резултати като на 0 минута ми е добре инсулина. Та:
Insulin (на гладно)           6.75       mU/L
Insulin (2)          104.2       mU/l
Insulin (3)          86.77       mU/l
Оптимални стойности:
на гладно: < 10.0 mU/L
на 30' и 60': пикови стойности
на 120' : < 50 mU/L

Глюкоза (1 )   S        5.6       mmol/l       
Глюкоза (2 )   S        8.1       mmol/l         
Глюкоза (3 )   S        6.4       mmol/l
Орален глюкозотолерансен тест:
(1) - изходна стойност
(2) - 60-та мин.
(3) - 120-та мин.
изходна ст. 120-та мин.
Нормален тест < 6.1 <7.8
Гранични стойности 6.1 - 7.0 7.8-11.1
Диабет > 7.0 >11.1

Референтните са в тези обяснителни бележки на лабораторията.
Отделно си направих и гликиран хемоглобин, който е все ниско. Това дали е добре?

HbA1с - гликиран хемоглобин
съгласно DCCT   -        4.7      %    референтни 4,80 - 5,90
съгласно IFCC   -        27.87      mmol/mol   референтни 29 - 42
eAG (изч. средна глюкоза)            4.88      mmol/l

# 749
  • София
Ми според мен не са чак толкова зле, ппределено имаш ИР ама не е зле. Имаш подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт