Моля за съвети без hate

• 2 666
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!Понеже виждам че тук темите са много обсъждани реших да пиша.И така историята ми е ,че от както бях 1ви клас съм си пълничка а сега съм извън контрол ... На 18 съм 175 и тежа 95кг.... Семейството ми не може да си позви диетолог но ходя на фитнес три пъти в седмицата... ако може да ми дадете напътстви или диети ели регими много ще съм агодарна... Hug

# 1
Заповядай в тази тема, в първия пост е обяснено много добре за режима. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820353.0;topicrefid=19

# 2
Напиши с какво се храниш, за да получиш адекватни съвети. Какво е менюто ти за деня?

# 3
Здравей,
Преди да се захванеш да правиш сама опити да влезнеш във форма би трябвало да си сигурна, че нямаш здравословен проблем. Ако здравето е ок като за начало съществува почти единствен ефективен метод и той е да си изчислиш необходимото като калории, спрямо тренировките, да се поставиш в лек калориен дефицит и да следиш има ли промяна или не.

Ето едно примерно отправно място за извършване на тези сметки (като, разбира се, не е задължително да ползваш точно тези формули): изчисляване на калориите - http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm Като отбележиш и физическата си натовареност намали с между 15 и 25 процента получените калории и поне 4 седмици бъди на тях.

Изчисляване на разпределението на получените калории между протеини, въглехидрати и мазнини - http://www.freedieting.com/tools/nutrient_calculator.htm (тук е нужно добро познаване на метаболизма ти, за да е сигурно, че избраният вариант ще подейства).
На всеки 2 седмици следиш за прогрес. Ако на 28-ия ден няма никакъв - сменяш тактиката.

Мисля, че е излишно да се дават съвети като този да спреш всякакви сладки и тестени неща, но все пак - трябва си. Бих отишъл и по-далеч - спри дори плодовете за 2 седмици като компенсираш с достатъчно зеленчуци.

Хубаво е да имаш предвид, че ако нещата в кухнята не са съобразени с тренировките, цялото трениране на света ще е излишно. Обратното също е вярно - и най-добрите сметки, осъществени на дивана няма да доведат до резултат. Млада си и дори да се "справяш" с по 3 кг на година, след 10 години ще изглеждаш по коренно различен начин, когато ще си все още млада. Т.е., допусни, че е възможно да не направиш тоталната промяна бързо и зашеметяващо. То не е и нужно.

Успех!

# 4
Изпитан и работещ 90 дневен режим, при който се храниш здравословно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=825940.315;topicrefid=20

# 5
На мен 90 дневната диета много ми помогна навремето. Спазвай си я строго и с умерени тренировки ще се получат нещата. Не ти препоръчвам по-бързи диети тъй като не е здравословно да сваляш толкова бързо килограми. За тренировките може да потренираш един месец с инструктор или да ходиш на групови занимания - зумбата ми се струва подходяща за отслабване. Ходи много пеша. Като почнеш да сваляш вече почни да тичаш(ако ти се товари много сърцето или ставите изчакай още). Тичането и плуването са най-добрите спортове за поддържане на форма!

Не си взимай в никакъв случай хранителни добавки! Пий зелен чай. Сутрин преди закуска изпивай по една чашка с топла вода и лъжица мен (помага да се изведат излишните течности от тялото). Яж много сурови зеленчуци. Пий много вода.

Аз също бих ти препоръчала да провериш за здравословен проблем - хормони, кръвна захар, проблеми с храносмилателната/отделителната система.

Не препоръчвам Дюкан тъй като според мен си лишаваш организма от прекалено много храни, които са му необходими за да функционира правилно. Една приятелка влезе в болница след като го изкара режима.

Сега сигурно ще получиш много различни съвети, които може и да те объркат. Аз това което научих от всичките изчетени статии и книги за здравословно хранене е:
1. Не прибягвай към бързи и прекалено строги режими - не са здравословни, особено ако имаш да сваляш много.

2. Движи се много. Пробвай различни спортове и виж кой ще ти донесе неголямо удоволствие. Все пак трябва да имаш мотивация да го правиш редовно и след като отслабнеш.

3. Не гледай само килограмите и не се сравнявай с твои приятелки. По важни са размерите. Някой хора имат по-тежки кости. Също така като тренираш редовно ще замениш мазнините по тялото с мускули, които са по-плътни и по-тежки.

4. След като постигнеш желания резултат, борбата не приключва. Намери баланса между хранене, спорт и все пак без да се лишаваш от малките удоволствия и здравословно тегло.

# 6
Намаляш или спираш напълно:

- захар
- тесто
- картофи и ориз
- безалкохолни и енергийни напитки
- солени хрупанки (чипсове, бейк ролсове, зрънчовци, солетки и прочее храни за зайци)

Ядеш:

- месо, зелечуци, млечни без прекаляване, ядки, внимателно с плодовете.

В движението си щади коленете и избягвай подскачането, щото ще си прецакаш ставите.

Обърни внимание на психологическата страна на отслабването - кога ядеш? Реагираш ли на стрес, самота, скука, тъга с ядене? Замести с нещо по-полезно.

Млада си и успехът би трябвало да е бърз.

И най-важното - отслабването е само началото, то е лесното. Хората прецакват задържането на постигнатото. Стискат месеци зъби, постигат резултати, след две години са по-зле, отколкото преди да отслабнат. Не се качвай на йо-йо влака (надолу-нагоре кг), защото кожата ти ще заприлича на нищо. Има и други удоволствия в живота освен храненето.

# 7
Ако си сигурна, че си изцяло здрава. Опитай се да си съставиш режим на храненията, като се ръководиш от това да изразходваш повече калории, отколкото приемаш. Добър вариант  за диета е 90 дневната, понеже ядеш всичко, само че разделно и съответно организмът ти разгражда храната по-лесно. Пий минимум по 2 литра вода на ден. Опитай се да започнеш тренировки, които да ти харесват. Фитнесът е вариант, но е скучен. Намери нещо от типа на Зумбата, понеже там заниманията са в група, забавно е и е страшно мотивиращо да се движиш все повече и повече. Успех!

# 8
За мен решението е 90 дневната диета. Аз съм човек, който е минал през всевъзможни диети, режими, гладувания и какви ли не експерименти с тялото си, пък все си стоях дебела накрая. Започнах 90 ДД на 19ти януари, до ден днешен съм свалила около 7кг. А изобщо не съм активна в спортуването. Горещо ти препоръчвам този режим, защото и аз съм се лутала дълги години в търсене на пътя, но вече съм убедена, че съм го намерила.

# 9
Здравей,как върви твоята диета? Искам да започна точковата с компания, искаш ли заедно?

# 10
А след 90 дневната колко кг. отгоре се качват.
Трябва правилно хранене, а не диета.

# 11
90-дневен режим е правилното наименование. Защото не се ограничаваш в количеството, а в качеството на храните. След който и да е режим, ако храненето е безразборно, естествено е да се качат наново кг. Но това си зависи от човек, има значение и как са качени кг-те.

Общи условия

Активация на акаунт