Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 124
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
едва ли Д-р Шефкетова ще отмени назначението на Д-р Персенска, което е направено след преглед ooooh!
По какъв друг начин очакваш съфорумка да ти помогне, освен да ти кажа, че е безсмислено да звъниш ooooh! ooooh!

Да, това доста би ме успокоило  Peace
Игнорирам напълно по-горе написаното от теб.

Аз също имах премеждия с Фемостона- док ми написа рецепта, на която пишеше "Фемостон 0,001". Изпаднах в ужас като аптекаря ми каза, че има 2 вида- Конти 1/10 и 2/10. Звънях на спешния и изключително груба жена, която не се представи, ми каза да следвам рецептата, аз търпеливо и обясних за какво иде реч и след като се консултира с някого, каза да пия 2/10.
И докторите са хора, допускат се грешки  Peace
Скрит текст:
Вчера се уморих да чакам 2 и 1/2 часа, Персенска как имаше сили даже да се усмихва тая жена, с толкова тежък работен ден и толкова момичета, изпълнени със страхове и надежди   bouquet

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 15:21 от wa_wa

# 106
Благодаря за отговорите. Аз ще трябва да отивам на 20-ти или на 21-ви за започване на проследяване за биопсия. Ако се падне на 21-ви, явно ще трябва да си запазя час за Персенска и после да си продължа при Шефи, нали така излиза?

За лекарството разбрах. Обаче случая не е изолиран. На мен при прокървяването през юни в седма седмица, ми назначиха неупоген. Обясниха ми с СМС как да го слагам. Оказа се, че няма от къде да си го купя във Варна...

Или да те запишат директно за 23 при Шефи  Simple Smile

И какво направи с Неупогена? Аз бях също с прокървяване и пак ми дадоха Неупоген, но беше на място в клиниката. Там ми сложиха първия път и надлежно ми описаха на кои дати да слагам и как точно се завърта спринцовката. Друг е въпросът, че не стигнах до второ слагане и сега си стои в хладилника. За жените, които не са от София, не ми се мисли просто в подобни случаи. Може би Амини и Шакира също да не са от София, но разбирам, че в техния случай е ставало въпрос да се изчакат два часа хормони...

# 107
Запис и от мен!   bouquet

# 108
Момичета какво пиете ако усетите че се разболявате преди да започнете процедура?
От вчера много ме боли гърлото и пия само чай с мед.
На 17 този месец ако всичко е наред ще слагаме блокажа по дълъг протокол.

# 109
Не съм била в процедура, но ще ти кажа кое е най-безобидно. За гърлото - гаргара с тинктура от прополис. Много помага, лично пробвано. Вътрешно- чай от лайка- има много мощно противовъзпалително действие.

# 110
Момичета какво пиете ако усетите че се разболявате преди да започнете процедура?
От вчера много ме боли гърлото и пия само чай с мед.
На 17 този месец ако всичко е наред ще слагаме блокажа по дълъг протокол.

По-добре пий нещо по-силно, за да се излекуваш в оставащата седмица до блокажа  Peace На мен не ми се е случвало. На миналата стимулация обаче вдигнах висока температура и тогава питах док какво да пия, а тя каза, че преди трансфер всичко може и да не се притеснявам от парацетамол и т.н. Така че виж се с личния си лекар и да те излекува бързо-бързо   bouquet Hug

# 111
Марсче от София съм, не са ми назначавали лекарства по телефона. Но хормоните не мога да ги чакам всеки път, защото съм на работа, а процедурите струват пари... Просто казвам, че всеки си има причини и доводи, не трябва да се генерализира. Не виждам и защо да си затваряме очите за пропуските, напротив за да се подобрят нещата трябва да се обсъждат.

# 112
  • Варна
Или да те запишат директно за 23 при Шефи  Simple Smile
Вероятно ще е късно вече, но ще го мисля, когато ми дойде...

И какво направи с Неупогена?
Ами с триста зора, с помощта на познати, намерихме една единствена спринцовка случайно останала във склада на една Варненска аптека. Явно с голяма доза късмет. Док каза, че ако се наложи да ми слагат още, ще ми изпращат от София, имало начин... Обаче и ние не стигнахме до ощето...  Sad И аз имам едно или две деления останали в спринцовката в хладилника.

# 113
Важно е да си знаем правата.

# 114
  • София
Важно е да си знаем правата.

И задълженията Wink

# 115
  • гр. София
Само да споделя специално заради Марая, че в Истамбулските клиники също се съобщават резултати по телефона и така се назначават и лекарства включително хормони. Да, не е най-добрата практика но понякога се налага, особено когато не живееш на две минути от клиниката.

# 116
Да и задълженията.Simple Smile
Наскоро четох някъде, че корупция има защото някои е съгласен да дава пари под масата. Същото е и тук. Харесвам и обичам болница "Надежда". Вяравам на 100% на д-р Шефкетова. Не съм съгласна обаче акушерките да се държат с мен като с боклук /не всички/, а администрацията да ми крещи и Не вдига телефон. Не мълча

# 117
  • София
Говори с имена. Коя акушерка си е позволила да се отнася с теб като с боклук? Това не го вярвам.

# 118
  • гр. София
Говори с имена. Коя акушерка си е позволила да се отнася с теб като с боклук? Това не го вярвам.

И на мен ми е любопитно?

според мен последната година доста подобриха нещата и в администрацията

# 119
Там където е трябвало съм казала. Видят ли те, че си по фонд и се почва.

Общи условия

Активация на акаунт