АСТМА -тема 30

• 74 102
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
привет,

на малкия му излиза нещо като ечемик на едното оченце, на долния клепач. стои като пъпка с лек подут връх...

чудя се какво да мажа... нямам златна халка че да натъркам  Mr. Green

Аз мажех с фуситалмик

Ако питаш за домашен лек - нагрята дървена лъжица и се парва за секунди, една приятелка така веднага се оправя, но аз за детето не съм го прилагала.

много мерси, даже имам такова вкъщи  Mr. Green, само трябва да го видя дали е в срок

# 76
Кажете има ли някакъв вариант за ходене на Сандански по здравната каса, че педиатърката ми обясни, че за деца никога не е имало, а за възрастни се очаквали промени с новия договор със здравната каса - не че знам какъв е бил редът до сега.

# 77
Кажете има ли някакъв вариант за ходене на Сандански по здравната каса, че педиатърката ми обясни, че за деца никога не е имало, а за възрастни се очаквали промени с новия договор със здравната каса - не че знам какъв е бил редът до сега.
Ако питаш за санаториума не мога да отговоря на въпроса ти, но условията са ужасни, ние го видяхме като бяхме миналата пролет и аз не бих отседнала там с детето  Confused
Има квартири доста евтини близо до там, може само на процедури да се ходи, взима се направление от личния лекар за процедури.

# 78
  • sofia
Ако питаш за санаториума не мога да отговоря на въпроса ти, но условията са ужасни, ние го видяхме като бяхме миналата пролет и аз не бих отседнала там с детето  Confused
Има квартири доста евтини близо до там, може само на процедури да се ходи, взима се направление от личния лекар за процедури.

А какво трябва да е направлението ? Може ли това направление да се издаде на дете ,което не е минало на Телк ? Процедурите какви са ...т.е. има ли вероятност да си вземе човек направление и от санаториума да кажат ,че детето има нужда да диша само въздуха например ?

# 79
Няма нужда от Телк, сестра ми ходиха на Трявна така с направление, а той не е с астма племенника, нито има Телк. Нашата миналата година каза, че Калоян няма нужда от процедури, само да диша въздуха. И за нас определено това беше достатъчно, предполагам, че педиатърката трябва да прецени и да издаде съответното направление и там отиваш в поликлиниката или санаториума и ти назначават необходимите процедури Peace

# 80
  • sofia
Няма нужда от Телк, сестра ми ходиха на Трявна така с направление, а той не е с астма племенника, нито има Телк. Нашата миналата година каза, че Калоян няма нужда от процедури, само да диша въздуха. И за нас определено това беше достатъчно, предполагам, че педиатърката трябва да прецени и да издаде съответното направление и там отиваш в поликлиниката или санаториума и ти назначават необходимите процедури Peace

благодаря ти много за разясненията   bouquet

# 81
Да се отчета - варицелата върви леко засега, пу-пу. Няма темп., пъпки излизаха първите 2 дни, после повече не; по лицето има само една малка пъпка; по гърба, корема и главата - доволно количество, но завяхнаха бързо. Дано това да е било. Кашлицата край няма, може би сега започва гадната част. Sad Няма да ходи на градина и ще го пазим вкъщи поне месец-два.
Стискам палци да оздравяват всички!  Hug

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 00:18 от Barbabelle

# 82
Здравейте! Кажете как минават астма симптомите на вашите деца. Аз съм притеснена, след вкл на фликсотид задъхването и кашлицата при тичане на моя 3год герой стана по-сериозно, според мен. При нас проблема е  при физ усилие, дайте съвет. На фликсотид сме от 1седмица, Сингулар от 5 месеца...

# 83
  • София
Най-кофтито при варицелата идва след нея. Tired Разказва играта на имунитета, според мен задължително вземете нещо за имунната система и им давайте. Peace

# 84
  • София,
Здравейте - как съм Ви изтървала, чак на 6 страница ще се запиша в новата тема! ние не че сме много добре, но никак не ми остава време нито да чета та камо ли да пиша! Попрегледах ви отгоре отгоре, засега че няма много време! Само да кажа, че от два дни малката е с някаква вирусна инфекция  - сополи сополи, кихане, снощи започна и да подкашля, и съответно днес сутринта ми заяви, че не може да диша! Направих и един вентолин и я пратих на училище, дано е добре сега, ще и звънна след малко да я чуя!
За Телка във втора градска - на който му предстои да минава - не се притеснявайте  - ние минахме там преди два месеца, вече и съм много доволна, пулмоложката в комисията е много добра, предразполага и не реже, поне според мен! На нас ни даде 70 %, аз дори не очаквах, а преди това бяхме със 50% и това само за астмата!!!

# 85
  • Варна, морето, сините вълни...
Малкия се разсополиви. Май е от зъбите, но се чудя лекарствата, които са ни изписани за пристъп да ги почваме ли или  newsm78 да си карам само на Флексотид и Сингулер. Пръскам морска вода за хремата и за сега само това. Утре май ще звъня на педиатърката.

# 86
При нас няма видимо задушаване, но една непрекъсната изнервяща задънена кашлица. Вече 6-ти месец сме на сингулар и флексотид, като вече втори месец флексотида съм го самонамалила на един път дневно по 2 впръсквания, само като е болен пръскам и вечер. При нас гнойната ангина мина с антибиотик за 7 дни, сега баща му е наред, само няма температура иначе същите симптоми - гнойни налепи, кървави очи и гъста обилна хрема.

# 87
Най-кофтито при варицелата идва след нея. Tired Разказва играта на имунитета, според мен задължително вземете нещо за имунната система и им давайте. Peace
Благодаря за съвета, но какво да е то?

# 88
  • София
знам ли и аз, ако може да пие имуномикс, може да пробваш с него, аз давах биозин, както и изопринозин, но така или иначе не се оттървахме от болницата, както писах, или поне витамини някакви. Тъпото е, че толкова пада имунитета от тази варицела, че една проста настинка прераства към други неща и се стига до антибиотици, от което имунната система става още по-зле, затова е важно да не се разболяват (което знам, че звучи малко като мисията невъзможна). Tired

# 89
  • около Варна
Ние точно след варицела се завъртяха в порочни кръг на бронхити, ларингит, спазми. При нас обаче варицела ни споходи точно след като бяхме в болница с двустранна пневмония, така нещата се застъпиха.

Общи условия

Активация на акаунт