Домакини 48/ С коктейли в ръка, ще чакаме пролетта

• 47 727
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Здравейте! Hug

Честито на Контеска!Много се радвам за вас! Grinning

Мони,стискам палци! Praynig

Вио,ти пак ли ще ходиш на конци-процедура?Аз мислех,че за по-трайно време ги махат.

Ма-ко,аз също сама се боядисах и като гледам съм направила едно голямо НИЩО.При фризьор трябва.

Добре дошла на Фло!  bouquet
Понякога съм надничала при вас,нали сте съседки. Embarassed
Страхотни сте всички там! Hug

Марчето ги прави козунаците,спор няма. Grinning

Моето коте взе малко да хапва,дай Боже да се оправи,че ветеринарите казват,че нищо повече не могат да направят. Praynig
Отивам на разходка с Криста.
До после!

# 631
  • Germany
Благодаря за стиснатите палци!
Върнах се, пих ибупрофен и сега лежа. Не ме боля по време на операцията, но много се бях панирала. Доктора каза, че е било много зле положението и е трябвало да го направя това преди години, ама в БГ всеки ми дигаше рамене... Другата седмица съм на контролен преглед, а дали е била успешна операцията ще се разбере до 6 седмици. Сега ми се пуши и се чудя до кога ще издържа... Питах го кога мога да ям и пия, каза, като мине упойката, а на въпроса за пушенето каза 1 седмица, щото не било хубаво за мен. Казах му, че е абсурд и той не ми описа разни страхотии, които ще ми се случат ако запаля, та смятам след малко да си начеша крастата.

# 632
МониHug Добре че си се решила и си я направила операцията, щом е било толкова зле положението  Peace Дано не те боли много като мине упойката fingerscrossed
Славе, на конец процедура, да. А за трайното - колко да е трайно? Предния път беше преди 2 месеца, аз даже се учудвам че издържах толкова време. Обаче не отидох де, не ми било ден днес. Отложих за утре  ooooh! В последния момент ми излезе спешна работа и нямаше как. Утре обаче няма мърдане, там съм  Whistling
Добре дошла на новата домакиня от мен   bouquet

# 633
Здрасти и от мен!
Контеса стискам палците ! Радвам се за добрите новини!
Мони почивай и замести пушенето с нещо друго!
Дами разсмя ме с йогата Simple Smile
Днес си лежа на д. Вчера пуснах една прахосмукачка.
Като ме стегна тоя корем и се качих и си легнах. Мм ме направи сто кг по телефона. Забрани ми да я пипам. Каза,че той щял да пуска вече .Чувствам се като тежкотоварна .Вечерта като ме заблъска това хлапе. Имах чувството , че ще излезе я крак я ръка от корема ми. Усмири се и съм заспала.
Да се похваля имаме си Бг закуски вече в квартала. За сега са меки и пресни. Това беше нещо ,което мм ме кара да мъкна в куфара-мазна баничка. Вече ще го пращам да си взема тук Simple Smile

# 634
  • София
.........................
МАРЧЕВА, ти ми събра погледа с тез козунаци. Изглеждат перфектни. Моля, дай рецептата, ако не те затруднявам, а аз от благодарност ще ти извадя един здрав зъб Wink. ( може да нямаш болни) Сигурно ако се разровя насам натам ще я намеря, но си е друго от извора да пиеш вода. ( винаги има разни малки хитринки, нещо изпатено и преработено, друго си е Simple Smile
И аз съм луда за вързване в кухнята, ама има и други, та май ще ти отстъпя първото място. Само като гледам кога си публикувала...в потайна доба. Аз взех да сгъвам колесника. Баба все пак Simple Smile
Извинявайте, че нахлух във вашата къщичка непозната, непоканена Embarassed
Хубав ден wavey afwitch
Баба, баба, колко да си баба....само аз мога да държа първенството, не си го давам.... Joy Joy
Добре дошла, Фло. !!
Аз ще ти дам рецептата, ама зъб няма да ти дам да ми извадиш, пазя си ги засега. Само един мъдрец съм вадила, а, благодаря от тоз разкош.. Стига ми.  Simple Smile
 Да ти кажа честно, този път направо се изложих с тези козунаци, не са оформени добре, нямат бадеми, нямат плънка, а само стафиди,  набързо са направени по нощни доби. Ако нямах гости по никое време щях да ги довърша с мерак. За първи път ги измесих в миксера, онзи на Рудолф от предаването му "24 часа..." , но най-хубави стават на ръка. Усещаш тестото, то ти говори, то пее заедно с теб.. Joy Ето ги от миналата година, а рецепта ще ти пусна на ЛС с всички обяснение подробно, за да не разводнявам темата, че им досадих на моите прекрасни приятелки с наставленията си, ама по-късно.  Виж, какви сме майсторки и захарни фигурки можем, Ма-ко... Heart Eyes
Имам удоволствието , че в онази чудесна тема за козунаците , моите са ги сложили на първа страница.  Радостта на домакинята... Joy Joy
Скрит текст:
[/spoiler].
..............

Мони, как си??  Hug Няма страшно , душа, пални си една цигара и да не ти пука. След като ми извадиха един зъб преди няколко години, след излизането от стоматолога веднага запалих цигара, ама не се усетих , че съм под упойка още,  та тя взе че ми падна в скута и щях да се подпаля в колата. ... Joy
Калинче, какво чета, алергии разни - гадни са те налегнали. Ще ти минат, внимавай.
Започвай ги сладкишите,  че при вас тази година много рано е Великден, ей го е, то вече е дошъл...
Вио, тази процедура ми е крайно непозната с конците, боли ли те много?? А  защо не с малко кола и...готово? Не знам.
Славунке, как сте, как върви ремонта.. Hug
Ма-ко, как си се справила сама с каната при тази огромна коса, това си е работа и до доста сериозна. Аз искам да си направя малко кичури и това ще стане при следващото боядисване. Казаха ми, че вече не било модерно, а....а какво ще кажете..?
Викат ме и ставам, пак ще мина да ви видя.
............
Не можах да изляза от карето....много се дразня така.

# 635
  • при късмета
Скъса ми нервите това захарно тесто. За първи път го правя по инструкции по телефона от леля. Тъкмо се бях засилила да го хварлям и то взе, че заприлича на нещо. Глътна половин пакет пудра захар. И няколко фигурки измайсторих, но ще продължавам после, че шефа сега ме строи да правя руло стефани и него на някакви фигурки. Накрая стигнахме до руло Стефани на палачинки, та сега ги пека  ooooh!

Бяхме на консултация с шефа, педиатърката ни прати на ортопед, видя леко изкривяване в глезена на единия крак  Confused Как съм го пропуснала  smile3538 За капак с ортопеда не мога да се свържа. Само дано е тук, че той не вдига телефона само като извън България или на конференция или семинар. Сега ще съм спечена докато не го види

Мони, радвам се, че мина и си добре  Hug
Добре дошла на Фло
Тити, почива вече, стига снова из къщи. Раздвижване само по разходки
Отивам да си допека кюфтетата руло Стефани

# 636
Flo 51 добре дошла  Hug аз се чудех от къде си ми позната , ама видях , от съседната тема за съпругите Simple Smile , аз там само чета , от много отдавна не съм писала.
ма ко по каква рецепта го прави тестото ? То е сложна работа да уцелиш захарта , пропорциите .Ама си е удоволствие като се научиш, да две години други торти не сме яли , сега от работа не ми остава време да меся иначе си имам две любими теста . Дано не е нещо сериозно с шефа .
Moni дано е била успешна  Hug
titi888 пази се , почивай повече .А за баничките ме развесели.Преди много години още студентка трябаше да го играя като куриер между съквартирантката която замина за Франция и преподавателка която и оправяше някакви документи.Пред вратата на въпросната ( с не добра слава преподавателка )100 човека за изпит и аз с едни документи , та влизам аз и дамата ми вади принтирани един куп писма от моята девойка и ми търси едно в което пишела че много и липсвали банички с боза  Joy Joy Joy решила женицата че трябва ние да получим това писмо и ми го даде .
Сложих едно пиле за супа да варя за утре да им правя супа , преди малко малкия беше космонавт ( правихме инхалации) сега мисля да им направя едни банички да си вземе за работа мъжа , ако се получат е покажа .В момента съм поканена край лагерния огън даже ми пекат бонбон  newsm78 явно от някое детско е това , отивам да хапна Simple Smile

# 637
Мони, браво за куража, а и друго си е у Немско - знаят си работата хората. Дано нямаш силни болки.
Мако, не се стряскай предварително, може да не е нещо особено.
Марче, стига с тези вкусотии, само от гледане ще надебелеем, а сега само Тити може без проблем да го прави. И недей да скромничиш - чудни са ти нещата. За кичурите - според мен освежават, аз миналия месец пак си направих, след като ги бях зарязала за малко. Съветвам да ги направиш дискретни, а не да се отличават прекалено от основния цвят. Просто ще просветват леко и ще стои добре. Ти си жена със стил, ще се ориентираш.
Вио, аз ходих няколко пъти да ми чистят веждите с конец, не е зле. Но нещо не мога да попадна на козметичка, която да не ги изтънява прекалено.
Тити, честити закуски made in BG - друго си е да има мазни банички наоколо.
Скрит текст:
Като бях бременна се изхранвах предимно с пуканки, че много ми се гадеше. И изведнъж навръх Великден като казах, че искам баничка от "Иглика" срещу "Ч.море", сещаш се, нали? Е ММ обиколи всички пекарни, не само "Иглика", ама нямаше, само козунаци по това време.
Фло, добре дошла! И аз съм надничала при вас, че съм си бъдещо бабе. Така че ела при нас, почерпи...  Hug
Славче, последно какво му беше на котето?
И накрая да се оплача - детето няма да си идва за Великден, работи, има за учене и така е преценил. Няма да е сам по празниците, а и родителите на съквартирантката ще ходят. Няма да е самотен, но аз ще съм...

# 638
Ма ко, стискам палци да не е нещо сериозно  Hug
Джей, какъв инхалатор взехте? Доволна ли си?
Дамчо, няма ли начин да им кажеш да не ти ги изтъняват толкова? Мен първо ме питат как искам, после се гледам в огледало постоянно и мога да кажа кога да спре  Peace Явно си е до козметичка...
Тити, честити ви банички  Laughing Майтапът настрана, но и на мен в чужбината са ми се прияждали точно мазни банички. И няма и няма от къде да си купиш, много е гадно, да знаете  Whistling

# 639
  • при късмета
Джейми, тестото е следното: с една и съща мярка, може да е чашка примерно мериш вода и 1/2 от количеството олио, слагаш да заври. Сваляш от котлона и със същата мярка за водата толкова брашно, бъркаш с дървена лъжица докато стане гладко. Или 50 мл. вода, 25 мл. олио и 50гр. брашно. Започваш да го месиш върху пудра захар и добавяш докато поема и стане по-твърдо, за да може да се оформя. Слага се в хладилника да стегне още малко.
При мен пое повече от половин плик пудра захар. Много е меко в началото, много месене трябва. Аз го извадих от хладилника, оцветих две части от него и пак го върнах за малко. Направих още няколко фигурки, но днес нямам повече време. Утре ще ги покажа.
Дами, то е ясно, че ще ти е мъчно, но щом така е преценил значи е по-добре за него.                         
Вио, а мустакЯ и него ли махат колкото кажеш или кара целия  Joy Не за друго, ами да пращаме мъжете щом не искат да се бръснат  hahaha

Остана ми да си дорисувам ноктите, така че само ще ви чета, че докато не изсъхна ми е трудно да пиша с по един пръст

# 640
  • София
Slavka 70, Vio, marcheva 14, Ma кo, J M M, dam4o, благодаря за милото посрещане newsm51
marcheva, приятно ме изненада с рецептата и ценните указания smile3525. Ще го пробвам и ще рапортувам Simple Smile Много си отзивчива Hug Само един изваден зъб ли имаш? Изобщо не си мечтата на зъболекаря hahaha
Славе, няма лошо да надничаме и да видим как е при съседите. Simple Smile Човек все нещо може да научи. Едни се учат докато умрат, а други умират докато се научат, та дай Боже да сме от първите bowuu Ако не бях надничала при вас щях ли да видя шедьоврите на marcheva,
нямаше да знам, че котето ти в болничко. Дано се оправи душичката fingerscrossed
J M M, ти военнослужеща ли си, или си съпруга?  newsm78
Ма ко, Hug
Vio, Hug
dam4o, и без да си бабе, пак ще те приемем в КГБ Hug И ние, както сте и вие, сме добронамерени, сърдечни, позитивни. Ако решиш да пишеш при нас, ще ти стана гарант Simple Smile. Имаме членски внос-един виц Wink Казваш да почерпя. Няма проблем. Аз съм от София и ако наминете към мен, ще почерпя кафе с Бейлис-запазена марка на кабинета ми. Ей сега ще спретна и виртуалната почерпка Simple Smile

Лека нощ wavey

# 641
Добро утро Simple Smile
Баничките
мъжете ги одобриха , по тази рецепта са http://www.-zlovreden-kod-/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%B1 … -recepta8176.html
vio Omron COMP AIR C 28 взехме сравнявах характеристики , допитах се до други мами и за този получих добри отзиви , дано не се налага да го ползваме много.
Flo 51 съпруга съм  и дъщеря .
ма ко  зная го този марципан "Варна ",той поне не е претенциозен към захарта  виж рецептата на фондан на Димитрана , тя е доста по различна и отива много повече захар , ама там и самата захар има значение

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 06:39 от J_M_M

# 642
  • София
Добро утро Simple Smile Хубав ден.
J_M_M, ранобудно момиче, чудесна закуска си ни сложила. Нямам време сега, но ще погледна рецептата Simple Smile
От мен-музикален поздрав.

# 643
Добро утро, дами. Пия кафе и реших да се разпиша. Чакам майка ми да дойде да се гледат с малчо, а аз да почета. Снощи сготвих, сега пуснах само една пералня и няма да съм добра домакиня днес. Ще съм студентка  Heart Eyes

Flo 51, добре дошла и благодаря за поздрава. Много я харесвам тази песен. И от почерпката си вземам.
Може ли да искам професионален съвет от теб- синът ми е на 1 г. и 10 м. Да започвам ли с миенето на зъбките му? Питах педиатърката и ме посъветва да изчакам още малко.
Джейми, благодаря за кафето.   bouquet
Марче, уникални козунаци. Искаш ли гости? Никога не съм правила. Покрай вас нищо чудно да се опитам.
Славче, оправи ли се котето?
Дамчо, сигурно ти е тъжно и мъчно, че няма да сте заедно по празниците, но щом е преценил няма какво да направиш. Ще чакаш следващата ви среща.  Hug
Ма ко, и аз стискам палци да няма нищо обезпокоително  Hug
Мони, как си? Имаш ли болки?
Контеска, силна прегръдка и дано се наредят при вас нещата.  Hug
Тити, почивай си. Да те отменят вече в по- тежките задачи, че не е шега работа.
Много липсващи има- къде сте? Минете ни вижте  Hug

# 644
Добро утро.
Започнах да мия банята и водата спря  Rolling Eyes Сега ще чакам, дано да я пуснат скоро, че имам и излизане после...Егати. Не ставам за домакиня и това е  Naughty
Джей, нашият инхалатор е на Микролайф, колебаехме се между него и Омрон и в крайна сметка се спряхме на този. Не искам да те плаша, но ние от както го имаме го ползваме почти постоянно  ooooh! Дано при вас не е така, разбира се  Hug
Ма ко, записа ли час за ортопед?
Стади, аз за зъбките съм чувала че е хубаво от появата на първото зъбче да се започне с миенето. Така и правя. Даже с Дея малко закъснях, та се чувствам виновна. Но тя пък бързо свикна, то самата идея е точно това всъщност - да се придобие навика, а не че толкова има какво да се почиства. Но нека и Фло да каже де, аз не съм професионалист, само споделям аз какво правя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт