Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №5

• 245 205
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
има и в комо, и цветни - не са лоши

# 151
Днес видях тези от Метро,10-те бр дървени закачалки за 12лв и бяха гладки.

# 152
Още не съм купила - началото на месеца най-вероятно. После ще спомена какви съм взела. Peace

# 153
  • Luxemburg
Много хубава тема и много ще ми е полезна. До сега съм правила обзавеждането според това което имам, но скоро ще се местим и някои мебели са си в жилището и се чудя кое как да организирам. По натам ще ви покажа аз как съм организирала нашето жилище. Само да изнамеря снимките къде съм ги съхранила.

# 154
Момичета,здравейте! Hug
Не съм много сигурна,че съм на правилното място,но тъй като все пак става дума за дрешници...Сега правим/пристрояваме към къщата/спалня  с дрешник .Кажете ми с какво да покрием пода на дрешника???Искам да е гладко ,за да се забърсва и евтино,за да .....Абе трябва да е евтино! hahahaСигурно имате идеи,благодаря ви!  bouquet

# 155
vichom, не виждам разлика дали е под на дрешник или на спалня, така че слагай същия под, като в спалнята Grinning

# 156
  • В сърцето на любимия човек
Балатум или по- евтини теракотни плочки  Peace
В темата за преправяне на стари мебели имаше и описана една техника с амбалажна хартия, която се лакира отгоре, но все пак трябва да има твърда и равна основа, например ПДЧ или старо дюшеме.
Мисля, че най-евтино излиза с балатум директно върху циментовата замазка.

# 157
Благодаря ви,момичета! HugИ аз за тези варианти си мислих,но все пак исках да чуя и друго мнение ! Благодаря! Hug  bouquet

# 158
  • Luxemburg
Уф, като ги прочета такива
най-евтино излиза с балатум директно върху циментовата замазка.
и направо се чудя защо влизате да питате в такива теми. Тук се предполага че дори и с подръчни материали крайният резултат накрая да е страхотен. Не искам да се заяждам. Но за дрешник с балатум... Моля ви. Ако не може да е същият под като в спалнята според мен най-добре ще стои с ламинат (евтино е и лесно се поддържа). Аз лично бих заложила на дебел мокет. И без това обикновенно пространството е малко и няма да излезе скъпо. Най-добре е с паркет, но не е евтино.

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 12:10 от ronicat

# 159
  • ту тук, ту там
Има такива хубави балатуми, тип гумирани плочи, че не може и дума да става за сравнение с ламинат! То пък ламината един лукс!  Tired

# 160
Здравейте!Интересно ми е къде държите черпаците,разни шпатулки,бъркалки и т.н.?Аз ги държа в едно чекмедже,но някак си са много разпръснати и все трябва да ровя,за да си намеря точното нещо.И още нещо-разните там сметки,къде ги държите в папки ли,или в някакви пликове?Аз мислех да си направя нещо като пощенски пликове и така да си ги разпределя,за ток,вода и други.

# 161
Здравейте!Интересно ми е къде държите черпаците,разни шпатулки,бъркалки и т.н.?Аз ги държа в едно чекмедже,но някак си са много разпръснати и все трябва да ровя,за да си намеря точното нещо.
Част от тях са на две подобни релси

дървените, с които готвя най-често,  са до печката в една керамична кана, останалите са в чекмедже до печката.

# 162
Относно готварските принадлежности - аз имам един двоен разделител от Икеа. И пред него (или до него, зависи как е чекмеджето) един органайзер за ножове пак от там, на който са сложени дървените шпатули. Иначе и аз събирам идеи за нещо, седящо на плота, което да не е много обемно.

За сметките (а и повечето неща из шкафовете) - използвам метални кутии. Например от луксозни бонбони, парфюми, алкохол и прочие. Сметките са ми в една кутия от уиски. Лакове за нокти, гримове, зарядни, слушалки, кабели, лекарства, разни дребни неща из кухнята - всичко е в такива кутии. Но не съм влагала средства, за да ги закупя, ами малко плюшкински си ги събирам и после им намирам приложение  Blush

# 163
Благодаря за отговорите момичета.Аз до печката също имам керамична поставка и в нея имам 2-3 лъжици.Този двоен разделител ми хареса,може да си купя,поне малко ще е по-подредено.За сметките и аз доста кутии си събирам,но днес си направих пликове от хартия,и сега всичко си е в отделен плик.

# 164
  • Luxemburg
Сметките ги плащам по интернет и не събирам такива известия, но иначе имам един класьор с джобове в който слагам писма от различни институции, фирми и отстрани имам цветен разделител да ги намирам по-бързо. За всякакви фактури ползвах пак класьор, но понеже се напълни и нямах под ръка нов почнах да слагам в една кутия (от Икеа картонена), в същата слагам и упътвания от всякакви джаджи, играчки, машини. Двете кутии са в гардероба на високо.
За кухнята и аз ползвам релси. На тях закачам вякакви черпаци, там имам и поставка за подправките и цедилка за съдове. А в едно малко чекмедже държа останалите малки джаджи като дървени и пластмасови лужици, лъжици за салата и т.н. Нещо такова съм си направила http://www.ka6tata.com/uploads/INTIVO_3284-pa.jpg

Аз с молба дали можете да ми кажете за какво ползвате ъглов механизъм за шкафове? В кухнята имам 2 механизъма (ъглов http://www.novini.bg/uploads/ckeditor/48/kuhnya-suhranenie-11.jpg, http://gtcdesign.bg/wp-content/uploads/2011/08/hafele_hero2.jpg на който мисля дали да не сложа всякакви уреди като тостер, блендер, миксер и т.н., и висок до тавана http://kuchnia-na-wymiar-warszawa.blog.pl/files/2014/03/100_1187.jpg евентуално за всякакви продукти които складирам в повече като олио, брашно и т.н. ) на които им се чудя за какво да ги ползвам. Споделете вие за какво ги ползвате ако имате и ако знаете каква е товароносимостта им, че да не взема да ги претоваря и счупя накрая. Нямам висок шкаф в който да сложа тенджерите какъвто до сега съм ползвала и много ме мъчи как да ги организирам. Споделете как складирате тиганите. Сега са ми при тенджерите настрани сложени, но нещо почнаха да се белят ръбчетата, а легнали пък се драскат. Ползвате ли гумени подложки предпазващи от драскане?

За подправките ето едно решение където хем да е достъпно, хем на тъмно http://woman.---/static/uploads/content/46/Untitled-32.jpg (споделете как са сложа линка че да излезе цялото име, не знам защо го редактира и прави невидим)
А тук има страхотна идея за лук и чесън http://woman.---/static/uploads/content/46/Untitled-12.jpg  трябва така да изглежда в началото линковете woman.хотнюз.бг/static

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 14:33 от ronicat

Общи условия

Активация на акаунт