"Февруарче не е бебе вече, а е малко слънчево човече!" - 11та тема

• 29 742
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Прочетох ви сега...
Невероятни са гоблените. В хубава рамка на стената ми създават уют... Наши приятели имат с рамки-дърворезби, а не купешки някакви - просто е красота. Завиждам за търпението и спокойствието. Ако почна да шия, най-много да пропуша пак. Wink
Ируканджи, с теб сме! Сега покрай тридневната температура на детенце ми казваха разни хомеопатии и бабини илачи - беладона е едното, а другото да се мажат петите с белтък от яйце. Не съм пробвала нито едното от двете, като че ли премина температурата. Или зъби, или розеола ще да е било...
Джъмбо - само боклучета има в тоя магазин. Последният път си купих само едни ароматизиращи топчета - портокал, в малки торбички. Наслагала съм в шкафовете кафе на зърна в мои дамски чорапи - от тези тънките, къси, 20 den. И с тея портокали викам - да се съчетае. Ама и те излезнаха боклук. Та ни за мен, ни за детето, ни за ММ нещо от там. Още на влизане имам чувството, че Китай се е взривил там. Много ме натоварва. Предпочитам от интернет да пазарувам.
Съни, купих си една чантичка на little life - зелена костенурка за храната от кухнята. При нас я дават в пластмасови кутии - подреждам трите една над друга, затварям ципа и нося или я бутам в раницата си на гърба, за да са ми свободни ръцете. Не пропуска, ако се случи да разлея, почиства се бързо и храната е топла час, след като съм я взела. Обикновено не се прибираме веднага. Много е хубава и здрава. Ще се ползва дълго време. Сравнително висока й е цената, но съм забелязала, че евтиното винаги ми излиза скъпо, та съм се отказала от пестене.
Къти, откакто детето е на ДК - вече месец, качила съм 3 килограма... Нали се храним заедно и й дояждам манджата. Тя обикновено не я иска. Wink два пъти в седмицата - спорт. Понеделник и сряда по един час интензивна тренировка. Тогава пия и добавки - фетбърнър съм си взела един... И не отслабвам, ами качвам тия дни. Какво става? Казваха ми, че като проходи детето ще заслабна. Пък то... Ще взема да ги пия всеки ден освен.
Групата ми по аеробика се напълни през последния месец. Затопли се времето и...
Феичке, какво обичаш да правиш в свободното си време?
Аз съм като Къти - чета... В момента съм почнала 8 книги и за съжаление - само вечер...

# 646
  • София
Честит рожден ден на Вики и Марти  nbirthday Tada  ura
Живи и здрави и голееми да пораснат .
Хубав празник и на семействата им.  bouquet

Болничките да се оправят по бързо  Hug
Днес четох една статия , според вас това дали е вярно???

И ние днес дадохме кръв и урина за изследвания, плюс ако заради яслата.
Чудя се и аз дали да си искам направление за очен. Ние като ходихме на очен преди време заради сълзенето на окото и лекарката тогава ми кажа, че е хубаво да се мине един преглед на 6м и на 1г.
Та ще видя да си направя устата и аз за направление.

Лили хубаво хоби имаш. Аз бях започнала да се уча, но нещо не намирам много време,  а иначе много добре ми действа на мен на нервите това боцкане, а аз не съм от спокойните нали .

хубав ден  Hug

# 647
Злати, Фрау, и вашето хоби е страхотно! И ние с ММ четем, ама вечер, обикновено чета някви неща на глас, че да е все едно чете и той. Simple Smile Честити придобивки на Злати!  Hug
Гери, и мен ме успокоява. И даже си мисля, че именно защото не съм спокойна, ми действа добре. Предполагам, че спокойните хора така или иначе са си ОК, нямат нужда от такива "стимули". Grinning
Много ви благодаря за хубавите думи, момичета!  Hug

# 648
Честити рожденници Вики и Мартин, да са здрави и да радват много родителите си!

На мен ми е нещо сдухано, чета ви, но не ми се пише   #Silly

На нас ни предстои ваксина на 13м за морбили, паротит, рубеола и четох разни страшни неща в нета и се притесних. Какво знаете за тази ваксини. Иначе досега добре ги понасяхме ваксините и сме нямали проблеми, но тази е нова и реакциите се появявали до 15 дена, Т, обрив.

# 649
  • Бурса
Честит рожден ден на Вики и Марти! Честит празник на техните мами и татковци. Да са ви живи и здрави, палави и много слънчеви деца.
  Hug

Мечева  Hug и от нас. Браво за усилията, които полагаш да избегнеш АБ, ще ти се отплатят с добри новини за бъбречето  Peace

Лили много ми харесва твоето хоби. Двата гоблена са страхотни. Аз не съм правила до сега, но имам търпението и желанието да ушия. Живот и здраве ще си купя в БГ.

Къти честити ходещи крачета на Мони  Hug

Ще отговоря на Ана за местата, на които сме живяли, но понеже е извън темата, не искам да досаждам и го скривам, извинете ме

Скрит текст:
Ще гледам да е кратко  Embarassed Като цяло най-много време сме живели в Испания. Там е най-силното баскетболно първенство в Европа и общо взето като има оферта от там е най-добре, но пак зависи в кой отбор. Андора, въпреки, че са отделна държава, също играят в това първенство.
Та за първи път като заминах с ММ той беше в Менорка - най-малкия от балеарските острови. Нещо като нашата Албена. Малък курортен град, спокоен, дори скучен, ветровит, но си има плаж и море... и баби туристки Grinning
Манреса - в областа Каталуния. На 30 км от Барселона. Пак малък град, но уюутен. Каталунците са малко затворени хора, но ние тогава на по 22-23 години си ходихме на иху аху честичко до Барса и ни беше весело Simple Smile
Севиля - еми прекрасно градче, много атмосфера, фламенко, красиви стари улички, прекрасен дворец и градина, хората са по-топли. Храната навсякъде в Испания на мен ми е вкусна  Laughing Бих се върнала там  Peace
Аликанте - на югоизточния браг. Страхотно малко градче. Прекрасна морска алея, яхтено пристанище, плаж, хубаво време през цялата година. Там може би съм се чувствала най-добре. Но имахме и приятели българи, които живеят отдавна там и много допринесоха за приятния ни престой.
Донецк (Украйна) - Еми на мен ми беше много СОЦ. Голям, сив, неприветлив град. Студено. На паркинга на супермаркета - отворен багажник, буркан трушия и двама украинци се полюляват над шише водка и тем подобни гледки.
Авелино (Италия) - на 30 км от Неапол. Няма много общо със северната част на Италия. На юг по не е развито. Даже е циганийка. Неаполитанската мафия държи сметосъбирането в областта и като решат да правят мизерия градът се зарива с боклук. Иначе хубаво кафе разбира се  Grinning хубава храна, макар че на мен побългарените пици повече ми харесват от италианските  Laughing Много дъждовно, но пък много приятни хора имаше около нас и си прекарахме добре, да не пропусна и прекрасната ми докторка, която изроди Теди. Направи ми този спомен вълшебен. Така че Авелино ми е слабост също.
Андора - Много модерен град, чист въздух, планини, на мен много ми харесваше там също и малко даже ми беше мъчно като се местихме
Трабзон - не е сред модерните градове в Турция. Въздуха е много замърсен, отопляват се с въглища и се вият едни пушаци  ooooh! Много ми е хълмист, аз обичам разходки а тук съм малко вързана. Има още впечатления да трупам.
Ух не можах да съм по-кратка  Tired ooooh!

Ох 5 нови отговора, връщам се да дочитам  Simple Smile

# 650
  • Англия
Благодаря ви, момичета. Не съм си и помислила, че педито в Бг ще ми предложи сама направление за изследвания, както стана с тези на 6м. Аз тогава от вас разбрах. Друг е въпросът, че тя сигурно всеки месец ни води, че ходим на консултация без изобщо да сме в страната и си взима парите от здравната каса.
За ваксините, особено тази за морбили, рубеола, паротит мога много да напиша, тъй като със съпруга ми си говорим често по темата (той е генетик). Не искам, обаче, отново да избухне спор за и против ваксинирането.

# 651
Тели, благодаря и на теб!  Hug Много ми беше интересно да прочета къде сте живели. Любопитно ми е къде най-много ти хареса?
Скрит текст:
Моят девер и кум живее в Барселона и няколко пъти съм била, както и на още няколко места в Испания (Мадрид, Сантияго де Компостела, Ла Коруня...) и честно казано ми е голяма цигания там. Знам, че за много хора е много готино, но някакво такова ми е чувството. Виж Италия е друга работа. Пак южна страна, подобен манталитет, ама някак... по-стилно и по-класно ми е. Вярно, че само в Рим съм била, но пък страшна романтика, много ми е любима.  Heart Eyes

# 652
  • Англия
Тели, сега видях отговора ти, макар и на кратко направо се пренесох на местата, за които говориш. Интересно ми е на какъв език ти "протече" раждането.

# 653
ана.ана  ние нямаме избор и трябва да я направим, защото ни предстои ясла. Но ако има нещо, което да направя и за което да внимавам, незнам някакъв съвет.

# 654
  • Англия
На дъщеря ми и предстои и не мога да помогна с практически съвет. Тя е родена в края на месеца и ми е много удобно вие първи да минавате през всичко  Joy

# 655
Ана, кога е рожденият ден на дъщеря ти?

# 656
  • Англия
Утре

# 657
  • NE
Последното февруарче  Mr. Green

# 658
Последното СКРИТО февруарче Laughing Heart Eyes
Ани не иска да се показват Whistling днес тъкмо викам изчерпахме се февруарчетата, ама виж, имало едно скрито Hug

# 659
Честит рожден ден на Вики и Марти! Честит празник на техните мами и татковци. Да растат здрави, щастливи и обичани. Heart Eyes

Телимного хубав разказ и аз си попътувах с теб. Аз бях на Еразмус в Барселона и ми е голяма.слабост. То и пътуванията също и в момента се усещам, като в клетка Sad

Ана без да отваряме темата за ваксините, интересно ми е, ако може да споделиш мнението на ТМ за аутизма и каквп го причинява.

Къти възхищавам се на хора, които четат много. Аз до университета много четях, но после покрай кандидат студентските изпити и следването, нещо се бъгнах и катп почна да чета и се опитвам всичко да запаметявам и ми е изморително. А пък и интернет колко ми яде от времето.

Сахсарара много са красиви гоблените. Особено първият! А как ми се ходи и на мен на йога, да не ти разправям.

Силни гушки на болните, да оздравяват по-бързо. В този ред на мисли, Гери според мен ако сложа ракия на пъпа на детето, част от нея ще се абсорбира и не бих го пробвала.

Хубава и спокойна вечер на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт