АСТМА -тема 30

• 73 519
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Искам да попитам нещо за спирането на сингулера. Върти ми се в главата да го спра. ЗАпочнахме го точно на 6 месеца, вече става година, откакто го пие. Детето направи последния си спазъм през август миналата година. През октомври се опита, малко бяхме на вентолин, но спазъм на практика лекарите не чуха, само аз успях няколко пъти. Последният път, когато се видяхме през декември пулмологът ни каза през март да спрем пулмикорта, а по-късно ще видим и за сингулера. Обаче не ми се разкарва на лекар при положение, че не е болен и не е бил със спазъм толкова много месеци. Смятате ли, че мога да спра сингулера на своя глава. За пулмикорта имам представа как стоят нещата- спира се обикновено лятото, ако детето е добре. Но за сигрулера нещата не са ми много ясни.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 13:12 от desive78

# 646
  • София
Без да съм лекар, аз бих го спряла Сингулара, но ако имате някакви алергии, може би е по-добре да мине периода на цъфтежите.
Ние бяхме на Сандански за няколко дни, не по каса, без санаториуми. Сега детенце е добре, от няколко седмици не е правил спазъм, като се затича леко свири, но е добре.

# 647
  • Plovdiv, Bulgaria
Искам да попитам нещо за спирането на сингулера. Върти ми се в главата да го спра. ЗАпочнахме го точно на 6 месеца, вече става година, откакто го пие. Детето направи последния си спазъм през август миналата година. През октомври се опита, малко бяхме на вентолин, но спазъм на практика лекарите не чуха, само аз успях няколко пъти. Последният път, когато се видяхме през декември пулмологът ни каза през март да спрем пулмикорта, а по-късно ще видим и за сингулера. Обаче не ми се разкарва на лекар при положение, че не е болен и не е бил със спазъм толкова много месеци. Смятате ли, че мога да спра сингулера на своя глава. За пулмикорта имам представа как стоят нещата- спира се обикновено лятото, ако детето е добре. Но за сигрулера нещата не са ми много ясни.
Аз също преди една година спрях Сингулера и малкия остана само на Флексотид.Ако трябва да съм честна няма промяна в състоянието му,но поне го тъпча с химия по-малко.

# 648
Момичета, Михаил е с Варицела. Д-р Лисички каза, да задържим Пулмикорта по 1/2 ампула 2 пъти на ден. Нешщо друго особено има ли? По спомените ми Мария го кара тежко в инфекциозна болница, и не помня много много какво съм правила, всъщност, всичко каквото трябва и даваха в болницата.

# 649
  • София
marychery, моят като имаше варицела, също не спряхме лечението на астмата, а даже пиеше и антибиотик заради ангина, но изкарахме леко. Нашето ДжПи ни изписа Изопринизон и помня, че давах Фенистил. Бързо оздравяване Hug

П.П. Не трябвало да се къпят, но аз моят го къпах, но без сапун.

# 650
Меричери, и аз давах изопринозин при варицелата и нищо друго. Дано мине леко.

# 651
Здравейте,
искам да ви попитам дали при вашите деца от честите спазми се получава хлътване на гръдният кош? При моето се наблюдава и ми казаха, че само със спорт се оправят нещата. Но той сега е на 2г. и ако искам да го запиша на плуване, трябва да е поне на 4г.
Благодаря предварително.

# 652
Да и аз мисля, че е добре да взимате нещо противоалергично сега този месец примерно, но питай доктора, ериус май е добър при цъфтежи  Simple Smile
Аз винаги изтеглям със спринцовка-колкото милилитра трябва и директно в устата:)
Мисля, че за Ефира съм чела най-добри отзиви, най-вече за минимални странични ефекти  Rolling Eyes ние сме били на сингулер и бях доволна(но те са доста по-скъпи, дори с рецептурна книжка, Ефирата май е безплатна-все още  Twisted Evil).
Хриси е на Ефира с рецептурна книжка. Частично плащам по 3,29 лв. От НЗОК: 4,99 лв. Wink
От плуване я спрях, защото е от м.03. до м.05. в ДГ, а точно зимата най-много боледува.  Sad
Ходи на йога в ДГ. Peace
Лечение на астма

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 13:04 от n_alex76

# 653
Здравейте,
искам да ви попитам дали при вашите деца от честите спазми се получава хлътване на гръдният кош? При моето се наблюдава и ми казаха, че само със спорт се оправят нещата. Но той сега е на 2г. и ако искам да го запиша на плуване, трябва да е поне на 4г.
Благодаря предварително.

Когато го приемаха сина ми в болница една млада лекарса, обучаваща се още обстойно го преглеждаше и ме пита дали си му е по принцип така леко изкривен гръдния кош. Викаем и че не знам, защото не съм обърнала внимание.

А принципно за деца с по лека форма на астма като на сина ми дали са подходящи по бойните спортове. Моя син много енергия има и искам да я насоча в правилната посока. Щом обича да се бие да го прави във спорта, а и отделно от треньора респект ще има. Не мисля точно сега да го записвам. Едва на 4г. е, но по нататък да.

# 654
Хриси пак кашля. Sad
Ходихме на доктор, дробове и гърло са добре. Има хрема, която се стича. Пулмологът преди време ми се накара да не я спирам от ДГ в такива състояния, обаче ако се влоши утре може да я спра.  Rolling Eyes
Алергичен ринит при децата
Цитат
Ако се случва детето да киха често; да има сърбеж в носа, очите, ушите, небцето; ако нослето е запушено за по-продължителен период от време; ако забелязвате прозрачен, бистър, воднист носен секрет, често стичащ се под формата на "задна хрема" от носа към гърлото и предизвикващ суха кашлица, вероятно става дума за aлергичен ринит.
Течащият нос при децата – основни причини
Цитат
Симптомите на алергичен ринит са с определена повтаряемост през пролетните месеци, при контакт с домашен любимец или сутрин при ставане от леглото, когато детето има алергия към акарите в домашен прах.
От какво се причинява хремата
Най-често първопричина за течащия нос могат да бъдат инфекции – вируси или бактерии и алергени.
Вируси
В 98%  от случаите на инфекциозна хрема като причинители се откриват вируси: риновируси, корона вируси, грипни, парагрипни вируси, респираторно-синцитиален вирус (RSV), аденовируси.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 08:24 от n_alex76

# 655
Здравейте момичета!  bouquetИмам две кутии не отваряни пулмикорт,които искам да подаря!На сина ми го изписват,но го употребяваме само при нужда!Слава Богу скоро не ни се е налагало,но имам в повече!Мога по куриер,или за София лично предаване!Дано на никое детенце не се налага да ги ползва,но...Болните да се оправят! Simple Smile

# 656
  • Ловеч
Хриси пак кашля. Sad
Ходихме на доктор, дробове и гърло са добре. Има хрема, която се стича. Пулмологът преди време ми се накара да не я спирам от ДГ в такива състояния, обаче ако се влоши утре може да я спра.  Rolling Eyes

Вече се побърквам и откачам като чуя, че преглъща секрети,  а това се случва мнооого често. И на мен ми е трудно да го пращам на градина така, защото ме е страх да не направи там спазъм и да не го забележат (случвало се е  Sad ). Все си мисля,  че като го спра от градина има по - голяма вероятност да се справя по - бързо с хремата,  но тя като тръгне и няма спиране. В момента сме на Велинград,  с надежда да му се отрази добре въздуха,  но почти всяка вечер се закашля от нещо,  което тотално ме отчайва. През деня е добре, скача,  тича и играе без проблеми,  но като вземе да ляга не знам какво му става. Знам,  че не трябва да се впечатлявам от всяко едно изкашляне,  но искам вече да му мине,  още ми е трудно да се примиря с тази диагноза. 
Оплаках се и помрънках,  за което се извинявам, но имах нужда да си го кажа.  Бързо оздравяване на всички дечица! Hug

# 657
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте! На ръба съм...и не знам какво да правя...с кого друг да споделя  Cry Синът ми пак е с пристъп, последния беше (или по точно започна) около 20.04 Защо се получава не разбирам...къде греша. Ядох картоф а кърмя само сутрин и вечер, той има алергия и сме ги спрели, не яде и аз не ям. Може ли от едно ядене на картофи пък да получи пристъп егати  newsm78 Утре сме пак при Малячкина по спешност да видим какво ще каже, но вече мисля към хомеопатия да прибегна. Друго не ми остана. Ходихме и на Пулмолог и тя същото каза.
Вече започвам да си мисля, че откакто ни изписаха Фликсотид и Сингулар все по често получава пристъп,има ли някаква вероятност да му влиаят зле? Откакто се  ероди до 10м. 3-4 бронхиолита прави, а след това вече това ни е 5ти. На 1г. и 2м. е.

# 658
Спряла см го от градина от януари, след варицелата и да чукна на дърво - добре е - изкара едни сополи, гъсти, без влошаване. Дано да е трайно подобрението, че е голям - на 5 г. и на есен - с песен, трябва да присъства, че се води предучилищна група и отсъствията - само с бележка от лекар. Лятото - вън от София да вземе малко чист въздух, да са живи и здрави свекитата.
Бъдете здрави и щастливи!   bouquet

# 659
Някъде четох, че трябва повече време да са сред природата. В далечна перспектива мисля Хриси да я запиша за озеленител или готвач.
Хриси изкара м. април без да боледува. Чак ме е яд, че не използвах това време да я изследвам за алергии от прах, акари, казеин, глутен и т.н.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 08:37 от n_alex76

Общи условия

Активация на акаунт