Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Иначе за столчето - да, от догодина ще е, засега в раничка, ама си гледаме ние, че искаме от тия столчета, които се слагат напред. Почти не съм виждала такива... Той таткото вече велосипеди гледа, така че Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Мони - я тихо! Мине ли възстановяването след раждането яхаме колелата! Оставяш беба на таткото или я мятате в слинга и към Борисова:)
Между другото, виж ние по какво точим лиги: http://zumbalancebike.com/zum-cx%20-%20buy%20now.html
На мен ми се струва прекалено опасно бебето да е в слинг/раничка на колело. Возили сме само в столче (с високи показатели за сигурност по тестовете на ADAC) и с каска. Всякакви други варианти са ми неприемливи (но ние сме си freaks на тема сигурност Simple Smile ).

Относно balance bikes - ние доста проучвахме, дървените не са много добра идея, защото имат малко и фиксирани позиции на седалката. Ние се наложи да проучим най-различни варианти за съвсем малки деца, тъй като синът ми прояви интерес на 1г 4м, защото мъжът ми кара колело, включително и състезателно, аз също карам макар и на доста по-lame ниво. Накрая му взехме такова от декатлон, то е 3.5кг, но като се демонтира спирачката, която при толкова малки деца е неизползваема( и може да се върне след това) става 3.2кг. Отделно мъжът ми отряза около 2 пръста от горната част на тръбата, където влиза седалката, за да му стане на височина, тъй като почти всичко на пазара е за деца на 2+ годинки и е по-високо. В резултат синът ми първо си го буташе от страни, после започна да си го кара, от около 1г 7м може да си вдига и крачетата и да балансира. В момента е на 1г 9м и си кара доста свободно вече, добре маневрира, качва и слиза бордюрчета, спира бързо като му кажа: "спри" и т.н. Аз лично се бях настроила тези неща да станат другото лято, но...

Относно почивките: със сина ми ходихме на българското море, когато беше на 3месеца, на турското като беше на 4.5месеца. На 8м и 10м пък го водихме на ски в Австрия, така че детето не може да се оплаче от липса на пътуване. Не ходим по all inclusive, никога не са ни привличали, не започнаха да ни привличат и след детето. Обикновено сме на частна квартира или къмпинг (може да се разберем с някоя от другите къмпингуващи мами за бебешко море Simple Smile ). Не смятаме и с второто дете да спрем да пътуваме. Относно вирусите по морето - не са ме притеснявали, но и синът ми е бил изключително кърмен по онова време, т.е. не съм му давала нито някаква храна, нито вода или нещо такова.

Giada, относно кредитните карти - добре е да си пуснеш смс известие, ако не си. Не само онлайн, а и офлайн лесно могат да се откраднат данните на картата, а така ще можеш веднага да забележиш нередност и да блокираш картата, преди да е изтеглена по-голяма сума.

# 166
Ани Иванова_429091 Чудесни новини,браво на момичетата,нямам търпение да дайде сряда и аз да видя моите момчета колко са пораснали  Hug
Бенджи01 ,супер е и пре теб положението,ей много се радвам за вас  Hug
Благодаря ви момичета,малко ми е притеснено ,колкото повече наближава операцията и после как ще е с две ,но ще се държа  Grinning

# 167
За почивките, ние сме планирали бг море последната седмица на август и първата на септември. Бебока ще е поотраснал, а и батко и едва дочаква всяко лято за да ходи на море. Що се отнася до вирусите не мога да се оплача, сина ми е на пет, море не сме пропускали и не сме имали проблеми. Е разбира се много внимаваме къде и какво ядем.

# 168
  • София
Добро утро момичета. Аз да се отчета след прегледа вчера: новата АГ е много симпатична, внимателна и старателна+препоръките=при нея ще раждам Simple Smile Почти 33г.с. бебка е 1,900 кг. и всичко е наред- води, плацента, тонове, размери... и затова и докторката беше озадъчена, защо са тези болезнени контракции (няма разкритие, шийката е добре). Та каза да пазя дивана, да пия магнезия и но-шпа, пусна изследваня пък ще видим. Препоръча ми да си взема колан, ама то като гледам, колко модела има някой дали може от опит да ме посъветва.
Бенджи, аз съм много доволно от колана на анита. Струва към 70лв, обаче за мен си струва парите.http://www.izamama.com/index.php?lnk=MDA1MDAxMDAyMDAw

# 169
Ооооох, в това снежно утро как и на мен ми се мечтае за моренце....

Тъкмо миналата седмица и ние комантирахме морето. Аз честно казано мога и без море, а почивка на хотелче с топъл басейн и алеи за разходка, но заради каката ми се ще да идем и до морето. Последните години предпочитаме Гърция, но с бебето едва ли ще се организираме до там. Аз по-скоро гледам нещо на южното черноморие, че да бъде най-бързо за пътуване с кола. Предлагам на мъжа ми Св.Тома, но той нещо се дърпа  Confused Ще го умуваме още  Thinking
За мамите, които споделиха, че предпочитат къмпинги - миналата година наши приятели бяха много доволни от Талата, Каламици - на втория ръкав на Халкидики.

# 170
Здрасти и честита събота!  Hug Браво Бенджи!!!
Гладна съм ..... Купешки колбаси - само на този производител:  https://www.youtube.com/watch?v=kr4UmWFfBNw  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 11:54 от Смехорани

# 171
  • София
Happiness ние сме ходили на Талата, уникално е! Даже плана ни беше тази година там да отидем пак. Идеално е за хора които не искат хотели и курорти а в модерен с удобства къмпинг. Има всичко, ресторант, супермаркет, частен плаж.

Аз за бг морето внимавах какво ям много, последната година ядох само проверени неща, но по Южното черноморие морската вода е много мръсна, особено на Лозенец

Ро3и пробва ли колана?

Смехорани хапни бе жена, за трима ядеш. Wink

# 172
Приятелите ми с малки деца, дори доста състоятелни от тях, се кълнат в гръцките къмпинги. Всякакви удобства, чистота,кристално море, глезотии за децата. Една баня се ползва най-много от 2 семейства. Безукорно чисто, ток, вода и всичко до и в караваната, както Мацето каза.   newsm41 family grinning039 piasyk
Но с толкова малки бебета - момичета, ще ни изгонят от където и да сме отседнали, ако три нощи плачат подред. Аз ще си стоя у дома и ще гледам морето в youtube  cry

# 173
Добро утро и от мен. Ние последните 2 години ходим тук: http://www.thalattacamp.gr/resources/panoramic/thalatta4b2/Tour_ … odation4BMH2.html и сме много доволни. Винаги сме били с приятелски семейства с малки деца. Мисля, че там е идеално за целта. Мислех тая година да е към септември морето. Ще видим как ще се развият нещата. Само пътят до там ме притеснява.
 Да не звуча като някой сноб, но на Бг море вече не стъпвам. Няколко почивки подред не излязох от 00. Отделно ми е много шумно, мръсно, претъпкано и пълно с хора,които искат от плюнка пари да правят. Ами не можеш да получаваш без да влагаш.
 Относно козметиката смятам да заложа на URIAGE, пък ще видим какво ще стане. Моят съвет е независимо каква козметика сте избрали, поне в началото да е на една марка,за да може, ако се появи алергична реакция, да се разбере веднага от коя марка е,а не да се изключват едно по едно докато се открие източникът. Мое мнение. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 12:14 от kalitarka

# 174
  • Sofia
Добро утро и от мен!

С това заспиване е голяма мъка. Легнахме към 2, заспахме в 4. Филми гледахме, говорихме си с моя приятел, няма заспиване  ooooh! Да не говорим какви зверски болки имах в гърба и кръста, направо ми се ревеше, а бебето не се спря - такива въртележки, разказа ми играта  hahaha

Ох и аз се размечтах за почивки. Ние миналата година бяхме в едно много китно хотелче в гр. Апрлици. Имаше много семейства с деца. Хотелът е с басейн - външен. Страхотно местенце!
Ние пък ще вдигаме сватба септември  Joy Така че не знам дали ще остане време и възможност за море или планина. Силно се надявам да мръднем на някъде.

kalitarka, тове местенце изглежда супер!

# 175
alvinda много благодаря, май за този модел има най-добри отзиви

# 176
Маце, мерси за калкулатура, значи съм с 5 кила повече  Twisted Evil

Елица, аз купих последната бройка от наличните, затова оттук нататък са след 3-5 седмици, хихи! Че и по-изгодно го взех  Wink

И мен ме е страх от вирусите и храната на морето - затова ако говорим за скъпа почивка - много на север в петзвезден хотел, или в чужбина...другото е опасно.

Бързах да напиша, че много забравям, сега се връщам да прочета стр. 12.

# 177
Ах почивките..... И аз вече започнах да ги мисля, но като живущи на морето си планираме такива само по планините и балкана:)  Нямам търпение Party
Имаме си толкова красиви места из България- нямам търпение да ги обиколя всичките:))))
SHANTEL- да не би да сте били в хотел PAR AVION ?

# 178
Оххххх почивки
и аз съм се размечтала...от миналата година още, защото тогава нямах отпуска и си бях взела самолетни билети София Бургас за всеки уикенд от Юли, а ММ ме чакаше там..беше ми ного гадно. Но тази година съм решила, живи и здрави и ако е рекъл Господ, края на Юни заминаваме и до края на Юли сме си на морето ( имаме апртамент на разположение, за това толкоз дълго), а Август без това става лудница там, мисля ние с бебетата заминаваме на планина във Велинград. Пробвах се да пробутам идеята за Септември в Турция, ама ММ нещо не е много съгласен с 2 малки бебета и самолет newsm78, та може би септември пак ще сме си на нашето море. Имам 2 приятелки и те са с бебета и имат същата програма, та се надявам да не скучаем Simple Smile  Grinning Сега ММ иска да ходим поне за 2 вечери до Банско, ама мен ме е страх вече и се чудя.

За съня, аз си легнах в 2, но станах преди малко Simple Smile ХИХИ спя си, но ме боли гърба като стана, а и през нощта ставам 3-4 пъти, но заспивам отново.

# 179
За почивките на море не ме е страх и ние заведохме на 3м бъдещия батко и малко след това му топнах крачетата и дупенцето...естествено не трябва да трае много престоя на плажа в началото  Peace

А козметика ползвах крем здраве лека формула - отличен и олио на Джонсън.

Общи условия

Активация на акаунт