БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 3 450
choppi тогава показах два варианта.Единият е с халва ето рецептата http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fkulinarnistrasti.bl … l&h=FAQGqFXpe другия който ми допадна много е този http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fipeychev9.blogspot. … l&h=UAQEUabrK .Но и двата варианта ги направих с 1пак кори като ги разрязах на половина.Кремовете са малко и според мен е недостатъчно за всички кори.

# 616
  • Мнения: 636
 mimi0585р благодаря ти, ще завиша малко количеството на крема, щом така преценяш. Хареса ми първия вариант, с халвата.

# 617
  • Мнения: 211
Здравейте!
Купих кутийка от 250 гр сирене рикота и сега се чудя как да го използвам. Доколкото разбирам, доближава се до нашата извара... Вие как го консумирате? Подходящо ли е за сладкиши? Може ли да се сложи в чийзкейк, примерно, да се направи на крем с плодове или знам ли и аз на какво?... Дайте идеи  newsm78

Благодаря!  bouquet

# 618
  • Мнения: 2 152
Здравейте!
Купих кутийка от 250 гр сирене рикота и сега се чудя как да го използвам. Доколкото разбирам, доближава се до нашата извара... Вие как го консумирате? Подходящо ли е за сладкиши? Може ли да се сложи в чийзкейк, примерно, да се направи на крем с плодове или знам ли и аз на какво?... Дайте идеи  newsm78

Благодаря!  bouquet

направо си си отговорила сама ... подходящо е за всичко това

# 619
  • Мнения: 1 124
  Привет!
Правя ето тази рецепта  - http://www.know-how-to-cook.com/2012/02/blog-post_12.html?m=1 , двойна доза, но тестото ми лепне. Мисля,че няма нужда от повече брашно, не смея да добавям, за да не стане пък прекалено твърдо тестото. Или това, че лепне означава, че иска още брашно? Благодаря!

Лабрекс,благодаря ти, изядохме ги вече Simple Smile Да, както е казал Батето опита е голям +. За другият път ще знам  Hug

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 14:27 от L0v3d

# 620
  • Мнения: 2
Дайте идея за бърза вечеря с аспержи? Но да не е ризото и все пак да засити трима гладни възрастни?

# 621
  • София
  • Мнения: 12 006
Дайте идея за бърза вечеря с аспержи? Но да не е ризото и все пак да засити трима гладни възрастни?

Това , или

това

, а тук са много рецепти

# 622
  • Мнения: 2
първите две не се отварят, но третото ще разгледам.   bouquet  bouquet  bouquet

# 623
  • София
  • Мнения: 12 006
сега виждам, че не се отварят нз защо, аз ги отварям, но през бг мамата не става.

# 624
  • Мнения: 22 867
  Привет!
Правя ето тази рецепта  - http://www.know-how-to-cook.com/2012/02/blog-post_12.html?m=1 , двойна доза, но тестото ми лепне. Мисля,че няма нужда от повече брашно, не смея да добавям, за да не стане пък прекалено твърдо тестото. Или това, че лепне означава, че иска още брашно? Благодаря!

L0v3d, сигурно си изпекла гевречетата, но да напиша все пак - просто ръсвай по малко брашно в такива случаи и намесвай, ще усетиш, като спре да лепне тестото, без да го направиш твърдо. Peace

# 625
  • Мнения: 2 152


L0v3d, сигурно си изпекла гевречетата, но да напиша все пак - просто ръсвай по малко брашно в такива случаи и намесвай, ще усетиш, като спре да лепне тестото, без да го направиш твърдо. Peace

изпекла ги е вече, но Labrex, знаеш, че тестото си иска и да му усетиш душата с ръцете си, а това е много годишен опит

# 626
  • Мнения: 2 321
В темата със снимките Тайна е пуснала едни много апетитни мекички, дали ще прочете тук, че й искам рецептата за тестото (да не оспамвам другата тема)? Гугълнах по готварските сайтове, и има хиляда вариации, като за първи опит предпочитам нещо изпробвано и сигурно.

# 627
  • София
  • Мнения: 15 827
В темата със снимките Тайна е пуснала едни много апетитни мекички, дали ще прочете тук, че й искам рецептата за тестото (да не оспамвам другата тема)? Гугълнах по готварските сайтове, и има хиляда вариации, като за първи опит предпочитам нещо изпробвано и сигурно.

Giada, това е най-обикновено тесто с мая - само приятно топла вода, пакетче френска мая, една чаена лъжичка захар и брашно за меко тесто.Нямам мерки, защото меся на око.Като се оформи тестото сипвам мъничко олио, да не залепва за съда, оформям на топка с мазни ръце и захлупвам да втасва на топличко.Най-хубави стават мекиците, ако преспи тестото в хладилника и се извади по-рано да се затопли, но сутринта ми дадоха зор да правя и го втасвах бързо , като сложих купата с тестото в друга купа с топла вода.Понеже тестото е меко и лепне по ръцете, топя си пръстите в олио и оформям мекиците.Пържа в сгорещено олио, става много бързо, една по една ги пържа.Късам топче колкото топка за тенис, даже за по-лесно не разтягам само на ръка, а на плота намазан с олио разстилам тестото до формата на мекица.Пържа,вадя, изцеждам от олиото и редя в чиния с кухненска хартия или салфетка, да попие излишната мазнина.Изяждат се горещи още, та не знам какви стават като изстинат. Peace

# 628
  • Мнения: 110
Здравейте!
Купих кутийка от 250 гр сирене рикота и сега се чудя как да го използвам. Доколкото разбирам, доближава се до нашата извара... Вие как го консумирате? Подходящо ли е за сладкиши? Може ли да се сложи в чийзкейк, примерно, да се направи на крем с плодове или знам ли и аз на какво?... Дайте идеи  newsm78

Благодаря!  bouquet

Аз правя този чийз кейк и много ми харесва, но ти трябва повече рикота.Можеш да я използваш за лазаня смесена с пармезан.

Мда, забравих да добавя линк: http://garlicgirl.com/2014/07/10/sicilian-ricotta-cheese-cake/

# 629
  • под тепетата
  • Мнения: 11 136
Аз съм фен на тези мекици!
 http://culinarywithme.com/archives/3209

Общи условия

Активация на акаунт