"Февруарче не е бебе вече, а е малко слънчево човече!" - 11та тема

• 29 737
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
и аз попътувах с разказите ви, момичета Hug обичам да пътувам мнооого. Гледах едно интервю с една футболна съпруга (която беше и манекенка, ама не помня имена, да ме прости...известна е), която според трансферите на съпруга си, се местят от Израел, Тайланд, сега пак са на друго място. Имат две дечица , а и от време на време си идва в БГ. Сигурно е въпрос на организация и приемане на факта, че се налага , на аз като пуснала корени тук, го намирам за авантюристично. В никакъв случай лошо, нееее, напротив, но се иска известна доза авантюризъм и здрави нерви. Трудно си е местенето, когато се налага от време на време, а животът извън БГ на мен ми се струва много стресиращ. Колкото и да е забатачено тук, си ми е родина и родителите и приятелите ни са тук. Но ако се появи възможност да предложим по-приятно бъдеще на детето ни, бих рискувала и заминала.

# 661
  • Англия
Копче, не съм го питала специално за аутизма, защото не му е специалност, а той дава мнение само когато е 100% компетентен по даден въпрос. За съжаление, лъжата, която тръгва от един британски лекар през 98-ма, е пуснала дълбоки корени. Въпросният доктор, чиято научна публикация "доказва" връзката между ваксината против морбили, рубеола, пароти и аутизъм, по0късно признава пред съда, че е манипулирал резултатите и има доживотна забрана да практикува. Митът, обаче, остава. Последно, когато в къщи се говорише на тази тема, беше по повод, че още една научна публикация, сочеща подобна връзка, беше оттеглена (неразделна част от работата му е да следи научните журнали и публикации).
В Англия имунизациите са само препоръчителни. По данни на здравната система за миналата година, обаче, близо 95% от децата на 1г. са с поставини ваксини. И то в родината на този слух. Това според мен показва голямо доверие в лекарите и здравната система от една страна, както и умението на родителите да взимат информирано решение на база достоверни източници, а не по схемата чул-недочул и комшийката така ми каза, от друга.

# 662
Честит рожден ден на Вики и Марти! Растете здрави, щастливи и обичани дечица  Hug
Мама Елефтерия изчезна. Дано се отчете утре след празника!

Ана, много, ама много ще ми е интересно да споделиш за ваксините, дали на лични или в скрит тескт. Особено за предстоящата срещу морбили....При нас нали се появи епидемия и тревогата доколкото долавям не е хич малка.... Лошо е да нямаш избор, но и е много отговорно да имаш такъв и да вземеш правилното решение.
Гери, не знам дали е вярно, но не пречи човек да пробва. На нас редовно компреси с ракия са ни правили като сме били болни. Роднина работи като мед. сестра в майчиния дом и казва, че висока Т там свалят с ракия, което мен ме втрещи...отнемала от огъня. Знае ли човек..

# 663
  • Англия
Thea, риск има във всяко ежедневно действие, във всяко решение, което взимаме от позицията на родител. Едно е сигурно-родителите, които избират да не ваксинират децата си ги излагат на РЕАЛЕН риск, опитвайки се да избегнат ТЕОРЕТИЧЕН риск. За съжаление, болести, които до скоро бяха смятани за изчезнали в следствие на ваксинацията, са се завърнали. Неваксинирането за мен е преди всичко НЕСОЦИАЛНО, защото деца и хора, които не могат да бъдат имунизирани (например недоносени, раково болни, хора с отслабена имунна система и дори ваксинирани, при които имунизацията не действа) могат да бъдат заразени от нечие неваксинирано дете. И все пак е хубаво родителите да имат избор, а не поставени пред задължение, защото съпротивата и съмнението тогава са по-големи.
Как се скрива текст?

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 19:22 от ana.ana

# 664
Напълно съм съгласна с горенаписаното.А към мнението на Ана бих добавила,че родителите преди още да станат такива ,им се налага понякога да правят труден избор.
Скрит текст:
Визирам себе си-на мен ми се наложи да направя такъв избор в 4ти месец от бременноста-дали да правя амниоцентеза или да рискувам да родя дете със синдром на Даун или Търнър.Няма да описвам как се взема такова решение,мисля че вече съм споделяла това.Наистина е голяма отговорност и стрес,но такъв е живота.Аз заложих на първото и не съжелявам,бих предпочела да остана без бебе отколкото да обрека едно дете на такъв живот,особено като знам какви грижи полага държавата тук за проблемните деца CryСлава богу,докторът ми за пореден път се оказа прав,за разлика от резултата от БХС и имам здраво и нормално дете Praynig Praynig Praynig

# 665
Ана.ана благодаря за споделеното мнение, никога не съм била против ваксините, само се ужасявам от нещата, които се говорят за тях.

Нели,
Скрит текст:
къде си прави амниоцентезата, май беше в София, питам, защото си мисля, че ако имам второ дете ще бъда на 40+ и може да ми се наложи да вземам подобно решение. А болезнена ли е процедурата, пиши в скрит текст да не досаждаме на другите.

# 666
Ана, ами то заради  информация от типа на-баба-Пена-комшийката-каза, сега е епидемия при нас, за жалост и с жертва. На такива абсурдни мнения и теории се начетох, че не знаех да се смея ли или да плача. Хубаво е човек да има избор, но не винаги това е в полза на обществото и май пак ще преразглеждат закона за ваксините.
Нели и на мен ми се наложи да правя такъв избор, но това вече е проблем от друго естество.

Фрейда е втората мама май, която споделя вече за второ детенце. Браво. Смелчаги  Laughing

# 667
Фрейда,да в София беше.Пиша ти на ЛС за да не занимаваме другите с лични неща
Скрит текст:
Ако се реша на второ,което е много силно желано,от ММ също,но ме е страх  за сега .Аз бих искала да имат поне 3г разлика,че да не гледам 2бебета едновременно/мъжа не се брои Mr. Green/,няма кой да ми помага и тогава вече и аз ще съм на 40+

# 668
Аз само ще направя едно лирично отклонение и ще кажа,че мен майка ми ме е родила на 37,а сестра ми на 40 и сега никой не може да и даде годините,много младее (да не говорим,че аз съм родена с цезарово сечение,а сестра ми 3 години по-късно се ражда съвсем нормално,та и такива неща се случват  Crazy)!!!Аз също съм на 30+,но май за сега ме е страх от второ бебоче,въпреки,че малката я правихме 2 години,та знам,че нещата не стават по поръчка!  Heart Eyes

# 669
Момичета, много благодаря за отправените пожелания към мен и Боряна! Бъдете всички много здрави и благословени!   bouquet Hug
Честит рожден ден на Вики и Мартинчо! Нека имат едно безгрижно, дълго и щастливо детство!Честит празник на техните мами - Стаси и Петя- и семейства!

При нас празника мина добре, но бях много изморена от двудневното киснене в кухнята, за да направя всичко, което си бях наумила. Свеки не ме изнерви. Да се запише и да се окачи на стената.Дори я поканих да остане да пренущува и днес я изпратих. Ти да видиш. Чак ме ожали как съм се справяла сама и ми пожела цитирам "Господ сили да ти дава".  Wink
Днес ни биха ваксината. Доста си поплака и цял ден е киселячка и се е залепила за мен.Ако ме изпусне от поглед почва "МАМА! МАМА? МАмамамАМАма?! "  Laughing За месец и половина е качила 160гр (вече е 10.360) и е 77см.  Heart Eyes

За ваксините. Четох/чух и аз за тази против морбили, че можело детето да се изрине след нея. Попитах днес и ми казаха, че не са имали такъв случай до сега. Не бих рискувала да не сложа ваксините, но не им вярвам и на 100процента.
За Джъмбо. Бях купила 4-5 бодита - еми те станаха на парцали. Трагедия. Иначе за джуджурийки - простотийки са номер 1. Все едно съм в огромен магазин за левче  Laughing
Лили, прекрасно хоби имаш. И много ми харесаха моделчетата. Аз бих се занимавала да бочкам в тея гоблени, но не виждам КОГА  Laughing И на наши приятели се роди бебчето вчера и го кръстиха Борис. Heart Eyes
Ана,Тели, поне мен не ме "товарите" с разказите си, дори са ми много интересни.  
Ируканджи, не мога да те чета така повече...направо ви наказва за пореден път Т-та!  Cry Силни  Hug

Само това се сещам сега, че умората си казва думата. Утре ще кача снимки и ще покажа Simple Smile
Лека и спокойна нощ! Hug

# 670
Моля, оставете дискусията за ваксините в темата, не само на лични. Или ако няма друг "за", пращайте и до мен в копие  bouquet благодаря ви. Страх ме е и мен от вексините и рисковете, които носят, макар и само на теория, дотолкова доколкото всяко лекарство също има нежелани реакции. Но знам и че не са случаен продукт , а създадени в полза.

Ируканджи, как сте?

Елефтерия, как беше празника при вас?

# 671
Здравейте, здравейте мама-мафия.
Ние се подобряваме. Бавно, но имаме напредък. Днес Т пак имахме почти цял ден, но в рамките на 38-38,7. Дадох само веднъж Нурофен и една свещичка Еферелган. Вече съм убедена, че свещичките свалят най-бързо. Но пък е голяма мъка с тях.  Confused За сметка на това, аз пък взех да вдигам Т  ooooh! Може би и вчера съм имала, ама нямах време да мисля дали аз имам Т и дали съм добре, при положение че имах по-важни неща на главата.
Sahasrara, гоблените са чудни! Много харесвам и аз, ама нямам нерви за тях. Купих си един, като бях бременна, ама толкова се изнервих и ядосах, че го захвърлих и се зарекох да не докосвам повече подобно нещо. а гоблена беше 10х12 Grinning  hahaha А и тия схеми... така и не ги разбрах... Та, браво на теб, за търпението и за това, че ти доставя удоволствие.  Hug
Аз за второ още не мисля. Нека нинЖата стане поне на 5, че тогава ще го мисля. Пък каквото е рекла съдбата.
Сега ви казвам лека нощ, понеже съм каталясала.  Hug

# 672
  • Varna
Здравейте, момичета! Аз напоследък само чета и честитя на рожденниците, но нещо не мога да се оправя времево. До преди седмица по това време малкото човече вече е заспало и мога да седна малко да се поровя в нета и да прочета какво пишете, но сега заспиването вечер е голям зор- започва едно реване, тръшкане, всички меки играчки се изхвърлят от леглото, но като ги изхвърли реве и си ги иска обратно, биба вече категорично отказа/единственото хубаво нещо/ и не знам какво става с моето Бобче- определено е от зъби, защото не иска да яде през биба, а само с лъжицата и сега вечеря каши, пюрета, мляко, но с лъжица. Венците са подути, не дава да пипна и само едно реване следва, а и едни сополки си влачим, та засега решихме с педи да задържим ваксината. Отложихме и консултацията за другата седмица, че педи е заета утре- и ние с Бобо цял ден ще се гледаме заедно. Ураааааааааа!/ взех си отпуск уж да ходим на консултация, но ще си го прекарам спокойно с детенце/ .
Иначе друго интересно около Бобо няма- всеки ден вече все по-смело иска сам да ходи, но прави по 3-4 крачки и се държи само за кутрето на ръката ми- явно, колкото да усеща че съм с него. Аааааааааа, и постоянно ходи и тропа на големия по вратата- и вика Бааааааа.
Толкова засега от мен! Всички болнички да се оправят

# 673
Къти, все забравям да питам. Гледах някаква реклама по телевизията за кукерски фестивал в Ямбол. Ще се провежда 6-8 март. Изпуснахме да отидем тук, а имаше няколко в близките села, защото малката беше с температура. Гледах за хотели в букинг - всичко е пълно, явно много гости и участници. Препоръчай нещо, не сме претенциозни. Може и да не е в града, а наблизо. Не сме го решили окончателно, проверявам варианти.Wink

За ваксините - притеснявам се, както и за всичко останало. На мнение съм, че трябва да останат задължителни, защото сме немарливи и безотговорни към здравето си. Замислете се само колко често вие/вашите близки/приятели/познати ходят на профилактични прегледи и изследвания. А на зъболекар? АГ? Мамолог?... Тенденцията е да се ходи, когато заболи или е твърде късно. Опитвам се да ориентирам поведението си към превенция, а не към справянето с последствията, поне когато това е възможно. Отделен въпрос е, че системата в БГ е извратена и съвсем не работи - направления-мравпаления, тинтири-минтири, въртят се едни пари, точи се касата и накрая плащаш пак онова, което вече си платил с осигуровките си.
Тели, много ми хареса разказът ти. Пренесох се на тези места. Wink

# 674
Ванче нямам представа за хотели и квартири. Мога да дам номера на хотелчета на л.с., които са отсядали моите близки, когато са идвали по поводи. Ако се нагласите да дойдете ще е чудесно и ще се запознаем. Иначе ние миналата събота бяхме на кукери в с.Чарган (от където е мъжа на зълва ми и той също е кукер) много е готино.
А 6-8ми март си е направо кукерско шествие. 2 поредни години е истински фестивал и много ми харесва. Струва си да се гледа. Идват кукери от различни части на България и не само. Пускам ти номерата Hug

Общи условия

Активация на акаунт