Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Ааа, за осоляването, маста и др неща (вкл зехтина ) и на мен са ми странни, като манджа. За ореховата шума е др нещо, ако се ползва правилно обаче! Но нашите бебета според мен ще си вземат достатъчно витамини от слънцето.
За жълтъка питах вместо шампоан, а не заради по-меката кожа. То по-мека и нежка кожа от на бебето има ли, че допълнително да я омекотяваме?! Но напоследък за себе си съм ограничила силно каква козметика ползвам и какво ям и сигурно бебо ще го пазя двойно. Не ми се нравят повечето съставки на шампоаните и кремовете и това си е (пък било то и уж бебешки). Иначе точно от салмонела и др такива съм наплашена незнайно защо и се пазя сега много - никакви майонези, салами и производните им (дори домашни!), само саламурено бяло сирене и т.н. Даже онзи ден за нещо от "забранения" списък, който съм си направила си говорихме и викам "да се ражда бебо, че да се наям!"  Grinning
нали после през кърмата няма как да се предаде нещо?

Пс: знаех си, че ще разбуня духовете с въпроса за жълтъка ( и то само да попитам, без да казвам, че ще го къпя така)  Hug

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 17:05 от metlichina

# 106
  • София
Jazmin veni  Joy
Не могаааа hahaha

Nikol - трябва си глезене от време на време:)Simple SmileSimple Smile

Metlichina - то по-скоро сега опасното е именно домашното, а не купешкото. Все пак в майонезата от магазина има толкова консерванти, че шанса да хванеш салмонела или нещо подобно е нулев.

Да не те излъжа, но после през кърмата бебето е по-уязвимо, няма я плацентата да го пази и да филтрира вредителите... Не знам.

# 107
  • Под кленовите дървета
Аз мислих, че заради мека коса и кожа искаш, поне такива обяснения намерих в нета.
Има козметики без парабени. Аз за измиващо за първите 6 месеца поръчах това: http://www.iherb.com/Mild-By-Nature-For-Baby-Tear-Free-Shampoo-B … l-oz-380-ml/45513

На основата на масла и глицерин е. В Бг ползвах шампоана на Себамед, по две капки във ваната.
Иначе за това дали се предава през кърмата, не знам, тук консултант би пояснил.

Аз имах такова зверско натравяне от домашна майонеза една Коледа...не ми казаха, че е домашна, защото съм против непроверена домашна стока и изядох точно три вилички руска салата с "всичко в нея домашно" без салама. 5 часа по-късно се започна такъв кошмар, че щях на търча към ИСУЛ за промивки на стомаха, ако имах сили да стана. Общо 15 часа издут като при 7 месец стомах, от двете страни всичко връщам, вода не мога да задържа, накрая вече исках системи, толкова бях обезводнена. На 16 час вода+лимон+кола спря историята.

Допълвам се: от бащата на моя приятелка съм взимала домашни зайци, даже и еленско (не домашно Grinning), но всяко месо беше минало проверка на ДВСК. А специално това семейство ваксинира де що животно има и преди каквато и да е консумация на поредната реколта месо, наслуки избрани парчета заминават за проверка в ДВСК.

# 108
Момичета напълно съм съгласна с доводите ви за въпросният жълтък,но ми стана тъпо ,че metlichina едва ли не е имала неблагоразумието да попита нещо,кой знае какво,някак чак нападателни ми се сторихте...
metlichina  чрез кърмата могат да се предадат доста неща....тогава,още повече трябва да се внимава,сега за салмунела не съм наясно,но...

# 109
И аз мисля за ТК, но тепърва трябва да говоря с лекаря (и аз в групичката почитателки на Киров  Grinning). Cvety83, ти беше казала, че ще разпиташ за условията в ТК, ходи ли на място?
В един магазин на Tac на Хр. Ботев намерих много симпатични комплекти чаршафи от бамбук, не бяха на патенца и зайчета, много стилни бяха, ама ми досвидяха 60лв.

Колкото до Киров, първото си детенце родих при него, и ми се иска да повторя по същия безпроблемен начин и с второто Wink

Като се заговорихме пак за опасностите и домашните храни, да споделя, че от началото на бременността ужасно ми се ядеше руска салата. Но аз майонеза не мога да се пречупя да купя, много съм предубедена към нея. 7 месеца умувах, докато накрая не успях да сътворя домашна млечна майонеза, без яйца. Получи се сносен заместител, и най-сетне изпълних мечтата си Grinning.

# 110
amy_lee, ти поне си сръчна в ръцете Simple Smile Иди си купи метър и седемдесет, два, чист, памучен плат, леко разтеглив. Режеш го на две по ширина и се получават две парчета плат 1.70х90см. Минаваш на вереф и слинга е готов Simple Smile
Аз категорично пак слинг ще ползвам Simple Smile

Аз да попитам, като лудите - а това че ще има шев в средата няма ли да пречи, защото всички "оригинални" слингове са от 1 цяло парче плат. И аз обмислям да си ушия, ама като сметна че трябва да купя 5 метра плат и то идва дори по скъпо.  newsm78

Giаda - аз домашна млечна майонеза от около година си правя. НЕ купувам че има много гадости. Доволна съм , че и така мога да регулирам вкуса!

ДА ви се оплача - тук време е ужасно в момента, ръми, духа много студен вятър и като цяло е гадно. Но имам аз час за 17,00 да си видим момчето. Тръгвам и изненада - колата не запали. Както и да е, хванах градския транспорт, отивам до кабинета на АГ-то - бележка за пореден път, че е на раждане, да се обадим за нови чассове.... това ми се случва за 3ти път и разбира се когато времето е най-отвратително. На всичко отгоре трябваше и до очния да ходя някакъв лист да вземам за АГ-то. После градския транспорт пълен с кихащи и кашлящи, че трябваше да изимина още 1 км в това време пеш за да хвана такси. Просто съм меко казано бясна.  #Cussing out

# 111
Giada, дай рецептата! Аз подлудявам всички в нас - на свекървата един куп десерти по Коледа не ядох заради сирената вътре, майка ми я карам като прави торта 100 часа да вари крема ако има яйца! А за руска салата съм забравила направо. Сега търсихме заведение за 14ти и аз ест исках без куверт да е - то иначе в салатите едни сирена, едни пушени меса....то гладна ще си остана. Grinning

Като заговорих за ядене - увеличил ли ви се е апетитът? При мен грам не... на пръсти се броят пътите да съм била супер гладна или в странно време на деня. Само сутрин почнах да закусвам, това е разликата при мен, иначе ми става лошо. Но имам предвид мляко и банан ако бързам, не кой знае каква закуска.

# 112
  • София
Момичета напълно съм съгласна с доводите ви за въпросният жълтък,но ми стана тъпо ,че metlichina едва ли не е имала неблагоразумието да попита нещо,кой знае какво,някак чак нападателни ми се сторихте...
metlichina  чрез кърмата могат да се предадат доста неща....тогава,още повече трябва да се внимава,сега за салмунела не съм наясно,но...

спокойно тя metlichina носи на майтап.

И на мен честно в момента ме е страх от домашно непроверено.Едни приятели се зареждат с продукти от ферми и на едно събиране ядох само хляб, даже и домашно сирене ме беше страх да хапна. Аз съм се натравяла от яйца и знам какво е...  Sick

За спално бельо ние взехме от Икеа, 2 чаршафа с ластик 17 лв, обиолник 19 лева и спално бельо 12 лв  Heart Eyes всичко изчистени цветове

http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/46451/47582/
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/17131/18262/
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/26391/27522/

# 113
  • Под кленовите дървета
Karina81, много често има комбинация от уплашена родилка+напористи "умни" роднини. Като резултат, младата майка не може да наложи СВОЕТО виждане и стават бели. Та по-добре утре да се обърне и да цитира по-остри реплики от тук, по време на поредното натискане да го гледа това бебе по нечии други стандарти, отколкото да стане беля. Не визирам конкретно Метличина, но има други майчета, които само четат, но биха ги натиснали за всичките тияя маринования.

В този ред на мисли е добре от сега да помислите на кого и от колко месеца бихте си оставили детето на някой за няколко часа, имате ли доверие на човека, съвпадат ли ви възгледите, вие до къде и как бихте жертвали свободата си първата година...защото вчера прочетох такава случка в свекървенската тема, че още акълът ми не побира някои неща.
Аз например имах страшно доверие на свеки, докато не претопли бебето, не почна да го приспива на ръце и за капак я хванах да дава витамин А зад гърба ми, заедно с домашни лека и сирена от "един човек от село". А е уж медицинско лице. та поограничих моите ангажименти и даже ангажирах един два-пъти един ПРИЯТЕЛ (точно така, момче на 34 години, което е най-добрата дететгледачка евър, която съм имала) да гледа Ники.

Giada, може ли рецепта?

welinity, ама то няма шеф по средата. режеш плата по средата и се получават две еднакви парчета плат, еднакво дълги и широки. Ръбовете им се минават, да не се разбридват. Ние поделихме слинга с една приятелка. Купихме си 2 метра дължина син, памучен плат от магазин за платове. В магазина го срязахме и го занесохме на шивач. за 5 лв. си направихме слинг.

После, раздухме идеята в отчетната, намерихме фабрика за платове на Илиенско шосе в София, минахме да вземем мостри от платовете, снимахме, качихме въотидохме и говорихме с шефа, купихме според форума, събрахме мнения, събрахме заявки и парички. Отидохме до фабриката и купихме  плат за 30 слинга. Във фабриката ни го нарязаха механично и ни го минаха на вереф. 7лв. излезе слинга на човек+левче-два за да го пратим по градовете.

# 114
А 1.70 метра не е ли късо за слинг? Защото този с който аз порбвах беше 5 метра!?

Вие не питате мен, но и да си кажа как правя млечната майонеза - 100 мл прясно мляко, 200 мл олио, щипка лимонтозу и сол на вкус. Всичко в кухненския робот с нож на дъното и за 2 минути максимум имам готова майонеза. Както при яйчената, колкото повече олио, толкова по-гъста консистенция.

# 115
Правя я като welinity, само че с пасатор. Първо се задържа на дъното няколко секунди, и после леко се издига нагоре. Първия път не ми се получи, и се разочаровах. Но при второто осмеляване стана перфектна. После прочетох по форумите, че трябвало млякото да е студено.

# 116
  • Под кленовите дървета
Ще пробвам тази майонеза Simple Smile

За, къс е 1.70, не помня моя колко беше, затова намерих една темичка за правене на слинг:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426013

# 117
, къс е 1.70, не помня моя колко беше, затова намерих една темичка за правене на слинг:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426013

Благорадя Hug

Винаги правя майонезата с мляко от хладилника.

# 118
Мммм, колко лесно звучи...сега обаче нямм лимонтузу...дали ще стане с лимонена киселина??? Че на вън вали. Grinning хич не няма по тоя киселини и соди коя каква е и за какво се ползва! Grinning

Маце, то ако не носим на майтап ще се избием виртуално, толкова мами с различни мнения. Grinning

Ние пък правихме домашен пастен, че откако съм бременна отрекох напълно купения, ако изровя рецептата ще споделя. Simple Smile

БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА! Стана супер!

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 18:36 от metlichina

# 119
  • София
Абе ще ме навиете и аз да си ушия слинг:)Simple Smile
Аз сега искам обиколник да си направя и ще пратя мама да търси плат, та току виж съм комбинирала. Не звучи никак сложно....

Успокойте се с тия нападки, никой никого не напада нарочно:) Аз всичко тук го приемам по-скоро конструктивно, пък всеки да си отсява;) Мнения колкото щеш.

Аз даже сега де замислих, че освен с луканка (купешка) по празнците съгреших и с един домашен кашкавал.
Ама това беше, то не ми и хареса и няма да купувам пак.
Био, мио... Градско чедо съм си, това е.

Мерси за майонезата!

Иначе аз също нямам апетит, даже ям насила вече като огладнея яко.

Общи условия

Активация на акаунт