За всички АВГУСТ е далече, но бебчетата гъделичкат вече

• 31 265
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Много е  рано  е да се прогнозира , много от малките наваксват  , други забавят малко и така ! Живи и здрави да са , то зависи и ти колко  си едра , като си дребничка нормално да е по-малко бебето ! Аз съм 180  висока и честно казано , за моите размери баткото , който родих 3500 гр. не бил голям според докторите .Ама питай ме мен дето го раждах 10 часа , не ми ли се стори огромен  Joy

# 106
Съншайн, не му се оглеждай толкова. Важното е, че бебчето се развива добре за периода, без значение дали е по-дребно или по-едро. Бъди си с нагласата за август.  Wink

Аз също варирах между 02.08 и 08.08. Не че не може да ме изненада  Grinning  Преди няколко дни бях на първата ЖК, и там пък ми казаха на 14.08  Rolling Eyes Но не се доверявам на техните резултати, тъй като не можаха да ми кажат колко см е станал плода.

Систра, може на ФМ да видиш момиче, нищо не се знае  smile3503
Аз бях убедена, че моето ще е момче и като докторката ни показа "нещото" много се изненадах. И каза : " 95 % ще връзвате панделки, не ви казвам че е момиче"  Laughing Нооо в крайна сметка каквото, такова. Важното е да е здравичко.

# 107
Здравейте и от мен, момичета!

Тази седмица не съм на работа, и се надявам да се чувствам добре, за да свърша нещо в къщи.В събота ми беше ужасно лошо, а тъкмо бях решила, че този период е отминал. Слава Богу, в неделя не ми беше така!

За покупките не бързам, и аз, като повечето от вас, ще чакам първо да видим пола поне на 90% Simple Smile Ако е момче имам неща от баткото  baby_neutral Ще трябва да си купя само стерилизатор и нови шишета за всеки случай и помпа за кърма, защото предния път ми ги беше дала една приятелка, а тя ще ражда сега - март! За количка също ще изчакам!

Относно слинга - не знам дали бих си взела! Имам сериозни болки в гърба и кръста по принцип, и не знам дали ще мога да нося бебче - камо ли до годинка... Залагам си на добрата стара количка  1stroller просто ще гледам да е по-лека.

В четвъртък съм на ЖК - нямам търпение вече!
За БХС и моят явно не е много добър - съветват ме за втори 15-17г.с. Не знам точните стойности, защото говорих с лекарката по телефона, но като че ли не се притеснявам много - мисля, че по-важен и точен е ехографският преглед, а при него няма нищо притеснително!

Наде, ти ли беше писала нещо за забранени храни? Осведоми ме, моля те, защото освен сурова риба, не знам друго забранено да има  newsm78 Избягвам да чета всичко в нета , а и мисля, че всичко с мярка не е вредно  Joy С първата Б не съм се ограничавала от нищо, освен от газообразуващите храни, че имах доста контракции.
А за момичетата с лютото - ядях като луда с баткото, само това не можах да спра, а ме беше шубе, заради контркциите  Mr. Green и пак.

Ох, докато напиша 1 и забравям 2  ooooh!

Хубав ден от мен!!!

# 108
  • Бургас

Наде, ти ли беше писала нещо за забранени храни? Осведоми ме, моля те, защото освен сурова риба, не знам друго забранено да има  newsm78 Избягвам да чета всичко в нета , а и мисля, че всичко с мярка не е вредно  Joy С първата Б не съм се ограничавала от нищо, освен от газообразуващите храни, че имах доста контракции.
А за момичетата с лютото - ядях като луда с баткото, само това не можах да спра, а ме беше шубе, заради контркциите  Mr. Green и пак.
Аз се водя по тази статия Peace

# 109
  • София
Аз май не съм много за тая тема, по-скоро за юлската. Масово бебоците ви са 3-4-5 см, а моето минала седмица беше 11, сега ще е още повече.А според сметките по размера, термина ми е 29.07...

Ред, преди месец и аз осъзнах същото, защото при повечето мами те първа започвах симптомите на гадене и неразположение, а при мен отшумяваха. За това се записах и в юлската тема. Там мамите са повече, но тук сте доста по активни и ще се радвам да присъствам и в двете до края. Моя термин го смениха на 01.08 , а даже  последния път показа 27.07 заради ранната ми овулация  newsm78
Докато лежах в болницата, ми казаха че вече тежим 120 гр  Heart Eyes

# 110
Наде , благодаря! Някой неща не ги знаех, но фрешове пия постоянно.
Предпочитам фреш, отколкото сок в кутия, който е пълен с какви ли не химии! Колбаси снощи хапнах  Joy Така или иначе до скоро въобще не можех да ям месо  Sick

# 111
  • Sofia
Здравейте пак Simple Smile
Аз писах за термините някъде, но като ви чета пак ми идва отвътре да се изкажа  Simple Smile
Това ми е 3та бременност и винаги термина ми се е изчислявал по календар - 280 дни от началото на последния цикъл. Няма значение дали бебето върви към някакъв момент няколко дни по-напред или назад. Няма значение и че в сегашния случай овуто ми е със сигурност 1 седмица по-късно. Може би при доказана поне 2 седмици по-късна овулация би имало значение, но пак не съм сигурна... При инвитро  вече има разлика в изчисляването.
Бебето постоянно може да си мени темпа на растеж или доктора да е мръднал с 1 мм докато е измервал... Това не значи, че термина се променя, защото апарата така показва. Това са приблизителни и динамични показатели. Ако този месец е напред, другия може да е назад и всичко това е спрямо някакви осреднени статистически стойности. Всяко дете расте уникално и размерите му зависят от много фактори.
Малкия например през цялата бременност си вървеше седмица напред, а си се роди 1 ден преди термин 3.800 kg/53sm (оригиналния термин). Едни преносват, други раждат поне 10 дни по-рано без конкретна причина.

Не, че нещо се карам  Mr. Green, но ми е меко казано странно доктори да сменят на всеки преглед термина, защото апарата показал няколко дена разлика  #Crazy

Няма много смисъл да сравняваме см и мм, но в моя случай от ФМ докторката е измерила CRL 51 mm (на 12 навършени седмици и 0 дни), което според апарата означава, че бебето е с размер все едно овулацията ми е била на 14 ден (а тя беше 1 седмица по-късно). Но никой няма намерение да ми променя термина заради това.  Peace

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 15:32 от krisskata

# 112
Колко много сте изписали... Не мога да насмогна  Simple Smile
Аз днес бях на консултация и ми казаха най-накрая термина 23 Август. И аз съм с късна овулация и очаквах по-късна дата с оглед, че и предишната бременност, заради по-ранната дата накрая бях на системи... а все си мисля, че ако имаше поне още 3-4 дни можеше и да не мине по този начин.
 Каквото такова.
Днес давах кръв за изследванията и направо ми изтече кръвчицата... цели 7 шишенца. Бях забравила какво е  Laughing  Laughing  Laughing
По-късно, като ви изчета ще пиша пак.
ПС. може ли да ме добавите на първа страница :29 години 2-ра бременност 23.08.2015
Благодаря!

# 113
Здравейте, момичета! Simple Smile
Аз сега се връщам от ФМ. Всичко е наред с човечето. Размерите на нухалната гънка са в норма, има си носна костица, няма малоформации, абе, всичко е точно! Simple Smile Но малко ме притесниха размерите, особено сега, като чета вашите колко са големи. Confused Сега го измериха 5, 1 см., но пък за 5 дни е пораснал с 1 см., което май е добре.
На 17.02 вече ще ме запишат на ЖК, ще ми пуснат изследванията, та да видим... Май се надявам и пол да ми кажат, а уж не бързах.. Blush
Майка ми и синът ми бяха с мен. И майка ми, и лекарката се опитаха да обясняват на Борис какво се случва. Grinning Мисля, че не разбра изобщо, но.. Лекарката ме посъветва всеки ден да му говорим за това, което предстои, за това, че има бебе в корема на мама, че той ще стане батко и т.н., и т.н., пък да видим.. Аз уж обяснявам и говоря, но той е малък и.. Confused

О, и аз съм в отбора на любителите на кисели краставички! Mr. Green Похапвам си доста стабилно от тях. Лошото е, че кис. краставички, които е направила баба, вече са на привършване... На ден ям по един буркан Blush, а като свършат не знам. Mr. Green Купените не ми харесват. Crossing Arms Ще си търся нещо друго за хапване явно.

За детската стая и аз започнах да мисля, обаче не знам как да кажа на ММ. Той ще ме убие. Аз давах зор есента да ремонтираме стаята на Борис, сменихме мебелите изцяло... И старите мебели заминаха в гаража на село. Е, да, ама там валял проливен дъжд, гаражът се наводнил.. и мебелите отдолу на нищо не приличат. ooooh! Той искаше да изчакаме поне до това лято, пък тогава да се правят ремонти... и сега, естествено, аз ще съм виновна, че ще трябва да се купува всичко наново. Blush Само за леглото не ме е яд, защото него дадохме на приятели. Но скрин, гардероб, шкаф за повиване.. всичко замина на кино. Sad Дано поне бебето е момиче, че по- малко да ме е яд, тъй като мебелите бяха сини и с корабчета, та определено така или иначе, нямаше да ги ползваме.

Ягодке, Наде, Мечтичка, благодаря. Ама шарка се е оказало. Sad Само се моля моето дете да не се е заразило. Praynig За него е добре да я изкара сега, докато е малък, шарката, но за мен хич, ама хич не е добре. Sad
Някой знае ли до колко време, след самото заразяване, се появяват симптоми? Rolling Eyes

Мечтичка, ее, браво! Най- сетне заслужената почивка! Hug Почивай активно. Радвам се, че вече го даваш по- позитивно! Simple Smile

За термините съм абсолютно съгласна с Криската! Не разбирам как може на всеки преглед да ви сменят термините, защото бебето е с някакви определени размери. Ами, то има периоди, в които растат по- бързо, както и такива, в които забавят темпото. И си наваксват после. Плюс това, както и ние, така и те, се развиват по различен начин и няма едно с друго, които да са еднакви. Термин се изчислява по датата на последния цикъл и не бива да се мени! Плюс това, никой не може да предполага кога точно ще се роди бебето. Има бебета, които си вървят нормално за седмиците, но се раждат по- рано, има и такива, които са избързвали, но пък се раждат по- късно и т.н.  Peace

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 15:55 от Queen E

# 114
Куинче, къде ходи на ФМ?

# 115
Куинче, къде ходи на ФМ?

Във Фемина, обаче сериозно се замислям дали следващата ФМ да не я направя в Плевен. newsm78
Ти накъде си се ориентирала?

# 116
  • Sofia
Абсолютно съм съгласна за термините. Винаги се гледа термин по аменорея Peace Като ни приемат да раждаме, ще ни питат за последен цикъл, а не какво са ни казали на ехограф в 11 седмица Peace
Излезе ми и бхс. Биохимичен риск е 1:450, комбиниран риск 1:2200. Добре е като се има предвид кървенето...

# 117
  • София
Куинче, много неприятно това с шарката. Аз мисля по спомен, че до 14 ден след заразата избиват пъпките, инкубационният период е 21 дни. Защо не си пуснеш антитела за да видиш дали действително не си я карала, защото доста хора са я карали скрито явно. Мъжът ми като беше болен Тедко не се разболя, въпреки че уж не беше карал. Браво за добрите новини. Hug
Термина си е термин и според мен, вече знам че ако овулацията е била по-късно или по-рано над 1 седмица, сменят датата на ПРМ и така нагласят термина. Аз съм с късна О. ама като гледам бебо навакса, така че тези мерки и теглилки са много относителни. Peace

# 118
Куин,ще я правя в Плевен,но не знам при кого и къде ще е!! ooooh! Когато бях последно на преглед бях толкова напрегната,че изобщо не се сетих да питам. Мен ме гложди друга мисъл,докторката ми каза на 20 февруари ще ме записват на ЖК и искаше да направим БХС на същия ден,т.е. всичко да е на един ден да не се разкарвам,и за тогава ми поръчаха да им нося стерилна урина,и мисля ще ми пусне цитонамазка и микробиологията,за кръв не съм сигурна,защото докато бях в болница ми правиха кръвните,както и да е. Тъй като съм блейка, не съм много сигурна какво ми каза,затова ще отида гладна и жадна за всеки случай. Тогава ще влизам съм в 13 седмица. Но най-много ме озадачи че не ми каза да си запиша час за БХС,дали тя ще го направи не разбрах.......За в Плевен знам че ФМ правят в КИРМ (мисля че така се казваше) и в МУ,абе за нищо не съм сигурна. И сега се чудя дали да й се обадя,малко ми е неудобно. А и сестрата като ми обясняваше,ми каза около 6 лв че ще са ми изследванията и че трябва да имам 65лв за скрининга.....малко ми се видяха newsm78

# 119
  • Пловдив
  За ФМ, четох че втората е много по-важна и показателна. Първото нали го водят по-скоро скрининг? Ако имате възможност ходете в София, там има специалисти , които години само това правят. Моя приятелка имаше повод за притеснение и обиколи няколко от светилата в Пловдив и все пак за последното мнение я пратиха на ФМ в София, сподели ми че ФМ правена там за същата цена почти нямала общо с тази тук. Живот и здраве и аз се записах в София за втората ФМ, рано ми се стори от сега да запазвам,но се реших тъй като часовете за над месец напред били заети  Blush

Общи условия

Активация на акаунт