Забременели след Инвитро - тема 5

• 49 529
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Момичета добро утро   bouquet

Като се зачетох малко в юлската тема , знаете ли дали може и е безвредно
- мога да ползвам оригинален вазелин за мазане вместо скъпи кремове за стрии
- пия само минерална вода , чешмяната тук е бъкана с варовоци и сол ( чешмата за една седмица побелява ако не се чисти с препарати)
- вече имам желание да се гримирам малко  Embarassed, дали може
Благодаря предварително   bouquet

# 46
Илиянка, браво, много се радвам! Хапвайте месце щом се налага!
Аекара, за вазелина и гримирането категорично няма какво да се чудиш, действай! За минералната вода обаче по-скоро не може само тя да се пие, купувай си и трапезна (така се нарича тук, няма минерализация)
А за желязото да ви кажа, че моята докторка на последния преглед ми каза, че фолиевата киселина помагала за по-доброто му усвояване от храна.

# 47
Мерси Бис  Hug

# 48
  • София
Добро утро  Hug Чак сега ставам  ooooh!
Минералната вода май наистина не трябва да се пие, ние сме само на трапезна.
За фолиевата и аз потвърждавам, не съм я спирала от началото на бременността 3х1 и то мета версията, усвоява и задържа желязото, хемоглобинът ми е над 140.

# 49
Гледам,че обсъждате храните-аз в началото ядях вечер редовно туршия при свеки,но големи киселини получих и ги спрях. Тук от 10 дни не мога и да помириша месо и риба-гади ми се от тях,ядох една вечер яйца на очи и се спуках да повръщам. А вчера майка ми направи фасул,много го обичам,но бе голяма грешка-цял ден се превивах от болки и киселини и все в тоалетната киснах. Само от картофите и ориза засега ми е по добре,но мога ли само това да ям всеки ден. Аз ям много плодове и салати,но и от тях имам киселини. Все гладна седя и ми става лошо,никога не съм имала проблеми със стомаха както сега. Тази бременност ще ме побърка,а има още доста до края. Оплаках се едно хубаво,но изпитвам голям дискомфорт.

# 50
Здравейте и от мен. Темата за хемоглобина и желязото ще я следя с интерес, защото и аз съм с ниско. Последните ми изследвания бяха на долна граница, а за раждането не трябва да е под 100 единици. Цвекло обожавам на салата, но още не мога да го храносмилам и ми става лошо. На фреш не мога да го пия, защото ми мирише на пръст, земя и пак ми се повръща. Засега само вкарвам малко свинско и това е, телешкото ми идва тежко. Ще вкарваме сигурно на другия преглед хапчетата. Хубав ден и много ритничета от мен и бандата ми Simple Smile

# 51
Аз четох някъде, че трябва да се пие по 1 литър на ден минерална......... ма къде  newsm78
В сряда ще питам диетолог
Иначе поръчах на мъжо да ми донесе трапезна довечера

Рени стискай зъби........ аз бях много зле до 3 месеца и половина. Не можех да ям нищо друго освен хляб и малко кашкавал и козунак. Никакви манджи, никакви зеленчуци , никакви плодове, никакво месо и т.н. Сега съм доста по-добре , още не ям манджи, но започнах плодове, яйца, малко много малко месо и така  Hug

# 52
За минералната вода според мен зависи каква е, има много видове с различна минерализация. Зависи и иначе каква вода се пие. Аз лично редувам, обикновена и минерална на горна баня.

# 53
За киселини при бременност помага много, ако се хапне една бисквита или три солетки.
Или ако ви понася парче белена ябълка, пектина  в нея също неутрализира киселините.

# 54
По въпроса за водата, ние редуваме минерална с трапезна....не съм имала никакви проблеми и не съм се замисляла, че не може да се пие.....
Аз за щастие имах киселини много малко време. На мен нищо не ми помогна. При мен ябълката има резултат точно  10 минути.... нищо не съм пила, защото бяха за няколко седмици и всичко премина....

# 55
  • София
За киселините има само един лек - храната. Да не е кисело, солено, пържено, с много подправки, люто, мазно, въобще обичайните дразнители и вредни храни.
Ябълка, дъвка, газирана вода - ефектът е временен, само облекчава.

# 56
Аз редувах трапезна с минерална вода /с превес на трапезната/ когато повръщах много, тогава не можех да понасям чешмяната. Сега си пия чешмяна вода и съм ОК. Доскоро бях с диетата на Аекара, от 20 дни съм се захранила добре, даже започнах с един плод на ден, сега мога да стигна до 2-3, яхнийки и готвено по малко. Месо не ми се хапва изобщо, но гледам по малко да се насилвам от време на време. От пилешкото още ми се гади и явно асоциирам супите /всякакави/ с периода на гадене, та не мога да ги погледна, а ми се хапват. Разчитам на да си набавям по нататък желязо и с копривена супичка вместо месо, дано да ми понесе. Тук при нас на пазара продават "пробиотична" туршия насипна  Joy така й викат, без аспирин, с малко сол само и нищо друго, на естествена ферментация става кисела и омеква, а и не се задържа повече от 10-15 дни партидата, от нея си позволявам от време на време и от зелето, което правим с ММ /на терасата в бидон, без химии Wink / Засега хемоглобина при последните изследвания беше 118, доки каза, че като за бременна съм пушка. Simple Smile
Зелениите /салатки, лапад, коприва, магданоз/ знам от позната, че е хубаво да се накисват поне 30 мин. в студена вода да има излязат токсините и нитратите, пада и засъхналата кал и възможни дребни и опасни ларви на някои гадове, не знам доколко помага, но го правя всеки път, сега ги избягвам по обясними причини. Wink
За мазането: ние си поръчахме във фейс групата Био Ойл, скоро трябва да пристигне /по Ибей/, надявам се да ми е от полза, ще докладвам после. Simple Smile
За киселините: като стане мноооого зле работата, си позволявам 1-2 "бонбонки" Талцид. Рядко, слава богу.

# 57
Ябълки ям всеки ден,бисквити и солети от време на време-нищо не ми помага,дори обратното и от плодовете имам киселини,а аз не мога без тях. Това състояние е ужасно,но в момента никакви лекарства не мога да пия.
Имам едно въпросче-вие шофирате ли и колко време след трансфера започнахте? Аз 1-2 пъти само съм карала и то все след гости,защото мъжо е пил. Не съм свикнала така да чакам някой да се освобъди,за да ме закара някъде. С тези мои прокървявания ме е страх до магазина дори да отида вече,от лежане ме боли всичко и изляза ли извън вкъщи ми става лошо,а да чукна на дърво вече от 1 седмица всичко спря. Последно преди 2 седмици бях на преглед и въпреки,че на 16.02 съм на БХС ми е леко неспокойно дали са добре мъниците.

# 58
Коте Дани ,ти в коя фейс група си?

Аз пия само чешмяна вода.
Салатите и аз ги изкисвам. И зеления лук , и краставиците, като във водата слагам и малко сода/бях го прочела някъде/.

# 59
Илиянка, в затворената Фейс група на юлските мами от форума /на първа страница на темата в бг мама има указания за влизане в нея Wink /. Ще прочета за содата, че ми стана интересно, иначе и аз всичко зелено накисвам.
Рени, аз не шофирам и нямам желание дори за книжка, знам че ще ми е проблем след време, но ще се оправя. А за теб - знаеш, още е рано дори да си го помисляш, пази се, пази и бебоците най-вече.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт