АСТМА -тема 30

• 73 524
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
В Александровска ни го правиха.

# 616
  • Пловдив
Днес в болницата взеха венозна кръв за изследване дали детето има алергия-аз не разбрах точно какво изследват.Казаха после че има алергия-стойността била 500 при горна граница 40.
Знаете ли какво може да е това първоначално изследване?
Иначе казаха че за конкретни алергии се плаща-20 показателя в кръвта били 110лв.
Пак за астма ми говорят за детето.Той прави спазми и вече няколко пневмонии при среща с вирус,а пък сега викат че има алергия,отделно стафилококи в носа има и синузит .Кое в крайна сметка е основния проблем никой не може да каже.

# 617
  • Sofia
Изследват IgE, за да се види дали има някаква алергия. И сънът ми прави спазми от вируси, има хранителна алергия, и проблемна трета сливица. За съжаление нещата в повечето случай са преплетени и не. Ясно кое е проблема.
Влади пак е болен, мисля утре да ги заведа в александровска. Някой ходил ли е почивните дни, без час. Къде се точно се ходи и каква е процедурата. Защото досега не сме ходили там.

# 618
Шоколад, това е лудост с толкова много лекарства, но от личен опит бих казала, че е по-добре детето да го следи един доктор, на който имаш някакво доверие...иначе става мазало. И аз така ходех наляво- надясно по доктори и после се чудех на кой да вярвам, но вече свиренето и сама го разпознавам и чувам Simple Smile А откакто му откриха астмата, антибиотици не му изписват, само вентолин при спазъм.

За сега съм установила, че само климатолечението ни помага - като разкарам децата лятото от СФ всичко е ок и спирам и лекарствата.....даже миналата есен за малко да повярвам, че го е израснал, но уви

За Александровка, на нас понякога са ни се карали, че ходим там, а не при този, който ни се води дежурен.....но се правим на луди и си ходим. Досега не са ни връщали...
приятен ден дами:)

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 08:59 от Хрисси

# 619
Момичета имам въпрос,
От скоро понякога при дълбоко вдишване ми просвирват дробовете,единични свиркания.
Не кашлям изобщо,никога не съм имала проблеми с дробовете.Пушила съм 10 години,по около 10 цигари на ден.От два месеца не пуша.
Правих си снимка,рентегонолога каза че са дробове на пушач,но не вижда нищо притеснително.Според вас какво може да е?

# 620
При нас обаче се развиха на лошо нещата и бяхме в болница за пневмония. Днес излязохме след 6 дни. С 40 утайка беше като постъпи детето, а днес едва на 38 беше спаднала. Но настоях да ни изпишат. Детето не яде там, нервен и нещо от храна ли беше или ентеро вирус не знам, но имаше леки проблеми и със стомаха, но с прахчета овладях нещата. Сега бяхме само на инхалации с физиологичен разтвор понеже според лекарите нямал обструкция. Но като постъпихме / в 5-та градска естесвено/ беше със супер дразнеща кашлица. И Филчев ни назначи Демефан.- С голям страх съм го давала . Интересното е че на следващия ден започва да отхрачва. Но го отдавам на анттибиотика. Сега сме вкъщи на трети антибиотик. Ох само да се оправи то се видя, че моето дете в градината не може да вирее. Ще си се гледаме вкъщи. Сингулер не съм му давала. Мисля след месец с направление от ЛЛ-то и направо при Попов от 5-та градска да го диспансеризирам и това е-

# 621
  • София
kimmy, оправяйте се с дечко Praynig и повече разходки навън (поне на нас винаги така са ни казвали след двата пъти в болницата), а за детската градина...може би ще го израсте и ще стане редовен.

Големият е на 5 и 3 месеца  и за мен е празник, като ходи поне 5 дни за два месеца... Като магнит е за вирусите...къде какво има-лепва го веднага...а лошото е, че не го кара леко...

# 622
  • София, Люлин-8
kimmy Демефан е за подтискане на кашлицата на мозъчно ниво, със сигурност отхрачването не е било от него. И на нас са ни го предписвали, но аз не го дадох заради епито, всичко което влияе на  нервната система не го давам. Диспансера е добро решение, поне ще има кой да следи детето без да се притесняваш всеки път да търчиш за направление. Бързо оздравяване ви желая.  Hug
princes86 Според мен е напълно нормално да просвирваш от време навреме щом сега спираш цигарите, тези шлаки дето с години са се наслоявали започват да се разреждат и скоро най-вероятно ще започнеш и да ги отхрачваш.  Peace

# 623
Здравейте, имам въпрос за балнеолечението, което се полага веднъж годишно на детето ми с астма и ТЕЛК. Моля тези, които са ходили да дадат съвет.
Ще го водя на Сандански. Имам направление от личния лекар - от това със зелените бланки. Въпросът ми е такъв: На чие име да взема фактура, на оя или на детето? Той е на 4 и половина. Казаха ми да са описани процедурите, спането и храната във фактурата като суми. После със соц. оценка, телк, фактура и копие от направлението се отива в соц. грижи и се подават докуметите за възстановяване на 195лв., които се полагат на детето годишно за балнео лечение.
Та на кого да е самата фактура? И има ли още някаква подробност, която изпускам?

# 624
  • София, Люлин-8
И аз ще следя мисля юли да ходим в Банкя.

# 625
Направлението е от личния лекар. Това го знам със сигурност. Една зелена бланка в два екземпляра задължително. На него се пихе имената, диагнозата и че се изпраща на балнеолечение.

# 626
  • София
Здравейте, имам въпрос за балнеолечението, което се полага веднъж годишно на детето ми с астма и ТЕЛК. Моля тези, които са ходили да дадат съвет.
Ще го водя на Сандански. Имам направление от личния лекар - от това със зелените бланки. Въпросът ми е такъв: На чие име да взема фактура, на оя или на детето? Той е на 4 и половина. Казаха ми да са описани процедурите, спането и храната във фактурата като суми. После със соц. оценка, телк, фактура и копие от направлението се отива в соц. грижи и се подават докуметите за възстановяване на 195лв., които се полагат на детето годишно за балнео лечение.
Та на кого да е самата фактура? И има ли още някаква подробност, която изпускам?

Марина,

По пътя на логиката (от моя гледна точка) мисля, че фактурата трябва да бъде на името на детето след като направлението и т.н. са за него. Но все пак нека и някой друг по запознат да каже.

# 627
  • София, Люлин-8
marina-81 Мерси ще резпитам личната този месец като отида за рецептите за лекарствата.  Като минеш по процедурата пиши после как точно става.  Hug

# 628
Момичета, искам съвет! Дъщеря ми се разкашля преди повече от 10 дни,а е на сингулер. Нослето й тече с бистър секрек също оттогава. Правим пулмикорт, но ефектът е нулев. Гърдите й не свирят обаче. ЛЛ смята, че е от цъфтежи, полени или нещо от сорта. Мислите ли, че може да се включи вентолин без да свирят гърдите или не е нужно. от пулмикорта вече 2 седмици сутрин и вечер по 1мл няма никакъв ефект. Кашлицата си е влажна, по-често когато спи или след сън. Носът си тече доста, но секретът е бистър. От две седмици е така, промяна няма. Как мислите? На 12 заминаваме за санаториума в Сандански, дано там се подобрят нещата. Но моля, дайте съвет за вентолина, уместно ли е да се включи, когато гърдите не свирят?

# 629
  • София
Момичета, искам съвет! Дъщеря ми се разкашля преди повече от 10 дни,а е на сингулер. Нослето й тече с бистър секрек също оттогава. Правим пулмикорт, но ефектът е нулев. Гърдите й не свирят обаче. ЛЛ смята, че е от цъфтежи, полени или нещо от сорта. Мислите ли, че може да се включи вентолин без да свирят гърдите или не е нужно. от пулмикорта вече 2 седмици сутрин и вечер по 1мл няма никакъв ефект. Кашлицата си е влажна, по-често когато спи или след сън. Носът си тече доста, но секретът е бистър. От две седмици е така, промяна няма. Как мислите? На 12 заминаваме за санаториума в Сандански, дано там се подобрят нещата. Но моля, дайте съвет за вентолина, уместно ли е да се включи, когато гърдите не свирят?

Когато сме навън и малката е така. Като се приберем проблема изчезва. Не давам нищо освен сингулар и ериус.

Общи условия

Активация на акаунт