Домакини 48/ С коктейли в ръка, ще чакаме пролетта

• 47 722
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • при късмета
Добро утро!
Вио, току що се свързах с ортопеда. В понеделник ще разбера дали ще е за вторник или за сряда. Много е натоварен, а искам той да го види
Джейми, това тесто марципан ли се води? Спомних си, че леля правеше такива фигурки и директно й звъннах, та тя ме инструктира. Остана ми доста от него. Мога ли да го разточа и да го сложа отгоре вместо глазура? Дали лесно ще се реже ми е питането.
Баничките са страхотни
Ста ди и на шефа му мием зъбите още от показването на първите.
Славче, как е котето? Добър признак е, че започнала да яде
Фло, ти стоматолог ли си?

Още се чудя какво да готвя.
Хубав и слънчев ден на всички

# 646
Добре дошла Фло и от мен!  bouquet
Тайно и аз чета от време на време в темата на военните съпруги,та от там те опознах малко. Wink
Аз съм вече на пенсиониран военен съпруга.
Привет ви момичета,аз не ми остава време да пиша от задачи.Марчева-с тия козунаци дали да взема да дойда на гости да ги опитам дали са толкова вкусни ,колкото изглеждат апетитни? newsm78
Тити-я повече почивка ,не се претоварвай. Naughty
Ма ко,дано няма  нещо сложно с Шефа и се оправи  с бързо лечение.
Калинка-видях аз  красивата градинка,при мен имаше жертви от снега,ама сега още повече е отрупано с цвят минзухарите,зюмбюлите и те се опитват да цъфтят и нарцисите.
Вчера си взех една поръчка с луковици и садихме с мм снощи лилиумите,че аз не мога да вляза в тая кал.
Плета разни неща и нямам време,но съм горда  ,че одеялото което  правих за едни дечица се продаде и сега чакам да взема парите и ги преведа по сметката. Heart Eyes
Плета пилета и кошнички и бързам да ги направя и тях.Та до като дойде април ще се вясвам рядко-но ви чета ,да знаете! Laughing
Ма ко,кaто измислиш какво да готвиш пиши,че и аз съм в чуденка вече.
Лек ви ден и Вио,скоро да имаш вода,ама първо отивай да се разкрасиш. Wink
Скрит текст:
Моята щерка като ходи на козметик и работят с конец и е доволна,защото от кола маската устните и се зачервяват.

# 647
  • при късмета
Ей това успях да сътворя вчера от марципана
Скрит текст:
Писе, до никъде съм с измислянето  ooooh! Седя и още се помайвам и се занимавам с глупости  hahaha

# 648
Разкрасих се  Heart Eyes Вече няма и следа от мустакЯ, фръц! След месец - два - пак, ама до тогава ще съм рахат  Party
Водата дойде малко преди да излезем с Дея, така че успях да доизмия банята. Има още какво да се желае, но...за сега толкова. На който не му харесва, да си я измие сам!
Сега се оттеглям на заслужена почивка. Ще си гушна Деичка и се надявам на поне час и нещо сън, че много имам нужда. Явно от последния вирус още не мога да се възстановя напълно, едно ми е такова...перманентно съм уморена  newsm78 Дано да е временно, че хич не ми е комфортно, все едно не съм аз направо.

# 649
  • Бургас
Здравейте!
Опитвам се да правя пролетно чистете,но с Криста трудно се получава. Confused
Мурка все още е много слаба,но поне прояви интерес към храната.Гризва малко,но и това е нещо.В началото на март започна да пишка кръв.Започнаха се кръвни картини,боихимия,ехограф.То и при животните било голяма сложнотия.Две седмици беше на АБ,хормони и вливания.Сложиха и абокад и всеки ден а карах на системи и лекарства.Лошото при нас беше,че Криста се скъсваше от рев,когато котката я нямаше и тя отказа да се храни.Едната линее,че и другата.Драма!
Аз пък нощем ревях,че не се оправя това коте.Един ден ветеринарите ме повикаха по спешност,че Мурка обърнала целия стационар,захапала до кръв лекарката,фучала и съскала и не давала да я пипнат.Иначе до този момент-кротана,тя по принцип си е кротка и гальовна.Отидох и посегнах към нея,ветеринарите ми викат "Не пипай,ще те надере!",а тя милата се сгуши в мен и като ме погледна в очите. Cry
Сякаш ми каза "Стига,закарай ме в къщи!"Взех си я и се молех да се оправи сама.Лекарите казаха,че няма причина да не се храни.Инфекциите са овладяни,тумори няма.
Три дни това коте не приближи вода и храна.Мокрех и устенцата,хранех я със спринцовка,но тя пак-НЕ!
Едва оня ден започна да хапва!Дай Боже да продължи,че голям рев ще има.Криста е като залепена за нея.Сега още повече я гали и говори.
Извинете,че досадих с котешките си проблеми,но съм като болна и аз.Децата ми израснаха с това коте,толкова топлина и уют ни е дарило.Разбира ме като човек,ако щете вярвайте!

Марче,ремонтът върви. Simple Smile
То не е и ремонт,а градеж.Кооперацията взе акт16 съвсем скоро.Сега сме на вълна кухни и сме откачили,но това са приятни вълнения.

Дамчо,после ще дойде момчето. Hug
Моят и той много ми липсва. Sad

Чао за сега.Ще изляза още малко с Крис.Тук само вятър,сняг не видяхме тази зима.

# 650
  • при късмета
Славе, аз те разбирам прекрасно. Казвала съм май, последната ни котка я гледахме 14 години, а майка му 13. Доста котки сме имали, помня и тези които имахме, като бях съвсем малка. И аз много рев съм изревала.
Дано се оправи Мурка  Praynig
Вио, красотна си вече  Hug

Цял ден не измислих какво да сготвя и сега извадих от фризера акула, та отивам да я панирам

# 651
  • София
Здравейте момичета и на 20, и на 30 Х 2.
Минавам на бегом, че се стягам за тържествена вчеря. ММ днес има празник на Радиотехнически войски. Хем ще си отдъхна, хем ще си поговорим Simple Smile
ПИСЕ, и съпругът ми вече е пенсионер, но аз като дъщеря и съпруга на офицери се чувствам добре при военните момичета. Чувствам се добре и при бабите от КГБ-моята първа и голяма любов Wink, а от няколко дни ми е добре и при вас. Вие сте виновни за това, защото ме посрещнахте много топло и все едно се познаваме от 100 години Simple Smile. ако ти се пише-пиши и при милитъри мацките. То задачки винаги ще има, но от време навреме  трябва да си оставяме по малко време и  за собствено удоволствие. Нали и баба е хора? Simple Smile
СТА_ДИ, започни да миеш зъбките на твоето мъниче. Ползвай детски зъбни пасти. Давай на детенцето то само да ги мие, нищо, че няма да е качествено, а после ти ги измий както трябва Simple Smile
Ма ко, да, на стоматологията съм се посветила вече почти 40 години Simple Smile
Изчезвам. Хубава вечер wavey

# 652
Славче, и аз те разбирам, душко - много котки сме гледали вкъщи докато бях дете. Но моята любов беше кучето ми - взех го на 1 месец, умря 13-годишен от инсулт - точно като при хората са им болестите и симптомите наистина. Толкова съм плакала, детето също - той беше по-малък. Сега по тази причина просто не мога да взема животно.

# 653
  • София
Здравейте момичета и на 20, и на 30 Х 2.
......................

Е, ти направо ме уби с това на 30 х2 то би трябвало вече да съм ритнала камбана... не бе,  нищо лошо няма, ама дай да се спрем до .....45 и + няколко,  ама малко... максимум и край.  Wink За мъжете....не ме интересува, може да са и на 3 х30 все ми е тази... Joy
Какво си правите девойки прекрасни??
Писе, хубава ти е идеята с тези плети, можеш, плетеш, продаваш. Да препоръчам веднага бизнес-отношенията.  Joy  Ти и Ста-ди и който пожелае е винаги приятно поканен на сладкиши. Както забелязвате аз имам често гости, то с това непушене  по кръчмите направо  ми се разгони ...разгонката от гости. Така че се чувствайте поканени по всяко време, но аз ви препоръчвам да е лято, та да седнем на тераса и прекрасна гледка към планината, даже ще виждате и лифтовете, фръц та пляс... Grinning
Ста-ди, да направиш козунак е елементарно, вярвай ми, само ти трябва свободно време около 4 часа, нищо повече не се изисква. Забъркваш и го мяташ да втасва само, а ти си вършиш нещо друго през това време. Не е трудно.  Peace Ние тук ще те напътстваме. Приятно е, когато къщата започне да ухае на козунаци, то цялата кооперация разбира... Joy

Славунке, наистина ти съчувствам за котето. Обичам ги. То си е част от твоето семейство. Много искам да си взема....но някои неща ме спират....малко са, но достатъчно да ме накарат да се откажа. Но да си кажа честно, почти всеки ден нарочно минавам през един магазин, където има изложени котета за продажба, гледам си ги. Онзи ден имаше една Синя британка...разкош.  Мъничка и мекичка и аааааа и  да я купя и се отказах. Тръгнах си.  А, Мурка, Мурка е бойно и красиво коте и ще оздравее...ще и мине.

Вио, ти си една красавица вече и се чувстваме ощетени от към красотата си....мда. Ще трябва да се поправи положение.. Simple Smile Кога ще ходите за Ванко за очичките ... или мина вече, може и да съм пропуснала, но се сещам за него.

Ма-ко, направо ме удари в земята с тези рози, които си сътворила.   bouquet Много са хубави, аз не мога да ги правя, сръткаво ми е и нямам нерви, нали си знаеш за мен.
Акула никога не съм опитвала и не зная какво да я правя.

Сега аз оплаках ли се, че вчера ми гръмна отново фурната, не, е вече се оплаках. Тези майстори повече няма да ги викам да я оправят, защото смятам, че те ме хванаха за шаран. На всяко идване по 100 лв, три пъти дойдоха все за един и същи проблем и три пъти по 100 лв, аааааа А стига им вече..!!! Изгаря кабелчето, онова около вентилатора, никакво и нищо кабелче и все на едно и също място прогаря, е как е възможно след като всеки път се купува ново и се подменя с такова...според мен аз им се хванах на въдицата, да, ама повече не. Категорична съм, че ще си купя нова фурна тези дни. Има такива модели същите, но с още по- нови функции, намерила съм си я и ще ходя да я взема, но какво да правя старата....кой ще ме посъветва. Страшно е красива, ретро дизайн е, Еталианска , вградена е,   SMEG-  e, високо качество,  как да я оставя до кофите за боклук, жал ми е. Не е за изхвърляне определено, може да се поправи точно за 30 мин... и ще си работи, тя и в момента си работи, но без вентилатор, пече си.  Дайте ми съвет, боли ме душата, не само, че си е пари, а и ....не е за изхвърляне.  newsm78 newsm78.  Оплаках се за нищо и никакъв проблем....ама това сън не ми дава, като нещо не ми е наред. Приемам съвети всякакви и може и определено да се възползвам, колкото повече акъл - толкова по-добре.
Отивам да гледам телевизия. Пак ще мина, другарки мили... Hug Смърфи, никаква я няма, къде отиде тази жена.. newsm78

# 654
Тук съм, Марче! Никъде не съм отишла, а ми се ходи... Скоро ще е, нейде на топло. Купихме си Нетфликс, по-скоро се абонирахме. Това е онлайн телевизия или по-скоро място, където има чудовищно количество филми и сериали. И като я метнах, и не съм станала от трите си букви с дни. То стари сериали, то нови, филми, абе луда работа. ooooh!

Трябва да направя една картичка, ама хич, хич не ми спори. Акълът ми все в сериалите.

Плами нямаше ли да се оперира в средата на март? Какво ли стана? Махнали ги най-накрая тези сливици? Praynig

Иначе съм в час с темата, ама то какво и да пиша. Ей сега пак засядам да зяпам.
А, купихме си билети за Робито Уилямс, нали ще пее на Спирит оф Бургас. Тук ще идват Цирк дьо Солейл, ама са се пооляли с цените на билетите... Започват от 300 долара, приличните места са 450 долара. Е, няма да ги дам. Много са, а ми се ходи на културно мероприятие, та две не виждам...

# 655
Марче-веднага отговарям за фурната,намери сервиз от марката или друг читав.Може да платиш ,но поне хората ще имат опит ,не си заслужава заради едно кабелче да я хвърляш.Според мен дава на късо,заради нещо разхлабено болтче.
А плетките са за благотворителност,парите  за одеялото отидоха ето тук за тази инициатива.
А другото пак за деца от дом го плета.
Скрит текст:
Славе,поплаках си за котето,нали са ми слабост и сега имам две.
Ма ко аз на готово -кюфтета и кебапчета във фурната и картофи пак пекани и това беше.
Фло,още имам поне 4-5 години да стана  баба.Рано ми е още. Wink Laughing
Скрит текст:
Моя мм се пенсионира още като навърши възраста,не се търпеше от напрежение в работата и само хабеше нерви.
И едно питие с другите ми любими животинки,морските свинчета.

# 656
  • при късмета
Марче, розите се научих от Валето да ги правя, беше показала във фейса стъпка по стъпка как се правят. Много е лесно, но и аз ако не го бях видяла нямаше да ми дойде на ум как да ги направя. А зайчетата леля ме инструктира. Много ни правеше такива разкошотиики като бяхме деца.
И едни много малки кошнички прави, много ефектно стават и тях ще разуча.
За фурната, да не би да се стопява това в което влиза кабела? Пластмасово е предполагам. Аз с мойта имах такъв проблем с единия ключ. Сложили пластасово едно в което влиза кабела (забравих как се казваше) и то изгоря. Смених го с керамично за 6 лв. и няма проблем.
АЗ имам друг проблем с фурната, ламарините отстрани са почти изгоряли, дупки ще станат още малко  ooooh! Как може фурни да правят с толкова тънка ламарина  #Cussing out А е на 6 години, не е да кажеш от баба ми. Толкова търсих комбинирана печка с голяма фурна
Писе, творенията ти са красоти, каквото и да захванеш

Дами, аз по същата причина не искам повече животни.

Шефа преди няколко дни гледаше снимки на котката ни, сам поиска пак да ги види. Почти се разплака, че котето го няма и той не може да го гали, а представям си какво ще е, ако имаме животно, той е свикнал с него и нещо стане. Аз като малка бях голяма трагедия като ни умре животно и не искам и той да го изживява. Пък и за не искам повече да си го причинявам. А животните не са вечни.
Ста ди, нали знаеш, че и аз тук се научих да правя козунак. Само трябва да се престрашиш има кой да даде съвет

Не само Смърфи липсва Люска, Плами, Хортензия, Креми, Валето, Бонболина, да се явят веднага. Сигурно пропускам някой
Калинка каза, че като приключат с бумащината ще е по-редовна

Моите са в банята, после ще дойда

# 657
  • София
Тук съм, момичета! Hug Чета си ви едовно, просто не ми се пише.
Фло, добре си дошла! Hug
Марче, тия майстори нещо те мотаят, кво е това да правят три пъти едно и също нещо ,ааа, намери други, най-добре от самата марка сервиз.
Съпруги на военни викате...моят мъж се махна от армията преди 5г, даже се местихме в Плевен да живеем по едно време, три хубави години изкарахме там. В сърцето си още е военен. Crazy
На всички много Hug!
Славе, дано Мурка се оправи.
Искам да ви покажа нещо, моля ако имате желание да подкрепите нашия протест:
https://www.facebook.com/events/737595929689410/
Както е написано - на 3 април от 11ч е протеста. Ако някой има желание нека да дойде, ще е хубаво да има повече приятели на нашите деца.  bouquet

# 658
Момичета, добър вечер от мен  Simple Smile
Приемате ли нови попълнения? Днес открих вашата темичка, изглежда много забавно при вас. Ако нямате против, бих се присъединила към вашата компания. Сега се позачетох в последните 2 страници, дори виждам и познати хора  Hug
Хубава вечер ви желая

# 659
  • София
До сега гледах MasterChef. Имам си определено фаворит, Симеон. Това момче толкова го е брулил живота, а какъв прекрасен мъж е станал и на всичкото отгоре е и талантлив. Зная аз, зная всичко.

Писе, успях да отворя въпреки че нямам фейс и понякога изобщо не ме допуска, но днес ме пусна да ти видя работите, браво Писе.!!   bouquet
Валче, с удоволствие бих ви подкрепила в страницата ви, но нямам профил. Успех в сряда!!  Praynig

Ма-ко, не, не е пластмаса, или аз не зная със сигурност, но  ММ забеляза и днес ми сподели, че след всяко мое измиване на фурната с препарат, онзи дето пръска нещо бяло, и....финито на моята другарка.... newsm78 Та нали той заради тази работа е създаден, а и аз уж пръскам много внимателно, внимателно, внимателно, колко да е внимателно, цялата става с пяна. Разбира се и успя да изсъска, щото той е обзавеждал другия апартамент и ми казва през смях..."Маре, ами на онези горните,  що не им се разваля фурната, щото не е чистена от 2004 година, а твоята всеки месец е в ремонт, та ти успя да и свалиш и емайла отвътре..." как да не го убиеш някой ден този човек...аз като ви казвам, че съм готова със сатъра в ръката да го разфасовам, вие не ми вярвате..мда.  Mr. Green
Ще помисля по въпроса ...не, не да го разфасовам, а дали да купувам нова, ще преспя.....ммм...пусто , онази има и пиролиза ....

Смърфи, не знаех за този "Нетфликс" за първи път чувам. Нещо е май за сваляне на филми ли...не знам. Но ако го има и тук, одма съм го купила. Почивай си , жена, много е хубаво да мързелуваш, картичките ще почакат.

Разочарована съм от всички ви, нито има нещо за пиене, нито за хапване, направо сме се занемарили от известно време. На Людмила ще й се обидя....мда.
Отивам на разходка.
пп Стеф 87, ти добре си дошла, но си имаме условие, ти дали го знаеш това условия за да ни дойдеш на гости??? Виждаш познати хора....аз не те познавам , представи се подобаващо, молим, ....нещо за пиене, хапване, бонбони, шоколад, пари приемаме, ама да са повече... та така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт