АСТМА -тема 30

• 73 488
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Мен лично ме е страх от подобни неща, но аз съм си такава.
Hug И мен  Crazy но тя и е представила така нещата, че едва ли не,ако не се направи, може да се развие много сериозна алергия и астма  Thinking
Имаше тук мами, които правиха инжекции,но не помня кои, нито помня дали бяха доволни, а не мога нищо да намеря с търсачката  Rolling Eyes

# 691
  • BG
megan, уточни за кои инжекции се интерсуващ, мога да ти дам инфо за Алустал. Сина ми е вече трета година на тях, за другото, което е Алергопривент (капят се под езика )не мога да кажа нищо.

# 692
  • на плажа
Забравих да споделя - с пристъп сме. На вентолин и пулмикорт, но днес случайно се оказа, че сме се сдобили и с ангина. Явно това е провокирало пристъпа. Вече сме и на антибиотик, което пък значи, че мога да му спра пулмикорта, защото антибиотикът покрива и белите дробове. Няма смисъл да го тъпча и с кортикостероид при това положение  Crazy.

# 693
megan, уточни за кои инжекции се интерсуващ, мога да ти дам инфо за Алустал. Сина ми е вече трета година на тях, за другото, което е Алергопривент (капят се под езика )не мога да кажа нищо.

Да, моля те кажи ми за Алустал:)  Hug

# 694
  • BG
megan, моят син е алергичен към дом. прах и полени, въпреки че няма астма, лятно време много му се запушваше носа и все се събуждаше с капки Виброцил. Сега вече е по-добре, пак му се запушва носа, но много по-малко от преди. Мустаков (понеже той му ги назначи) каза, че се почват есенно време, предполагам заради полените. Започва се с начална доза, която се поставя веднъж седмично и с всяка следваща седмица дозата се увеличава докато не се достигне оптималната доза. За да се поставят инжекциите, детето трябва да е здраво, което значи, че всяко едно отлагане и забавяне на следващата доза намалява ефективноста на лечението. Ако детето е болно и се наложи да прескочите една седмица, следващата седмица  ще трябва да се повтори отново дозата от предходната и чак по-следващата да се увеличи.
 Затова според мен е добре да се изчака да поотрасне детето, едно че казват в пубертета може да се израстат нещата, и друго като стане 7-8 клас ще боледува по-малко и успехът на това имунолечение ще е по-сигурен.
След като се мине с началнатото лечение, не помня колко време траеше, месец ли, няколко ли, се минава на поддържаща доза веднъж месечно, така в продължение на най-малко 3 , най-много 5 години. Освен това инжекциите е желателно да се поставят от алерголог, първо за да се следи за реакция и друго- ако се появи например по-голям оток на мястото ( както се случи при моя син), на което е направена инжекцията, може по преценка на алерголога да се направи още по-плавно увеличение на дозите и въобще от него зависи да регулира нещата по своя преценка.
За подезичния вариант няма изискване детето да е здраво, за да се капят капките или пръскало, както е там, така че за по-малко дете, знаете колко е трудно да се задържат дълго време здрави  малките деца, по мое мнение е по-добрият вариант.

# 695
Предстои ни проба за манту на 7 години.Трябва ли да правя нещо предварително-да давам противоалергично или нещо подобно?
Според мен трябва да помислиш и да се консултираш дали има смисъл и какви са рисковете. Peace

# 696
  • BG
Предстои ни проба за манту на 7 години.Трябва ли да правя нещо предварително-да давам противоалергично или нещо подобно?
Според мен трябва да помислиш и да се консултираш дали има смисъл и какви са рисковете. Peace
лошото е, че в училище раздават по едни бележки, на които да се подпишем, че сме съгласни да се постави манту на детето и не ни питат въобще искаме ли, аз със зор го отложих за лятото, то бяха едни заплахи за глоби, сега ще го мисля има ли вариант да го откажа въобще.

# 697
  • Sofia
Добре де, защо мисля, че такива неща като ваксини няма как да те задължат да сложиш, когато образованието е задължително, тоест след трета група в градината, когато предучилищната е задължителна. newsm78 Малкият сега наесен ще тръгва в ясла и понеже е назад с ваксините, попитах директорката какво ще се прави, ако не успеем с всички. Тя ми каза, че вече не било задължително да се тръгне с всички ваксини, само предупреждавали в РИОКОЗ на кое дете коя му липсва.

# 698
Нощен гост, в България ли е това? Вече не слагат ваксини по училищата, доколкото знам, а само ЛЛ.

# 699
Аз пък директно ще се гръмна. 10 дни не пием АБ и преди малко каза, че го тресе и хоп е с Т. Не мога вече да издържам. Планове да не си направи човек за следобед , а камо ли за 2-3 дни. Сега като стане сигурно ще го водя в болницата където лежахме нали има право на 2 контролни прегледа. ЛЛ-то пак ако го заведа нищо няма да каже. А мамка му днес си помислих, че от няколко дни не е кашлял сутрин като стане и ето само нещо хубаво да не си помисля. А днес почти не е кашлял. Само като се завря при едни растения 2-3 пъти и толкова. Само се моля да е от гърлото, а не да е пневмония или нещо.

# 700
  • BG
Нощен гост, в България ли е това? Вече не слагат ваксини по училищата, доколкото знам, а само ЛЛ.
В БГ е, да, минават през училищата и поставят манту на 7г, на 11г и на 17г, според имунизационния календар. Аз затова тръбях преди време за мантуто, но никой не обърна внимание, а сега за добре дошли на първокласниците с манту ще ги посрещнат, сестрата ми каза, че през октомври,  когато се прави на първокласниците, пак ще ме търси, няма отърване от тях. Но вчера четох в една стара тема, че има комислия, която освобождава от ваксинации деца с доказана алергия и астма, сега ще се интересувам повече по този въпрос.

# 701
Момичета в Неделя се върнахме от Сандански,страхотно си прекарахме,но....
Още на 5 ден там започна да хърка,но сякаш не от носа,а от гърлото,започна и да диша тежко.В Понеделник го водих при личната-каза,че вероятно е от смяната на климата и дрън-дрън.
Сега пробваме без инхалации,а само Вентолин на сироп и Ериус.
Според вас това тежко дишане и хъркането от какво може да е? newsm78
Сополи няма,може ли да ми прави нещо по-сериозно,предвид че е така от седмица вече???

# 702
нощен гост, ами ако откажа да подпиша документи? Тези нормални ли са? #Cussing out
На Хриси не й е бита ваксината за 6 г. и ще я слагам лятото/когато не сме на ДГ и има по-ограничен контакт с деца/, а наесен е в първи клас. Rolling Eyes

# 703
  • BG
нощен гост, ами ако откажа да подпиша документи? Тези нормални ли са? #Cussing out

По принцип можеш да отложиш ваксина, но не съм чувала да може да се откаже. В сините книжки на последната стр. е сложен имунизационния календар, там може да се провери на колко години какви ваксини се поставят. Като разуча тази комисия, ако наистина съществува, ще пиша, че като се сетя какъв тежък спазъм получи моята след мантуто в 1 клас, две седмици в болница бяхме тогава.

# 704
  • на плажа
Никой няма право да те задължи да сложиш ваксина - имаш право на отказ. Аз ще предупредя ПИСМЕНО в училището да не му се правят никакви медицински манипулации без мое присъствие и разрешение.

Общи условия

Активация на акаунт