"Февруарче не е бебе вече, а е малко слънчево човече!" - 11та тема

• 29 744
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Бизи, сега пристигнаха, ушиването предстои. Simple Smile Мен лично ме успокоява, но и от други хора съм чувала, че ги изнервя, така че като всяко нещо и това си е до човека. Simple Smile

# 631
Браво на тебе Hug после поставяш ли си ги в рамки? Това си е цяло изкуство май newsm78

# 632
Ами... да ти кажа, не знам дали е отделно изкуство Simple Smile, но мен просто страшно ми харесва. Слагам ги в рамка, да. Simple Smile Като разбрах, че съм бременна, се вдъхнових и уших един с мама и бебе, тематично. Simple Smile)) Преди това не бях шила от ученичка. И така. Бременността и майчинството променят в много отношения, убеждавам се ежедневно.   Kissing Heart

# 633
Лили супер са 👍
И аз обичам да шия и съм си приготвила един с бебче гушнало мече и се пише името на бебето теглото и часа на раждане, но нещо покрай изпитите и Йоана не остава време 😀

# 634
Добро утро, мами.
ЧРД на малката ми снахичка Вики! Честит празник и на сватовете.  Hug  Да ми я отглеждате здрава и щастлива, че да й се радвам после мнооого мноооог години!  Hug
ЧРД и на Марти! Да е жив и здрав, голям юнак да стане!  Hug Честит празник и на мама Петя
Ние сме... и аз не знам как сме. Не цъфтим, ама оцеляваме. Снощи пак изкарах тежка "нощтна смяна". До 02:00ч се борих да сваля Т под 38,5. Свалихме я накрая на 38 и си легнах. Тва към 3ч вече. Зъб го мъчи амааа, реве ми се вече, казвам ви. Само рови в тая уста и хленчи. Отделно си охка и пъшка от Т, дискомфортно му е на детето. Не иска да яде, не иска да пие вода, не иска да си пие лекарствата. Травмиран е вече. Като види, че нещо се доближава до устата му, автоматично си слага ръчичките на устата, почва да върти главичка и плаче. То и аз се травмирах направо. Ама няма начин. Няма начин и да му обясня, че не го правя щото така ми харесва, да го измъчвам, а че е за негово добро.  Confused Сутринта поне спахме повечко. Спахме до към 9. Събуди се пак с Т - 38,2. Поносимо. Имаме напредък. Ще мине и тоя зор. Даже си изпи млякото без особено много протести. Спи му се много. Т го унася. Ама нека спи. Да се поуспокои малко.
Систър, то хубаво да давам АБ,
Скрит текст:
ама в нашето състояние, хич не е хубаво. Нали бъбречето ни е малко... увредено. Та всякакви натоварвания с АБ са ни противопоказни. За това минавам през 9-те гръга на ада, да го опазим колкото се може повече тоя бъбрек. То не, че не съм го тъпкала с лекарства достатъчно, ама... Та, нефроложката ни посъветва, ако има начини да минем без АБ, да действаме така. Е, по-трудно е, и за мен и за него, ама ако това е цената, готова съм да плащам. А и ме радва факта, че усилията ми се отплащат малко по малко. Ето нА, на последния преглед се оказа че имаме подобрение на състоянието на бъбречето. Та, докато има надежда, ще правя каквото трябва, за да минимизирам употребата на "тежки" лекартва. Бани с КП всеки ден, сиропи, диета, гърне от 6м възраст, нерви, кръв, пот и сълзи... нищо няма да пожаля, ако има успеваемост. Дори и малка. Та, така.  Hug
За Джъмбо, дрехите са под всякаква критика. Развличат се при пране, избеляват... не бих купила. Ама майка ми, понеже й се сторило евтино, ме е обзавела с няколко бодита от там. Иначе за джунджуриите съм съгласна. Последния път, уж нищо нямаше да ме изкуши, се прибрахме със сушилник за съдове, нови поставки за банята, нехлъзгаща стелка за под душа, фибички, шнолки, ластичета и една камара щуротии. А се отбихме да търсим преносима кошара Grinning
Това е сега. НинЖата ми се събуди с рев, да отивам да се гушкаме.
Скрит текст:
Единствения плюс, от цялата история е, че когато е болен и не се чувства добре, се чувствам нужна. Толкова мило и сладко ме гушка, че се разтапям. Което иначе не се случва.  newsm78 И все пак, въпреки, че тези моменти са ми мили и скъпи, предпочитам да ми е здрав, пък да го прегръщам и целувам, макар и на сила. Нека да ме бута и пляска, като се опитвам да му се порадвам, но да ми е здрав!
Простете за емоционалните ми отлконения, ама се чувствам като жива бомба.  Rolling Eyes И ви блгодаря за загрижеността.  Hug Всички вие сте ми безценна морална подкрепа. Радвам се, че ви имам!   bouquet  Hug

# 635
Нели  Heart Eyes
Мечева, няма защо да се извиняваш, всички сме емоционални, а като е болно малкото, как да не са ти изострени емоциите, затова сме тук - да се подкрепяме.  Hug
Иначе за дрешките от Джъмбо не знам дали съм ви споменавал, извинете ме, ако се повтарям - една майка, с която се запознах лятото в парка, каза, че баща ѝ, който се занимава с текстил, си е правил експеримент с горене на тези дрехи и не горят като 100% памук, а пише, че са. Така че си имам едно наум.  Peace

# 636
  • NE
Сахасрара Много голямо изкуство са гоблените. Баба ми и дядо ми много шиеха едно време. Аз нямам време и очи за такива неща. Като малка много шиех с майка, но сега съвсем нямам време. Нуждая се от време и аз да правя нещо. Thinking
Мечева Важното е че се оправя положението. Hug Повече АБ имат ужасен вкус, особено след като се разреждат от прах. ooooh! А на мен Нурофена ми трепчи много и винаги след него давам я вода, я кърма. Thinking
А за Джъмбо дрешките си права. Вземала съм няколко пъти бодита и нито веднъж не са наред, а последно взех за 18 м. Laughing Обаче плюшени играчки, тапички за ъгли и такива китайски произведения много тача оттам, че разликата е осезаема.

Днес съм като блъсната от влак. Пропуснах кафето и направо съм кълбо от нерви.
Сутринта имахме уговорка с педката да ѝ се обадя за да правим изследванията. ДК не минахме зареди новата грипна вълна, но изследванията ги пуснахме. Взех лесно урина, но докато взема направленията за изследванията се изнервих, че и Вилито в колата буйствал с баща и, после взеха кръвчица, но поплака че видя какво му правят. Сега се надявам да не вади педката томахавката, че вече месец и нещо не мога да го накарам и един обяд да изяде.
Снощи му отделях като заблудена малко бяло месце от карагьоз на скара. Мисля с малко картофки с масло да ги направя.
А снощи седнах да събирам едни кубчета под печката и след малко ме бута с уолкъра по гърба, как се е примъкнал още не знам. Joy

# 637
Благодаря на всички за бързата информация Hug HugИ аз си мислех,че не може да няма в Джъмбо или Хиполенд,но нали те нямат сайт/нормален/ та да разгледам всички предлагани артикули.Още повече,че във Варна Джъмбото е на майната си,т.е от нас до там е 1ч с колата горе-долу и горивото ми ще е колкото постелките сигурно #Cussing outТа реших да питам първо,вместо да се разходя напразно.Иначе там ходим веднъж в годината-преди Коледа
Скрит текст:
Единственото нещо ,което купувам от там са коледната украса-верно,че няма такова разнообразие и ниски цени в града.А и купувам и за майка ми и сестра ми по нещо.Не знам дали са качествени,защото те все пак само си стоят на елхата или окачени другаде,та въпроса е спорен Mr. GreenИначе освен коледното посещение съм ходила само 1или 2пъти,да купувам подаръци за деца на мои приятелки.И двата пъти нищо не взех-нито играчките ми харесаха,нито дрехите.А за качеството на дрехите съм съгласна,че са боклуци-подариха ми роднини-1пране и отидоха в коша  #Cussing outНо иначе наистина,като при всеки голям магазин с много стоки,човек се подлъгва да купува сума ти излишни неща,само защото му се струват евтини.Тази коледа пак купихме от там малко играчки за елха и друга украса,а като реших да снимам едни кутии с повече топки вътре,за да ги покажа на сестра ми евентуално да и купя и на нея,служителка ми направи забележка,че снимането било забранено.Доста безсмислено ми се видя,първо защото точно тези стоки не са тяхно производство ами са китайски и ги има на много други места, и второ ако искам ще застана пред тях и ще се направя ,че се снимам аз-така пак ще ги снимам.Голяма секретност за тези джунджурии Mr. Green
Ще използвам идните почивни дни и ще проверя за настилката-вече вървим с уолкъра по-стабилно и прави опити да се пуска,така че определено и трябва място за падане Wink
Съни,аз си купих чантичка от магазина за домашни потреби до нас.От тези термоустойчивите е-вътре с нещо като фолио и наистина задържа храната топла.Чантичката заедно с 3 стълени буркана ги взех за 10лв и някакви стотинки-супер евтино,а и сме на кухня от октомври м.г.-все още са здрави Laughing
Минахме днес ДК-8750гр,72см,биха ни ваксината и в петък сме на изследвания.Само 200гр е наддала и 2см отгоре,така че оставаме в отбора на дребосъците Mr. GreenНо важното е,че не боледува и си хапва добре Praynig Praynig Praynig Praynig

# 638
  • Англия
Може ли да ми кажете какви изследвания правите на 1г.? Тук няма такава практика, но като си дойдем  в Бг да и ги направя.

# 639
Ана, урина и пълна кръвна картина. На нас ни дадоха и направление за офталмолог, защото ММ носи очила, макар и само като шофира Peace

# 640
  • NE
Днес лаборантката ми каза, че Вилито било малко за едногодишно. Laughing Този месец зареди грипа ще пропуснем ДК и сигурно пак нямаме 10 кг, но на мен ми е достатъчно че ги наближава. Братовчедка му на Вилито на 18 месеца нямаше неговите кг, така че съм спокойна.
ana.ana Тук пускат изследвания на кръв и урина на 6 месеца и 1 година, после май на втората годинка.

# 641
Ана.ана, заповядай...
http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=17 … name=PBFE-108.pdf

Тъкмо ги гледах вчера. Нашето педи се прави на 2 и 1/2 за направления. Ще ходя да си искам сега за очен преглед, както и да й видят ушичките.

# 642
Лили, страхотно хоби си имаш. Поздравления за ентусиазма.
Аз съм на книги Heart Eyes Днес пристигна подаръка ми за 8ми март, пожелан от мен и подарен от съпруга ми Heart Eyes
Скрит текст:
Ванче нашата е същата... като чуе направление и се прави на ударена с мокър парцал #Cussing out не ме бърка да дам 20лв за преглед, нали... все пак ги давам за моето дете, ама ме е яд, че не трябва да е така ooooh!

# 643
Честит рожден ден на Виктория! Да е жива и здрава! Wink
Честит рожден ден на Мартин! Да е жив и здрав! Wink

# 644
  • София
Здравейте!
Това подтискащо време ме депресира отново. Копнея за пролет!
Алекс не спи вечер  и съм каталясала, само реве и зъбната драма е ежедневие, омръзна ми вече!
Благодаря на FrauSt за полезният линк.
Честит рожден ден на Вики и Мартин! Да растат щастливи и обичани!
Бързо оздравяване на всички болни!
Весел ден!

Общи условия

Активация на акаунт