187 костюма смени, но на себе си верен бъди - немски карнавалени истории

• 62 365
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
addy, на твое място засега не бих дала детето на тагесмутър. Единствено, ако започнеш курс или работа, но ако си у дома, по - добре си я гледай. Можеш да потърсиш около вас Spielkreis или Mutter-Kind-Turnen и да ходите двете.  Wink

# 676
сега започвам курс към Профис по БАМФ, но не попитах при отсъствие как се процедира. Мисля го в случай, че малкия е болен и таткото няма как да си вземе ден да го гледа, какво се случва? Благодаря и лека вечер!

wildcat,
понеже не са отговорили: При курсове към БАМФ, ако си болен или детето е болно, отиваш на лекар и оттам ти дават извинителна бележка за отсъствията. Пропуснатите дни и уроци са си за твоя сметка. Ако имаш среща в някое ведомство - искаш бележка (Bestaetigung),  че си имала среща или показваш поканата, в случай, че е по време на курса. Ако чакаш майстор да отчита топломери, вода и т.н. също. При нас учителите разрешаваха и да си напишеш сам извинение за по един ден липса - примерно лошо ти е и т.н. Ама не всяка седмица в петък примерно.  Курсовете са за теб, така че те съветвам да си съвестна, ако искаш да научиш нещо.

# 677
Моарейн, бързо наистина, затова викам няма да мрънкам за разкъсаното време... Иначе цял ден Евентуално от август 2016.
Мен пък да ти кажа никаква носталгия не ме тресе.Много си ми е добре тук и не искам да се прибирам.Преди си мислех, че съм от хората, които не могат да живеят на друго място извън родината, но се опровергах.Преди да дойдем в ДЕ, бяхме и една година в Гърция,остров Корфу.Така че вече претръпнах.Пък и като съм със семейството си, не ме е грижа къде сме, важното е че сме заедно.
Малкия ходи 4-5мес в Гърция на градина, 4-5мес, в БГ....така че и той сигурно е претръпнал вече, какво да прави горкото като само го размятаме насам-натам.

ДжейДжей, и на мен не ми се иска.Единствено си мислех за курс по немски, но ще отложа.Направо от 2 год. ще я запиша в ДГ и това е.Ще се обадя на добрата женица да не търси място и за двамата Simple Smile
Иначе има Eltern-Kind-Cafes, но не съм успяла още да ида до там.Последно време все съм по термини в ДГ или е лошо времето.Но съвсем скоро ще отида!

Според вас, ако до август случаааайно ми изкочи нещо за пълен ден ДГ, дали е много некоректно, ако се откажа от първото място...

# 678
addy_1, не е некоректно. Спазваш си срока за прекратяване на договора и готово.
Можеш да си търсиш курс по немски с Kinderbetreuung или пък вечерен. Peace

Аз вчера за пореден път се удивих до каква степен на злоядство родителите могат да докарат децата си... Едно приятелче на хлапето му беше на гости и му се наложи да пие "голо" мляко, 'щото нямахме Kaba (наложи се да питам Google к'во е т'ва) и явно не знаеше какво е какао. Всички предложени неща за ядене не ги обичал (пък аз такива хубави палачинки правя Crossing Arms).

# 679
Добро утро.
Promiscuous Girl  има различни кутии. Аз имам и големи и по малки.
Ето такива видове са. Гледам да са от един вид, че колелцата на горния влизат в капака на долния и няма опасност да паднат.
Детските градини и при нас са така. Ходене, връщане и пак ходене. Курс аз почнах чак когато дъщеря ми почна училище. Не става иначе.

# 680
Момичета, моля , ако някой има информация за летни курсове за деца по немски език в Берлин, нека пише.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 12:25 от бобчото

# 681
Малко да изпусна парата. След като 2 пъти картата ми отказва в магазина (сметка 8 евро), но аз имам 5 в брой, си излизам засрамена да тегля пари.  Blush Банкоматът - "картата е невалидна".  Shocked Събота....аз имам 5 евро и празен хладилник...и планове да ходя на мол по-късно.  Flutter Бясна започвам да звъня всички възможни 24-часови телефони на Комерцбанк и си мисля как и те правят хубавите Бг номера да ти блокират картата и да не счетат за необходимо да те уведомят по някакъв начин.  Flutter Никой не вдига. Явно само лъжат, че бачкат в събота.  Thinking Защо ли не си направих сметка в Пощенска банка, които имат отворен клон в събота до нас..
След половин час се свързвам с някой...моля се да говори английски  Praynig не....но е от любезните  Hug, и въпреки това се опитва...и ми казва, че картата ми не е блокирана...а системата на Комерцбанк се е скапала.  Joy
Няма идея за колко време.  Crazy На сайта не виждам да пише нещо по въпроса.  Whistling
Извод - банките са им като интернета (който все още нямам след месец и половина чакане Crazy).

# 682
Оооо, Grumру, ужасно! Ние чакахме само месец за интернет  Laughing Честно, много са зле тук, сега го разбирам...
На мен днес ми пристига писмо с Rentenversicherungnummer... в който разбира се, са ми сгрешили рождената дата  Mr. Green Айде сега от понеделник пак разправии по институции и телефони. Като се замисля, откакто съм тук, нямам ден без да си говоря с някакви такива служители. Поне си упражнявам немския... и търпението. Иначе са много любезни, но... Тези дни една от Кранкенкасата пък ни поиска разрешително за престой Simple Smile

# 683
Можете само да мечтаете за качествен интернет и мобилни телефонни връзки тук!
Все още дори в големите градове не навсякъде е сменен телефонния кабел с оптичен, да не говорим, че има села и паланки, които са още с дайлъп системи. Спорихме дълго време с брат ми, който е сисадмин към Булсатком и е запознат с всички тънкости на интернета и телефонните мрежи в България, защо не искам да сменяме доставчика - обещания много, ама като няма кабел, по който да минат обещаните мегабити на секунда, връзка на мукавей.
А банките с най-много реклами по телевизиите са и най-скапаните като обслужване, софтуер и др.
Има сайтове за търсене на информация точно кои банки са най=зле и най-добре откъм онлайн банкиране, поддръжка, обслужване и др.под.
Не се косете обаче, защото поне нямате насреща недоклатени лелички като в България. Може да са безумно некомпетентни на хотлайна, обаче поне са до припадък любезни.
Така че 100% щастие няма никъде.

# 684
А, хич не се кося аз. Даже ми е смешно напоследък Simple Smile Естествено, че навсякъде има трески за дялане, тука има пък много други неща, които са по-добре от БГ, така че не може да се генерализира. Ние ще поостанем тук, ще посъберем пари и може да се приберем в БГ да пробваме нещо там (имаме идеи). Много ми е важно децата да научат немски, а и ние, това е богатство, всеки един чужд език е богатство.

Тъкмо преди седмица пък си мислех, че като институция не съм ходила още само в полицията и ММ се прибира от работа и ми вика - Айде в полицията. Викам сега пък какво сгазихме  Laughing Пък то да вземат да ни откраднат колелото от заключения вход. В който има само немци. Та, така, пуснахме жалба... да видим какво ще стане...

# 685
  • The QC to be!!!
Гледам сте на тема мрънкане, та да не остана по назад от вас  Mr. Green Леко съм бясна с ваденето на шуфа - да знаете, че ако нямате немски паспорт или лична карта, забравете да се опитвате да извадите шуфа онлайн през уеб сайтове като http://www.immobilienscout24.de. И да си знаете, че този уеб сайт парво ви взима $  и после решава, че няма да ви приеме чуждите документи, и ще чакате да ви пратят кой знае кога шуфата по пощата.  ooooh!  Ей, тази Германия и системата на работа тук на много неща не спират да ме шокират колко са назад по технология и развитие.

Интернета им е някаква шега направо - даже преди десетки години в щатите когато имахме дайлъп имахме по добър и надежден интернет сравнено с това за което плащаме двойно сега тук.

И още едно мрънкане, щото сме на тази вълна пак  Crazy - намирането на не миризлив апартамент, да не е бърлога и да не струва една камара пари е кауза пердута! А хазайте тук са като хиени. Сегашните ни хазай са направо ангели обаче. Жалко, че са рядко като белите лястовици.

Свърших с мрънкането за днес.  Crossing Arms   Blush

# 686
  • Germany
Мда, съгласна съм с всички ви, да не мрънкам и аз за същите неща де Peace Обаче нета ни бива, не се оплаквам. Беше си и тук като дойдохме, не сме чакали. Но ония ден ми оставиха един пакет за съседката ни от Китай и мъжът ми отиде вечерта да и го даде, защото тя така и не мина. Че като го видяла и взела да му се клани, защото бил модема и за интернет, който чакала от месец и половина Wink

# 687
Аз съм доволна от нашия интернет. Откакто съм тук не сме имали проблеми, освен че идват едни от телеком да си предлагат услугите. Иначе ММ е чакал около 3 седмици да му го прекарат.
Синьо, няма договор, става въпрос за детската градина Simple Smile

# 688
Ние ще поостанем тук, ще посъберем пари и може да се приберем в БГ да пробваме нещо там (имаме идеи). Много ми е важно децата да научат немски, а и ние, това е богатство, всеки един чужд език е богатство.

Обаче преместването на децата от немско в българско училище никак не е лесна работа. В БГ най-вероятно ще искат да ги запишат в по-долен клас, а това понякога не се отразява добре на детската психика.

# 689
addy_1, разбира се, че се сключва договор с ДГ. Когато го подпишете, тогава ви е сигурно мястото. И в него си пише права и задължения. Peace

За интернета и аз мога да измрънкам – в съседната къща може до 50Mbit/s, в къщата точно срещу нас – 25Mbit/s, а при нас само 16Mbit/s. Безобразие!

На Baby* – бързо намиране на ново сносно жилище, моарейн да не храни особени надежди за намиране на колелото (от личен опит Confused), Grumру да не се срамува за неща, които не зависят от нея. Много пъти разни апарати не са ми искали картата, оставям покупката и толкова. Лошо беше, когато един път трябваше да си оставя награбените шоколади (все пак имах кеш за един), но проблемът си беше в апарата или по-скоро в задапаратното устройство, което така и не пожела да го рестартира.

Общи условия

Активация на акаунт